Reprezentanta județului Prahova, comuna Târgșoru Vechi, a reușit să-și depășească în acest an contracandidata din Dâmbovița, UAT Bucșani, și să se califice în premieră la turneul final al Cupei Satelor.

Comuna Târgșoru Vechi a obținut două victorii în faza regională, 3-0 cu UAT Bucșani (Dâmbovița) și 5-0 cu UAT Bragadiru (Teleorman). Dincolo de bucuria calificării la turneul final, antrenorul echipei, Ștefan David, consideră că această reușită are un impact important și asupra comunității: ”Această competiție nu numai că aduce bucurie și entuziasm în comunitate, dar și consolidează legăturile între locuitorii satelor noastre!”

Ce înseamnă competiția Cupa Satelor pentru comunitatea dumneavoastră?
Cupa Satelor este o competiție de fotbal care reprezintă o oportunitate unică pentru comunitatea noastră de a se uni în jurul pasiunii comune pentru sport și pentru a promova spiritul de echipă și competitivitatea în rândul tinerilor noștri. 

Spuneți-ne care sunt câteva dintre/principalele calități ale jucătorilor dumneavoastră, ale echipei?
Echipa noastră se remarcă prin determinare, disciplină și spirit de echipă. Jucătorii noștri sunt dedicați și au o pasiune puternică pentru fotbal. De asemenea, sunt capabili să se adapteze rapid la situații noi și să lucreze împreună pentru a atinge obiectivele stabilite.

Cum s-a sărbătorit calificarea la turneul final în comunitatea din care faceți parte?
Calificarea la turneul final a fost sărbătorită cu mare entuziasm și bucurie în întreaga comunitate. Am organizat un eveniment special la stadionul local, unde locuitorii au venit să își arate sprijinul și să sărbătorească reușita echipei noastre. A fost o atmosferă incredibilă de unitate și mândrie pentru realizarea noastră colectivă.

Ce obiectiv aveți pentru turneul final?
Obiectivul nostru pentru turneul final este să ne demonstrăm valoarea și să ne facem comunitatea mândră. Ne dorim să jucăm la cel mai înalt nivel posibil și să arătăm că suntem o forță de luat în calcul în competiție. Totodată, ne propunem să promovăm fair-play-ul și să ne bucurăm de experiența unică pe care o oferă acest turneu.

Cum ajută o astfel de competiție, Cupa Satelor, la dezvoltarea fotbalului din țara noastră?
Competițiile precum Cupa Satelor sunt vitale pentru dezvoltarea fotbalului în țara noastră. Ele oferă o platformă pentru tinerii talentați să își pună în valoare abilitățile, să se antreneze și să evolueze într-un mediu competitiv. Aceste competiții încurajează, de asemenea, implicarea comunității și sprijinul pentru echipele locale, contribuind la creșterea popularității și aprecierii fotbalului în întreaga țară.

Ce impact a avut asupra jucătorilor și comunității faptul că v-ați calificat la fazele finale ale Cupei Satelor?
Calificarea noastră la fazele finale ale Cupei Satelor a avut un impact profund asupra jucătorilor noștri și a comunității în ansamblu. Pentru jucători, acest lucru a fost o confirmare a talentului și efortului lor și i-a motivat să continue să se perfecționeze. În ceea ce privește comunitatea, calificarea a adus o mare doză de mândrie și bucurie, consolidând legăturile dintre locuitori și inspirând generațiile viitoare de fotbaliști din satele noastre.

Turneul final al Cupei Satelor, ediția 2023-2024, se va disputa, în perioada 9-12 mai, la Sărata Monteoru, județul Buzău. Competiția națională U13, aflată la a patra ediție, este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Echipele calificate la turneul final sunt: UAT Miroslava (Iași), UAT Cumpăna (Constanța), UAT Ulmeni (Călărași), UAT Târgșoru Vechi (Prahova), UAT Șelimbăr (Sibiu)UAT Mârșani (Dolj)UAT Dumbrăvița (Timiș)UAT Monor (Bistrița-Năsăud)

Semifinalele și finalele vor putea fi urmărite în direct pe pagina de Facebook Împreună Suntem Fotbal.