După trei participări la Cupa Satelor, comuna Șelimbăr a bifat în acest sezon și prima calificare la turneul final. Așa cum afirmă chiar directorul clubului CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, ”emulația creată în rândul tinerilor din Șelimbăr ne-a determinat să ne depășim rezultatele precedente”.

Comuna Șelimbăr (Sibiu) s-a calificat la turneul final după 4 victorii categorice în faza regională: 6-0 cu UAT Sâncraiu de Mureș (Mureș), 9-0 cu UAT Vulcan (Brașov), 2-0 cu UAT Crăciunelu de Jos (Alba) și 5-1 cu UAT Zetea (Harghita).

Ce înseamnă competiția Cupa Satelor pentru comunitatea dumneavoastră?
Chiar dacă participăm deja la a treia ediție a Cupei Satelor, suntem pentru prima dată în faza finală, iar emulația creată în rândul tinerilor din Șelimbăr ne-a determinat să ne depășim rezultatele precedente. Copiii au așteptat cu nerăbdare noua ediție a Cupei Satelor și sunt convins că această calificare va determina și mai mulți copii să vină la sport. În acest moment sunt peste 600 de copii în Șelimbăr care practică sport, iar numărul acestora este într-o continuă creștere.

Spuneți-ne care sunt câteva dintre/principalele calități ale jucătorilor dumneavoastră, ale echipei?
Sunt jucători pe care i-am avut și în ediția precedentă, care se cunosc foarte bine. Mulți dintre ei sunt și colegi la echipele de club, astfel că putem vorbi de o oarecare omogenitate în cadrul grupului nostru. Pe lângă grupul și prietenia care îi leagă, sunt jucători cu reale calități care sunt convins că vor face la momentul potrivit pasul către echipele profesioniste și sper ca mulți dintre ei să rămână chiar la Șelimbăr.

Cum s-a sărbătorit calificarea la turneul final în comunitatea din care faceți parte?
Am sărbătorit cu o pizza și cu gândul la turneul final. Copii sunt foarte concentrați pe faza finală, astfel că a fost o sărbătoare moderată atât din partea lor cat și din partea noastră.

Ce obiectiv aveți pentru turneul final?
În gândul copiilor este un singur obiectiv și anume să aducă cupa la Selimbăr. I-am văzut extrem de motivați și concentrați doar pe acest obiectiv și mă bucură foarte mult ca au această mentalitate de a câștiga trofeul.

Ce impact a avut asupra copiilor și a comunității calificarea la fazele finale ale Cupei Satelor?
Pe parcursul competiției, atât la nivel local cât și regional, am apreciat foarte mult spiritul comunităților și energia degajată de faptul că acești copii își reprezintă comuna sau satul din care fac parte. Cred că această cupă a aprins un spirit nou în rândul copiilor de la sate și inițiativa a fost și este una lăudabilă.

Turneul final al Cupei Satelor, ediția 2023-2024, se va disputa, în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău. Competiția națională U13, aflată la a patra ediție, este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Echipele calificate la turneul final sunt: UAT Miroslava (Iași), UAT Cumpăna (Constanța), UAT Ulmeni (Călărași), UAT Târgșoru Vechi (Prahova), UAT Șelimbăr (Sibiu), UAT Mârșani (Dolj), UAT Dumbrăvița (Timiș), UAT Monor (Bistrița-Năsăud).

Finalele vor putea fi urmărite în direct pe pagina de Facebook Împreună Suntem Fotbal.