Două victorii în faza regională cu Valcău (Sălaj), scor 8-0, și Sânmartin (Bihor), 4-0, au dus echipa din comuna Monor, județul Bistrița-Năsăud, în premieră la turneul final al Cupei Satelor, programat în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău.

„Cupa Satelor reprezintă pentru comuna Monor o oportunitate de promovare a sportului, de promovare a comunității și a viitorului, prin implicarea celor cei mai tineri reprezentanți într-o competiție care are scopul de a forma, educa și a promova copii din comunele și satele noastre”, spune Ionuț Turbat, președintele A.C.S. Atletico Monor

Echipa din Monor s-a calificat pentru prima dată între cele mai bune opt echipe în Cupa Satelor. „Ne-am bucurat că mergem la turneul final, dar sărbătoarea am amânat-o după ce vom participa la faza finală. Am îndeplinit un prim obiectiv, calificarea între primele 8 comune din țară, dar ne dorim să păstrăm tradiția reprezentării județului în această competiție. Obiectivul la turneul final? Locul 1, loc care lipsește din vitrina cu trofee de la AJF Bistrița-Năsăud”.

„Competiția Cupa Satelor se pliază foarte bine în județul Bistrița-Năsăud, unde fotbalul se joacă efectiv la acest nivel, ponderea echipelor fiind din mediul rural. Competiția a reprezentat și reprezintă o rampă de promovare a micilor fotbaliști spre marea performanță. Competiția este o oportunitate de promovare a sportului, de formare a viitoarei generații, o generație sănătoasă și formată într-un mediu de fair-play, din care pot să fie descoperite și tinere talente care să ajungă în loturile naționale”, a completat Ionuț Turbat, care a vorbit și despre impactul asupra comunități: „În comună se fac investiții în ceea ce privește sportul și fotbalul, s-a modernizat baza sportivă, vestiare și dotări, respectiv suprafața de joc”.

Turneul final al Cupei Satelor, ediția 2023-2024, se va disputa, în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău. Competiția națională U13, aflată la a patra ediție, este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Echipele calificate la turneul final sunt: UAT Miroslava (Iași), UAT Cumpăna (Constanța), UAT Ulmeni (Călărași), UAT Târgșoru Vechi (Prahova), UAT Șelimbăr (Sibiu), UAT Mârșani (Dolj), UAT Dumbrăvița (Timiș), UAT Monor (Bistrița-Năsăud).

Semifinalele și finalele vor putea fi urmărite în direct pe pagina de Facebook Împreună Suntem Fotbal.