Portarul tricolorilor e blocat în Kayseri și a decis, spre deosebire de alți coechipieri, care stau izolați în reședințele lor din Turcia, să petreacă această perioadă în baza de pregătire a clubului.

Goalkeeper-ul în vârstă de 30 de ani se află de zece zile în cantonamentul lui Kayserispor. „Îmi e mai ușor decât la mine în apartament. Sunt obișnuit cu viața în cantonament, în plus aici am posibilitatea de a mă pregăti în condiții foarte bune: sală de fitness, piscină, saună”.

Aici, practic, tricolorul nu interacționează cu nimeni! Explică: „Staff-ul este cazat într-o altă aripă, totul este aranjat în așa fel încât să nu intru în contact nici cu bucătarul. La câteva zile, o doamnă echipată cu mască de protecție, cu mănuși, îmi schimbă lenjeria și prosoapele din cameră”.

Lui Silviu îi e tare greu fără cei dragi, dar încearcă să nu se plângă: “Sunt sănătos, familia mea, la fel. Mi-am stabilit programul încât să mă pregătesc bine și să mă odihnesc”. Totuși, situația i-a dat planurile peste cap: „În luna mai urma ca eu și logodnica mea, Roxana, să facem cununia civilă. Dar, în condițiile acestea…”.

O zi cu Silviu Lung în izolare

Ora 10:00

Mă trezesc zilnic în jur de ora 10. Recunosc, dintotdeauna mi-a plăcut să dorm mai mult ? Primul lucru pe care îl fac este să ies pe balcon. Am o priveliște superbă spre muntele Erciyes…

 

 

 

 

Ora 10:30

La micul-dejun mănânc, de regulă, ouă. Fierte sau omletă. Cu un sos de susan foarte bun. De asemenea, nu lipsește mierea din meniu.

 

 

 

 

 

Ora 11:30

E timpul să merg în sala de fitness. Fac o ședință de 45 de minute de spinning pe bicicletă, iar apoi, timp de o jumătate de oră, lucrez partea superioară a trunchiului: brațe, spate, piept.

 

 

 

Ora 13:30

Prânzul e mai mult o gustare. Puține paste, poate un piept de pui. Trebuie să mă mențin în formă!

Ora 14:30

Aici e ”centrul de divertisment”. În perioada asta îmi ocup timpul liber citind, jucându-mă pe Play Station sau urmărind un film. Sunt fan al scriitorului Dan Brown, i-am citit toate cărțile. Până la următoarea lui apariție editorială, l-am descoperit pe Ken Follett, cu romanul ”O avere periculoasă”. Pe consolă mi-am descărcat mai multe jocuri, dar vreau să termin în curând ”Assassin’s Creed”.

 

Ora 18:30

Cine este servită! Carne de vită, orez şi, neapărat, o salată lângă. Un meniu echilibrat. 

 

 

 

 

 

Ora 19:30

Seara este dedicată familiei. Vorbesc zilnic cu părinții mei, cu logodnica mea, o dată la câteva zile cu fratele meu. Mă bucur că toți sunt bine, sănătoși, sper să îi revăd cât mai curând și să îi pot îmbrățișa…

La televizor mă uit mai puțin. Seara, iese de fiecare dată Ministrul Sănătății din Turcia și anunță cazurile noi, numărul de persoane care și-au pierdut viața și câți s-au vindecat. Ne sfătuiește mereu să stăm în casă. Iar lumea am văzut că respectă toate indicațiile. Din fericire, aici nu sunt probleme cu materialele de protecție, așa cum am auzit că e în România.

Vreau să le transmit tuturor românilor să aibă grijă de ei și de cei din jur. Să respecte recomandările și, cu siguranță, în curând ne vom putea relua toți activitatea.

30.217 cazuri de coronavirus erau înregistrate pe 6 aprilie în Turcia. 649 de persoane și-au pierdut viața ca efect al pandemiei.

CITEȘTE ȘI

O zi cu Vlad Chiricheș în Italia, pe timpul pandemiei