La final de an, frf.ro vă prezintă imaginile anului 2022 din fotbalul românesc, o galerie foto dedicată competițiilor, loturilor naționale sau proiectelor de dezvoltare la nivel juvenil.

1. În noiembrie 2022 a fost organizat un nou eveniment de promovare a fotbalului feminin: Repriza de Joacă. Parcul Herăstrău a fost gazda primului eveniment din această serie, unde aproape 200 de fetițe s-au bucurat de atelierele de fotbal organizate, au primit premii și au legat prietenii.

2. Cristian Dulca și Nina Anca nu s-au putut abține și au intrat și ei la joacă. Cei doi antrenori de la loturile naționale au făcut echipă la atelierele de fotbal organizate în cadrul evenimentului ”Repriza de Joacă”.

3. Ce mod mai frumos de a încheia un eveniment, dacă nu cu un joc de fotbal? Participantele la evenimentul ”Repriza de Joacă” au pus de un fotbal pe iarba din parc, după ce au desfășurat atelierele din cadrul evenimentului.

4. Fetele au fost încurajate pe tot parcursul evenimentului de RONNY, mascota care susține echipele naționale ale României.

 

5. Primii pași în fotbalul feminin încep în programul de dezvoltare UEFA Disney Playmakers, dedicat fetițelor între 5-8 ani! Lansat în 2020 în România, programul a ajuns în peste 130 de grădinițe, școli și cluburi sportive din țară.

6. Momentul în care mingea devine partenera perfectă de joacă.

7. Fiecare sesiune Playmakers este unică și specială pentru cele mici, legăturile cu personajele Disney depășind granițele ghidului de exerciții.

8. Nimic nu se compară cu sprijinul și încurajările adulților atunci când ești pe teren. Chiar și atunci când e vorba doar despre o sesiune Playmakers.

9. Echipa GROW a FRF a livrat 2 cursuri de formare a profesorilor pentru livrarea programului UEFA Disney Playmakers în 2022. Un eveniment special, în care îmbinăm poveștile Disney cu elemente din fotbalul de bază.

10. Tribuna Playmakers a devenit o prezență constantă la meciurile naționalei feminine sau în finalele de Cupa României Feminin. Active și gălăgioase, fetele din programul organizat de FRF au devenit cele mai mari susținătoare ale fotbalului feminin.

EPISOADELE ANTERIOARE