Vasilică Cristocea, fotbalist care în sezonul 2005-2006 a ajuns cu Steaua până în semifinalele Cupei UEFA, este unul dintre antrenorii de la turneul final al Cupei Satelor, programat în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău.

În faza regională a competiției, formația din Cumpăna (Constanța), antrenată de Cristocea, a trecut de reprezentantele din Buzău (com. Luciu), scor 2-1, Tulcea (com. Mihail Kogălniceanu), 5-0, și Galați (com. Piscu), 2-0.

„O astfel de competiție organizată în mediul rural dă o șansă în plus copiilor de a îndrăgi fotbalul. Și se pot descoperi noi talente care pot face pasul spre fotbalul de performanță”, spune Vasilică Cristocea.

Echipa din Cumpăna se află în fața celei de-a patra participări la turneul final Cupa Satelor, fiind nelipsită din această fază încă de la prima ediție. „Copiii sunt familiarizați cu competiția și nu mai au aceleași emoții ca la început”, spune Cristocea, care și-a stabilit și un obiectiv: „Clasarea pe podium. Mă bazez pe calitățile jucătorilor mei, pe disciplina și seriozitatea de care dau dovadă atât la antrenamente, cât și la meciuri. Formăm un grup unit care se ajută mereu la nevoie”.

Cumpăna a fost gazda primului turneu final Cupa Satelor, disputat în 2019, și a fost și gazda uneia dintre fazele regionale ale actualei ediții. „Cupa Satelor reprezintă o foarte bună oportunitate pentru comunitatea noastră de a promova fotbalul și de a atrage cât mai mulți copii către acest sport”, mai spune Vasilică Cristocea.

Fostul fotbalist în vârstă de 43 de ani are peste 200 de meciuri în prima ligă din România pentru Farul Constanța, Steaua, Ceahlăul, Viitorul Constanța și Universitatea Cluj. A reușit să câștige, în 2006, campionatul și Supercupa României, când evolua în tricoul Stelei.

Turneul final al Cupei Satelor, ediția 2023-2024, se va disputa, în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău. Competiția națională U13, aflată la a patra ediție, este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Echipele calificate la turneul final sunt: UAT Miroslava (Iași), UAT Cumpăna (Constanța), UAT Ulmeni (Călărași), UAT Târgșoru Vechi (Prahova), UAT Șelimbăr (Sibiu), UAT Mârșani (Dolj), UAT Dumbrăvița (Timiș), UAT Monor (Bistrița-Năsăud).

Semifinalele și finalele vor putea fi urmărite în direct pe pagina de Facebook Împreună Suntem Fotbal.