După ce a ocupat locul 6 la prima ediție a Cupei Satelor, în 2019, echipa din comuna Dumbrăvița, județul Timiș, a avut, apoi, două ediții de succes, ambele câștigate.

Dumbrăvița s-a calificat pentru a patra oară la turneul final după victorii pe linie în faza regională: 8-0 cu Măureni (Caraș-Severin), 2-0 cu Livada (Arad) și 1-0 cu Crișcior (Hunedoara). Antrenorul Călin Mada spune că „avem obligația de a duce mai departe reușitele din edițiile precedente”, dar că obiectivul este „de a promova cât mai mulți copii din comunitatea noastră spre o viață sănătoasă”.

„Vrem să demonstrăm că în Dumbrăvița sunt copii talentați la fotbal, formăm o echipă unită, care joacă din plăcere”, mai spune Călin Mada. Tot el adaugă: „Cupa Satelor este o competiție benefică pentru acei jucători care, poate, sunt la echipe mai slabe, având astfel șansa de a se remarca. La o astfel de competiție se poate vedea adevărata lor valoare!”.

Turneul final al Cupei Satelor, ediția 2023-2024, se va disputa, în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău. Competiția națională U13, aflată la a patra ediție, este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Echipele calificate la turneul final sunt: UAT Miroslava (Iași), UAT Cumpăna (Constanța), UAT Ulmeni (Călărași), UAT Târgșoru Vechi (Prahova), UAT Șelimbăr (Sibiu), UAT Mârșani (Dolj), UAT Dumbrăvița (Timiș), UAT Monor (Bistrița-Năsăud).

Semifinalele și finalele vor putea fi urmărite în direct pe pagina de Facebook Împreună Suntem Fotbal.