La final de an, frf.ro vă prezintă imaginile anului 2022 din fotbalul românesc, o galerie foto dedicată competițiilor, loturilor naționale sau proiectelor de dezvoltare la nivel juvenil.

1. Tricolorele n-au dus lipsă de susținere în acest an nici la meciurile din deplasare! După partida din Lituania, jucată în luna septembrie, o parte dintre tricolore au mers și le-au mulțumit pentru susținere suporterilor gălăgioși, oferind și câteva autografe celor mici.

2. Tricolorele U15 au avut două prestații entuziasmante în cele două meciuri amicale disputate contra Republicii Moldova în luna august, câștigând cu 5-0 și 4-1. Una dintre marcatoare a fost Carla Rebrișorean, atacant la junioarele celor de la Paris Saint-Germain.

3. Începând cu sezonul 2021/2022, campioana României va fi premiată cu un trofeu dedicat competiției Liga 1 Feminin, creat conform identității ligilor feminine. Este primul trofeu transmisibil din Liga 1 Feminin, iar numele fiecărei campioane se va regăsi pe soclu. „U” Olimpia Cluj este primul club care a avut ocazia să-și scrie numele pe noul trofeu.

4. Una dintre cele mai bune prestații ale naționalei feminine în 2022 a venit în preliminariile pentru Campionatul Mondial, în partida pe care tricolorele au terminat-o la egalitate, 1-1 cu Elveția pe Stadionul „Arcul de Triumf”! Maria Ficzay a fost marcatoarea naționalei noastre.

5. A fost un an plin pentru reprezentativele U17 și U19, care după ce au retrogradat inițial în Liga B în primăvară, și-au reluat locurile în Liga A la finalul turneelor de calificare din această toamnă.

6. Cantonamentele înseamnă muncă tactică, dar și sudarea unei echipe învingătoare! Într-una dintre activitățile de team-building organizate de psihologul lotului, Călina Iușan, fetele au lucrat la dezvoltarea încrederii în coechipiere, distribuirea sarcinilor în muncă, comunicarea în echipă, toate pe fondul unei atmosfere destinse. 🙂

7. „U” Olimpia Cluj a încheiat sezonul 2021/2022 victorioasă atât în Liga 1 Feminin, cât și în Cupa României. În finala Cupei, contra celor de la Heniu Prundu Bârgăului, Carmen Marcu a înscris o dublă în victoria spectaculoasă a clujencelor cu 6-2.

8. Fetițele din programul UEFA Disney Playmakers au fost unele dintre cele mai aprige susținătoare ale tricolorelor la meciurile de pe teren propriu disputate în 2022!

9. Înaintea ultimului meci jucat în 2022 de echipa națională, partida amicală contra Cehiei, Ștefania Vătafu a fost premiată pentru cele peste 100 de selecții în tricoul României. Mijlocașul lui Anderlecht bifase meciul cu numărul 100 la partida amicală din Polonia.

10. Ioana Bălăceanu a înscris ultimul gol al naționalei României în acest an calendaristic; chiar dacă meciul contra Cehiei nu s-a încheiat cu victoria tricolorelor, bucuria Ioanei e molipsitoare și sperăm să o retrăim pe teren în 2023, când naționala feminină începe drumul către Campionatul European!

EPISOADELE ANTERIOARE