Tricolorii continuă să le împărtășească suporterilor cum arată o zi din viața lor în pandemie: fundașul central de la FC Voluntari, component al naționalei Under 21, se află în această perioadă la Bogdănești, lângă Bârlad, la bunicii săi.

A trecut aproape un an de la duelurile cu Croația, Anglia, Franța și Germania din vara trecută, de la EURO 2019, iar pregătirea centralizată a fost înlocuită cu exerciții în curtea bunicilor.

Alex a acceptat provocarea noastră și împărtășește cu suporterii români cum se desfășoară o zi pentru el în pandemia COVID-19.

“În perioada asta mă trezesc mai târziu deoarece mă și culc mai târziu, dar este un lucru plăcut totuși să nu mai pui alarma cu o seară înainte. Trezirea este la 9:30, iar la 10:00 bunica mă așteaptă cu micul dejun. Apoi, urmează o oră de citit. E foarte important să ne menținem un moral ridicat în perioada asta grea. Cititul mă ajută să mă relaxez și, în același timp, pot să învăț și ceva nou. Acum citesc cartea lui Carlo Ancelotti, una foarte interesantă”, a spus Alex.

Urmează pregătirea fizică, una inedită, cu exerciții adaptate condițiilor existente în grădina bunicilor. “Încerc să mă mențin în formă cât pot chiar dacă este mai greu. E o provocare diferită, dar cu puțină creativitate și dorință cu siguranță se pot găsi soluții. Nu mă menajez deloc”, a povestit internaționalul de tineret.

Masa de prânz este cea mai importantă a zilei: “Pot să spun că sunt un norocos pentru că sunt alături de bunicii mei, la capitolul mâncare stau foarte bine. Am ocazia să mănânc așa cum aș fi făcut-o la un restaurant cu multe bunătăți, bunicii mă răsfață. Dar este important să ne gândim și la ce mâncăm în perioada aceasta, o perioadă în care nu depunem la fel de mult efort ca de obicei”.

Campionat de rummy cu bunicii

Seara este perioada zilei pe care Alex o petrece alături de bunicii lui. “În fiecare seară avem un turneu de rummy care este foarte disputat. Chiar mă mir că nu ne-am plictisit încă de la atâta jucat, mai avem puțin și completăm un caiet întreg cu rezultatele. Apoi, am parte de o gustare, în general clătite. Aici o ajut și eu pe bunica în bucătărie”.

Pașcanu își încheie ziua în fața televizorului, uitându-se la meciurile transmise în reluare de TVR: “La miezul nopții începe în fiecare seară pe TVR 1 un meci de la Cupa Mondială din edițiile trecute. Urmăresc toate meciurile astea mai vechi și chiar e interesant să văd unii jucători pe care nu i-am prins. Am fost surprins plăcut de unii jucători precum Zidane, Roberto Carlos sau Romario, dar și de forța unor echipe precum Bulgaria în 1994”.

CITEȘTE ȘI: 

O zi cu Vlad Chiricheș în Italia, pe timpul pandemiei

Reportaj special cu Silviu Lung jr. 

Mesajul lui Alex Mitriță de la New York

Aniversarea lui Florin Andone în pandemie: cum a sărbătorit tricolorul la 27 de ani!

O zi în izolare cu Ionuț Nedelcearu: “Antrenamente, relaxare, treburi casnice, totul alături de Peaky”