Miroslava a reușit să ajungă din nou la turneul final al Cupei Satelor și speră să depășească performanța din 2022, de la Gura Râului.

Antrenorul echipei, Andrei Popa, nu vrea însă să pună presiune pe copii și să aibă cea mai frumoasă experiență posibilă la Buzău, de pe 09 pe 12 mai: ”Important este că am ajuns în acestă faza a competiției, dar și faptul că acești copiii vor adăuga această experiența în portofoliu”.

Ce înseamnă competiția Cupa Satelor pentru comunitatea dumneavoastră?
Această competiție reprezintă o șansă în plus pentru copiii din comuna Miroslava de a-și demonstra calitățile cu care au fost înzestrați și abilitățile dobândite în antrenamente, meciurile din campionatele județene sau turneele din țară la care au participat sub sigla Știința Miroslava.

Spuneți-ne care sunt câteva dintre/principalele calități ale jucătorilor dumneavoastră, ale echipei?
Consider că avem 2-3 copii cu calități reale pe care se poate construi. Colectiv, consider că suntem o echipă bine organizată.

Cum s-a sărbătorit calificarea la turneul final în comunitatea din care faceți parte?
La sosirea de la faza regională am avut parte de o surpriză din partea părinților, care ne-au așteptat cu șampanie pentru copii 🙂 și aplauze. Impactul pe rețelele de socializare a fost destul de mare, chiar și în media locală.

Ce obiectiv aveți pentru turneul final?
Obiectivul principal este acela de a ne ridica la nivelul competitoarelor noastre și să facem un joc pozitiv. Luăm fiecare meci în parte și încercăm să ne facem jocul, iar la final tragem linie și vedem unde o sa ne clasăm. Important este că am ajuns în acestă faza a competiției, dar și faptul că acești copiii vor adăuga această experiența în portofoliu.

Cum ajută o astfel de competiție, Cupa Satelor, la dezvoltarea fotbalului din țara noastră?
Acestă competiție este utilă pentru că le dă șanse de afirmare și copiilor din mediul rural.

Ce impact a avut faptul că ați jucat în trecut la fazele finale ale Cupei Satelor?
Faptul că Miroslava a mai ajuns în trecut în etapa finală a Cupei Satelor nu poate decât să ne bucure, iar această calificare nu face decât să confirme faptul că la clubul Știinta Miroslava se lucrează ceea ce trebuie la nivel de copii și juniori.

Turneul final al Cupei Satelor, ediția 2023-2024, se va disputa, în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău. Competiția națională U13, aflată la a patra ediție, este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Echipele calificate la turneul final sunt: UAT Miroslava (Iași), UAT Cumpăna (Constanța)UAT Ulmeni (Călărași), UAT Târgșoru Vechi (Prahova)UAT Șelimbăr (Sibiu)UAT Mârșani (Dolj)UAT Dumbrăvița (Timiș)UAT Monor (Bistrița-Năsăud)

Finalele vor putea fi urmărite în direct pe pagina de Facebook Împreună Suntem Fotbal.