La final de an, frf.ro vă prezintă imaginile anului 2022 din fotbalul românesc, o galerie foto dedicată competițiilor, loturilor naționale sau proiectelor de dezvoltare la nivel juvenil.

Cupa Satelor, dedicată copiilor Under 13, băieți și fete, este o competiție națională organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și în colaborare cu Asociațiile Județene de Fotbal, care organizează faza județeană, dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural.

Echipele participante reprezintă satele și comunele din România. Asta pentru că zona rurală a însemnat totdeauna un potențial enorm pentru fotbalul românesc. E suficient să ne uităm pe lista fotbaliștilor cu cele mai multe meciuri și goluri pentru România pentru a ne confirma asta. Hagi, Mutu, Belodedici ori Dorinel Munteanu au provenit toți din satele și comunele românești.

Cupa Satelor este totodată și un amplu proiect de scouting la nivel național pentru copiii din mediul rural, referinți FRF participă la meciurile din competiți începând cu faza regională. Trei dintre puștii care au fost prezenți la turneul final al primei ediții au făcut pasul spre academii de fotbal: Patrick Paleacu de la Dumbrăvița fiind legitimat la ASU Poli Timișoara, iar Iulian Curcă din Ruginoasa, la U Cluj! De asemenea, cei doi au fost prezenți și la tabăra de selecție organizată în martie 2021 în vederea formării naționalei Under 15. Pe lângă aceștia, tot de la Ruginoasa, Dănuț Nechifor e azi legitimat la Farul Constanța

La ediția 2021-2022 au participat peste 500 de echipe și aproape 9.000 de copii. Numărul participanților ar fi fost și mai mare dar ediția a început înainte de finalul pandemiei, iar efectele acesteia s-au simțit.

Laureații Cupei Satelor de la faza finală disputată în luna mai, la Gura Râului, în județul Sibiu, au fost puștii de la UAT Dumbrăvița.

EPISOADELE ANTERIOARE