În cadrul campaniei UEFA & FRF „Devino arbitru!” mai mulți arbitri internaționali români vorbesc despre experiențele lor pe terenul de joc și îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte spre această meserie.

Într-un interviu FRF.tv, Alina Peșu, promovată în categoria Elite în acest an, a povestit cum pasiunea pentru fotbal a adus-o în acest rol și cum au fost primii săi pași în arbitraj: „Acum aș alege oricând să fiu arbitru, nu jucătoare”.

Povestea sa poate să inspire și alți tineri sau tinere să aleagă un drum în arbitraj. „Sută la sută arbitrajul mă face să mă simt împlinită! Este exact ce mi-am dorit, vreau să merg pe același drum și să ajung la cel mai înalt nivel. Când am început arbitrajul, îmi doream să ajung pe lista FIFA. Acum sunt pe lista FIFA, în categoria Elite, dar sunt multe turnee finale la care îmi doresc să arbitrez”, mai spune Alina Peșu.

Cel mai frumos compliment din carieră l-a primit chiar la prima delegare internațională: „Doamna observator mi-a spus după meci că o să ajung în categoria Elite”.

Interviul complet este disponibil pe FRF.tv.

UEFA, cu sprijinul asociațiilor naționale, a lansat în premieră o campanie de recrutare a oficialilor de joc, care are ca scop sporirea cunoștințelor despre arbitraj, evidențierea importanței acestui rol în jocul de fotbal și inspirarea tinerilor să urmeze o astfel de carieră.

Campania face parte dintr-un program mai amplu prin care UEFA va sprijini asociațiile naționale în activitățile lor de recrutare, cu scopul de a înrola aproximativ 40.000 de arbitri noi în fiecare sezon.

Detalii despre campanie, dar și despre cursurile de arbitraj din țara noastră sunt disponibile aici.