Selecționata de tineret a pierdut cu 2-1 primul joc din preliminariile pentru Campionatul de tineret din 2021! 

România a revenit de la 2-0 prin Coman, care putea să egaleze în finalul partidei, dacă transforma lovitura de la 11m! Începem drumul spre EURO 2021 cu un eșec, dar cu speranța că va fi bine. E primul meci, iar de acum încolo această generație va crește, sperăm, la fel de frumos ca acei copii nebuni din vară.

Urmează două meciuri pe teren propriu, cu Ucraina la Ploiești, pe 10 octombrie, și cu Irlanda de Nord la Voluntari, pe 14 octombrie. Hai, România!

Danemarca – România 2-1
Au marcat: Olsen (3, 55) / Coman (80)

ROMÂNIA: 12. Aioani – 18. Rațiu ( 19. Velisar 66) , 4. Pașcanu, 3. Dima (15. Chindriș 66), 2. Boboc – 17. Olaru,  5. Băluță-cpt, 8. Dragomir (20. Ciobanu 51) – 10. Drăguș (22. Dobre 66), 11. Petre (9. Ganea 72), 7. Coman. Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve neutilizate: 23. Dur-Bozoancă – 6. Grigore, 14. Oaidă, 21. Neicuțescu

DANEMARCA: 1.Christensen – 3. Anymbe, 6. Sorensen, 5. Nelsson, 2. Poulsen – 8. Hjulmand (20. Kofod Andersen 46), 19. Nartey, 17. Holse (18. Madsen 86) – 7. Olsen, 10. Bruun Larsen, 14. Dreyer (9. Odgaard 66). Selecționer: Albert Capellas
Rezerve: 16. Vindhal-Jensen – 11. Jensen, 12. Ibsen, 13. Amundsen, 15. Damsgaard, 21. Rasmussen

Finlanda21104-24
Ucraina21014-23
Danemarca11002-13
Irlanda de Nord20201-12
Malta20110-41
România10011-20

? 19:30

Am început drumul spre EURO 2021! Start în meciul de la Aalborg!

? 19:00

Băieții noștri sunt pe gazon și se încălzesc înainte de debutul în preliminariile pentru EURO 2021. În tribune au ajuns și mai mulți suporteri români.

? 18:30

Am ajuns la stadion! Suntem pregătiți să începem un nou drum spre Campionatul European de tineret din 2021! Hai, România! ??

? 18:00

Ultimele indicații și-am plecat spre stadion! Danemarca, venim să luăm toate cele trei puncte ?

? 17:30

Începând cu actualele preliminarii, echipele U21 vor putea avea pe foaie oficială 20 de jucători, față de 18 până acum. Astfel, numărul jucătorilor de rezervă crește de la 7 la 9. În plus, pe parcursul partidei, se pot face 5 schimbări de echipă, față de 3 așa cum era stipulat până acum în regulament, însă aceste schimbări pot fi făcute în intervalul a trei opriri ale jocului.

? 17:00

Din lotul convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru jocul cu Danemarca fac parte 9 jucători dintre cei care au fost prezenți și la turneul final din această vară din Italia: Alex Pașcanu, Tudor Băluță, Florinel Coman, Darius Olaru, Vlad Dragomir, Adrian Petre, Radu Boboc, Ricardo Grigore și Andrei Ciobanu.

În perioada de pregătire a fost prezent și Denis Drăguș însă, din cauza unei accidentări, acesta nu a putut fi prezent la EURO.

Cu experiența acestora și entuziasmul celor noi, pornim la drum încrezători că mai putem trăi o vară ca aceasta !

? 16:00

În această dimineață, tricolorii Under 21 au fost vizitați de ambasadorul României în Danemarca, Alexandru Grădinar. Acesta a venit special de la Copenhaga pentru a-i întâlni pe băieții noștri, iar diseară se va afla în tribunele stadionului din Aalborg pentru a-i susține pe aceștia. #LuptamImpreuna

? 15:30

La ședința tehnică din această dimineață, organizatorii au anunțat că se așteaptă la o asistență de aproximativ 2.000 de spectatori. Dintre aceștia, conform estimărilor, 10% se crede că vor fi români stabiliți în Danemarca. Intrarea este liberă la meciul din această seară. Capacitatea totală a stadionului din Aalborg este de 13.700 de locuri, iar danezii se mândresc cu faptul că nu au pierdut niciun meci disputat aici în ultimii 10 ani. Noi credem că e suficient. ?

Aalborg Portland Park Nordjyske Arena

? 15:00

La Aalborg, plouă mocănește de ieri după-amiază. Cu toate acestea, după micul dejun, selecționerul Mirel Rădoi i-a lăsat pe jucători să se relaxeze timp de o oră la un centru comercial din apropiere.

? 14:00

La ședința tehnică din această dimineață s-au decis culorile în care vor evolua cele două formații în partida de diseară. Astfel, Danemarca va juca în roșu, iar România în galben!

? 13:00

George Pușcaș va fi cu ochii pe tricolorii U21 în această seară și a ținut să le transmită un mesaj special înaintea partidei cu Danemarca: ”Băieți, mai vrem o vară ca aceasta!”

? 12:00

În luna martie, în cantonamentul de pregătire pentru Campionatul European de tineret din această vară, am întâlnit într-un joc amical actuala generație a Danemarcei! Tricolorii au câștigat jocul cu 1-0, datorită golului înscris de Denis Drăguș spre finalul primei reprize.

Urmăriți mai jos rezumatul video al partidei amicale!

? 11:00

Tricolorii U21 și-au ales numerele cu care vor evolua în partida din această seară, contra Danemarcei!

1.Ionuț Rus • 2. Radu Boboc • 3. Constantin Dima • 4. Alex Pașcanu • 5. Tudor Băluță • 6. Ricardo Grigore • 7. Florinel Coman • 8. Vlad Dragomir • 9. George Ganea • 10. Denis Drăguș • 11. Adrian Petre • 12. Marian Aioani • 13. Nicolae Carnat • 14. Răzvan Oaidă • 15. Andrei Chindriș • 17. Darius Olaru • 18. Andrei Rațiu • 19. Mihai Velisar • 20. Andrei Ciobanu • 21. Mihai Neicuțescu • 22. Mihai Dobre • 23. Cosmin Dur-Bozoancă

? 10:00

Partida Danemarca U21 – România U21 este găzduită de Nordjyske Arena și va fi arbitrată de o brigadă din Israel, formată din ”centralul” Erez Papir și asistenții Sagy Metzamber și Tom Adi. Al patrulea oficial a fost desemnat Liran Liany.

FOTO: Getty Images

? 08:30

Bună dimineața, români de pretutindeni! A sosit ziua meciului, o zi în care se aliniază la linia de start o nouă generație. Ne așteptă un drum lung și greu, însă avem deja targetul setat: un nou turneu final. Împreună, sperăm ca în 2021, linia de sosire să fie Campionatul de tineret din Slovenia și Ungaria! Rămâneți alături de noi pe parcursul întregii zile, pentru a afla toate informațiile despre partida tricolorilor cu Danemarca!

? 9 SEPTEMBRIE

? 22:00

Tricolorii au încheiat antrenamentul oficial susținut pe Norjyske Arena din Aalborg. Ședința de pregătire s-a desfășurat pe o ploaie mocănească și a durat 60 de minute. În acest timp, selecționerul Mirel Rădoi le-a oferit elevilor săi ultimele indicații tactice înaintea partidei cu Danemarca.

Atmosfera în lot este bună și toți jucătorii sunt apți din punct de vedere fizic. Mâine debutăm în preliminariile pentru EURO 2021! Să începem bine! Hai, România! ??

? 20:30

Suntem în direct de la antrenamentul oficial al tricolorilor premergător partidei cu Danemarca! Mâine seară, de la ora 19:30, luptăm împreună pentru un debut cu o victorie în campania de calificare pentru Campionatul European de tineret din 2021!

? 16:30

Selecționerul Mirel Rădoi prefațează startul acestor preliminarii.

 • Cum vedeți meciul cu Danemarca?
 • Începem un drum nou, e un nou început. Sper să fie un prim pas fericit și să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Întâlnim o echipă cu un selecționer nou, un spaniol, Albert Capellas, dar ne-am documentat bine. În plus, am avut pe cineva la amicalul lor cu Ungaria.
 • Aveți încredere că se va putea repeta drumul din campania precedentă?
 • Trebuie să lăsăm deoparte ce a fost în vară, nu vreau ca jucătorii să resimtă presiunea. Aceasta trebuie să fie pe umerii antrenorilor. Dar am încredere în acest grup și cred cu tărie că ne putem califica din nou la turneul final.
 • Apropo de presiune, așteptările sunt mari acum, e mai greu să reușești în astfel de condiții?
 • E clar că singuri am ridicat nivelul așteptărilor, prin ceea ce am arătat pe teren. Asta nu e un lucru rău, ba din contră. Românii vor din nou să ne vadă acolo și au încredere în noi că vom reuși. Asta ne motivează suplimentar. Nu vrem să îi dezamăgim.
 • Ce veți aduce nou în aceste preliminarii?
 • Vom implementa un alt sistem de joc, dar filosofia va fi aceeasi. Veti vedea aceleași lucruri bune ca până acum. Vrem totuși să aducem în plus temporizarea, cred că asta ne-a lipsit până acum.

? 11:30

Luni, înainte de masa de prânz, băieții noștri au ieșit la o scurtă plimbare pe străzile din Aalborg. După doar un sfert de oră tricolorii au fost nevoiți să se adăpostească de ploaie, un duș scurt de 5 minute. Apoi, și-au continuat plimbarea și au revenit la hotelul unde sunt cazați. Diseară, la ora 20.30, e programat antrenamentul oficial.

? 11:30

Adrian Petre a vorbit la Pro TV despre noua generație U21. Atacantul care joacă în Danemarca e de părere că tricolorii sunt favoriți în meciul de la Aalborg, consideră că experiența de la EURO 2019 ne va ajuta enorm în această campanie și că în 2021 vom retrăi experiența din Italia.

? 8 SEPTEMBRIE

? 19:30

Tricolorii Under 21 au efectuat duminică seara o ședință de pregătire în cadrul căreia selecționerul Mirel Rădoi a pus la punct ultimele detalii tactice înainte de partida cu Danemarca. Antrenamentul a avut loc în baza de pregătire a lui Aalborg BK și a durat puțin peste o oră.

Mâine seara, de la ora locală 19.30, România U21 are programat antrenamentul oficial pe Nordjyske Arena.

? 15:00

Selecționata noastră a ajuns la Aalborg, după un zbor cu escală la Amsterdam, și s-a cazat la hotelul Radisson Blu Limfjord. După masa de prânz, jucătorii au mers la odihnă, iar în această după amiază vor efectua primul antrenament pe tărâm danez.

? 7 SEPTEMBRIE

? 18:30

Am încheiat ultimul antrenament la Buftea! Mâine dimineață decolăm spre Danemarca, unde începem o nouă aventură europeană!

La antrenamentul din această după-amiază, selecționerul Mirel Rădoi a pus accentul pe tactica jocului cu Danemarca. Nu uitați, partida România – Danemarca se vede în direct pe PRO X marți, 10 septembrie, de la ora 19:30.

? 10:00

În primul meci al Grupei 8 din preliminariile pentru EURO 2021, Finlanda a obținut o victorie surprinzătoare în Ucraina, reușind să se impună cu 2-0. În al doilea meci al grupei, Irlanda de Nord și Malta au remizat, 0-0.

? 6 SEPTEMBRIE

? 18:00

Toate partidele selecționatei U21, de acasă și din deplasare, din preliminariile pentru EURO 2021 se vor putea vedea la PRO TV sau la Pro X!

Astfel, partida cu Danemarca, debutul în campania pentru Campionatul European din Ungaria și Slovenia, va fi în direct la Pro X, marți, 10 septembrie, de la ora 19.30. Detalii aici!

? 13:30

Tricolorii U21 continuă pregătirile pentru meciul de debut în preliminariile pentru EURO 2021. Antrenamentul din această dimineață s-a bazat pe jocul de posesie, în cadrul căruia jucătorii s-au zbătut pentru câștigarea fiecărei mingi. Cel mai greu adversar l-a avut Florinel Coman, care s-a duelat umăr la umăr cu Mister Rădoi ?

Au mai rămas 4 zile până la jocul cu Danemarca, programat pe 10 septembrie, de la ora locală 18:30 (19:30 în România)! ?

? 8:00

Joi după-amiază, tricolorii Under 21 au avut parte de o ședință de pregătire în cadrul căreia au fost nevoiți să execute mai multe exerciții inedite.

După o încălzire de aproximativ 10 minute, cei 22 de fotbaliști plus antrenorii Florin Constantinovici și Eugen Anghel au fost împărțiți în 6 grupe de câte 4. Timp de 4 minute, fiecare grupă a executat un exercițiu tehnic bazat pe lovirea mingii sau controlul acesteia. După expirarea timpului, jucătorii s-au mutat la alt aparat, până când toți au efectuat toate cele 7 exerciții.

La final, pe baza punctajului realizat la fiecare exercițiu, a fost alcătuit un clasament.

 1. Petre, Dima, Dragomir, Ciobanu  218p
 2. Drăguș, Carnat, Ganea, Constantinovici  207p
 3. Olaru, Chindriș, Oaidă, Neicuțescu 195p
 4. Băluță, Dobre, Velisar, Boboc  190p
 5. Coman, Grigore, Pașcanu, Rațiu 188p
 6. Aioani, Dur-Bozoancă, Rus, Anghel 178p

? 5 SEPTEMBRIE

? 14:30

Aflați în cantonament la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, tricolorii Under 21 au fost în această dimineață la o plimbare de o oră la un centru comercial din nordul Capitalei.

Elevii lui Mirel Rădoi s-au relaxat la o cafea și au discutat despre meciul României cu Spania din această seară. Mai mulți suporteri veniți în București pentru partida cu ibericii s-au bucurat să-i întâlnească pe fotbaliștii noștri U21 și s-au fotografiat cu aceștia.

După-amiază, de la ora 17:30, este programat un antrenament la care presa va avea acces în totalitate.

? 11:30

Convocat în premieră la Echipa Națională U21, Andrei Rațiu spune că România are șanse mari să ajungă din nou la turneul final. Fotbalistul legitimat la Villareal spune că performanța din vara aceasta îl motivează pe el și pe colegii săi să obțină o nouă calificare.

Andrei, bine ai venit la echipa nationala Under 21. Cum a fost întâlnirea cu colegii tăi?
Băieții m-au primit foarte bine, cu unii dintre ei mă știam de la loturile de juniori. E o atmosferă frumoasă aici, mă bucur că acum fac și eu parte din familia U21.

Ce foști colegi ai reîntâlnit acum?
Pașcanu și Coman.

Ai urmărit meciurile de la EURO 2019?
Cum să nu?! Le-am văzut pe toate, echipa noastră a fost la înălțime, a făcut niște meciuri extraordinare. Am avut niște emoții fantastice, am văzut partidele acasă, cu familia. Sunt niște momente de neuitat. Sper ca în viitor să jucăm și o finală, puțin a lipsit ca acest lucru să se întâmple în această vară.

Ce șanse avem să ne calificăm la EURO 2021?
Eu cred că foarte mari. Avem mulți jucători care s-au aflat la turneul final în această vară și asta le-a oferit o experiență ce ne va ajuta pe teren în această campanie. Suntem o generație care vrea din nou la EURO, ce s-a realizat în Italia ne ambiționează și ne motivează să ajungem din nou la turneul final.

Ai un jucător preferat?
Când eram copil, îl adoram pe Ronaldinho. Acum preferatul meu este Messi, îl privești jucând și vezi fotbalul în cea mai frumoasă formă.

? 8:00

Aseară, tricolorii și staff-ul reprezentativei U21 au ieșit în oraș pentru a cina. Lotul Under 21 a petrecut aproximativ două ore la un restaurant în Parcul Herăstrău, apoi s-a întors la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, unde până duminică dimineață, când e programată plecarea în Danemarca, va continua pregătirea debutului în preliminariile pentru EURO 2021.

? 4 SEPTEMBRIE

? 13:00

Am început să analizăm adversarul, să lucrăm la tactica pentru joc. Mai avem câteva zile la dispoziție pentru a pregăti în detaliu meciul de debut în noua campanie pentru EURO 2021! Luptăm împreună!

La finalul ședinței de pregătire, selecționerul Mirel Rădoi le-a oferit jucătorilor săi ocazia să se distreze șutând la poartă. După ce și-au încercat norocul de la distanță, tricolorii U21 au trecut la loviturile de la 11 metri.

? 11:00

Dăm startul celei de-a patra zi din cantonamentul României U21 cu un interviu cu Denis Drăguș, care știe cum să marcheze împotriva Danemarcei, după ce a făcut-o în amicalul din martie! I-a lăsat și un mesaj lui Drăguș din vara anului 2021. Se pare că vom juca finala ?. Vă lăsăm să descoperiți despre ce e vorba în interviul de mai jos!

? 3 SEPTEMBRIE

? 18:30

Am încheiat și al doilea antrenament al zilei! Suntem obosiți, dar fericiți pentru că suntem în grafic cu pregătirile pentru meciul cu Danemarca.

La antrenamentul din această după-amiază s-au pregătit la capacitate maximă toți cei 22 de jucători convocați. A mai rămas o săptămână până la debutul în noua campanie de calificare la EURO 2021!

? 13:00

Zi plină pentru tricolorii U21! În această dimineață au avut programată prima ședință de pregătire, la care selecționerul Mirel Rădoi a avut la dispoziție toți jucătorii convocați.

Cei care au evoluat aseară pentru echipele de club au avut un antrenament de refacere, în timp ce ceilalți au desfășurat mai multe exerciții de posesie.

? 10:00

La startul celei de-a treia zi din cantonamentul echipei naționale U21, să trecem în revistă evoluțiile tricolorilor U21 la echipele de club, înainte să se prezinte la lotul național:

Mihai Neicuțescu – titular, 61 minute, în partida Sepsi OSK – Dinamo 0-1

Nicolae Carnat – titular, 53 minute, în partida Sepsi OSK – Dinamo 0-1

George Ganea – titular, 33 minute, în partida FCSB – FC Viitorul 2-1

Andrei Ciobanu – a intrat în minutul 33 al partidei FCSB – FC Viitorul 2-1

Radu Boboc – integralist în partida FCSB – FC Viitorul 2-1

Răzvan Oaidă – integralist în partida FCSB – FC Viitorul 2-1

Florinel Coman – integralist în partida FCSB – FC Viitorul 2-1

Denis Drăguș – a intrat în minutul 86 al partidei Anderlecht – Standard Liege 1-0

Ionuț Rus – integralist în partida Olt Turris Turnu Măgurele – Farul Constanța 2-0

Marian Aioani – integralist în partida FC Hermannstandt – Chindia Târgoviște 2-1

Cosmin Dur-Bozoancă – integralist în partida Metaloglobus – Universitatea Cluj 0-2

Andrei Rațiu – integralist în partida Hercules Alicante –  Villareal B 1-2

Vlad Dragomir – titular, 65 minute, în partida Livorno – Perugia 0-1

Adrian Petre – integralist în partida Aarhus – Esbjerg 1-0

Mihai Velisar – integralist în partida Gaz Metan Mediaș – Poli Iași 3-2

Darius Olaru – titular, 79 minute, în partida Gaz Metan Mediaș – Poli Iași 3-2

Tudor Băluță – titular, 60 minute, în partida Brighton U23 – Blackburn U23 3-5

Jucătorii Ricardo Grigore (Dinamo București), Alex Pașcanu (CFR Cluj), Constantin Dima (Astra Giurgiu) au fost rezerve în meciurile disputate de echipele de club.

Mihai Dobre (Bournemouth) și Andrei Chindriș (FC Botoșani) nu au făcut parte din loturile pentru partidele disputate de echipele de club. 

? 8:30

Nu trăim din amintiri, însă lucrurile frumoase nu se uită! Așa au trăit comentatorii TVR, Marian Olaianos și Emil Hossu-Longin, prima repriză a meciului România U21 – Germania U21, semifinala EURO 2019. Ne sunt simpatici, dar nu putem ascunde faptul că ne dorim din suflet să îi facem să plângă din nou… de fericire! ? Cât mai curând! #LuptamImpreuna ?

? 2 SEPTEMBRIE

? 19:00 

Cei trei portari convocați în premieră la reprezentativa U21 sunt pregătiți de startul noii campanii! Și să mențină poarta României intactă ?

Marian Aioani: Sunt foarte bucuros să mă aflu la naționala Under 21. Am urmărit în vară meciurile de la Euro, am avut emoții mari și m-am bucurat pentru ce s-a realizat. Iată că acum sunt aici, e o mare responsabilitate, dar sper să facem din nou românii mândri!

Ionuț Rus: E o noua provocare pentru mine, sunt onorat să fiu la selecționata de tineret. Sunt foarte fericit și sper să traim, alături de suporteri, multe clipe frumoase în aceste preliminarii. Îmi doresc să avem un debut de campanie bun și să învingem Danemarca!

Cosmin Dur-Bozoancă: Mă simt onorat să fiu aici, la echipa națională U21. Sper să avem parte de o campanie de calificare reușită și să mergem din nou la Euro!

Ionuț Rus, Cosmin Dur-Bozoancă și Marian Aioani (de la stânga la dreapta)

? 18:00 

18 jucători au fost prezenți la sesiunea de antrenament de luni după-amiază. Au lipsit motivat Nicolae Carnat, Ricardo Grigore și Mihai Neicuțescu, care se întâlnesc în partida Sepsi OSK – Dinamo București. Tot în această seară se vor alătura lotului și jucătorii Adrian Petre și Andrei Rațiu.

Tricolorii care au evoluat aseară pentru echipele de club au avut un antrenament de refacere, în timp ce ceilalți s-au antrenat la capacitate maximă!?

? 13:30

Am bifat acțiunile de presă programate în această dimineață.✅ Selecționerul Mirel Rădoi și mijlocașul Tudor Băluță au oferit declarații la comun presei, apoi au urmat interviurile individuale.

”Încercăm să venim cu ceva nou în această campanie, o să vedeți câteva schimbări din punct de vedere tactic”-  Mirel Rădoi 

După-amiază este programat antrenamentul la care vor fi prezenți majoritatea jucătorilor convocați!

? 8:30

La prima ședință de pregătire din această nouă campanie de calificare la EURO, selecționerul Mirel Rădoi a avut la dispoziție doar 6 jucători. Din acest motiv, selecționerul reprezentativei U21 a fost nevoit să se alăture fotbaliștilor la antrenament, invitându-l și pe Vlad Munteanu, manager operațional al loturilor naționale, să facă același lucru.

Ședința de pregătire s-a încheiat cu o partidă de tenis cu piciorul câștigată de echipa: Mirel Rădoi, Mihai Velisar, Constantin Dima și Darius Olaru. De partea cealaltă s-au aflat: Vlad Munteanu, Mihai Dobre, Alexandru Pașcanu și Andrei Chindriș. Sperăm ca pe 10 septembrie, la Aalborg, în Danemarca, toți să fie câștigători! #HaiRomania

? 1 SEPTEMBRIE

? 18:00

6 tricolori au participat la antrenamentul din această seară: Constantin Dima (Astra Giurgiu), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș) – în premieră convocați la Under 21, Alex Pașcanu (CFR Cluj), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș) și Mihai Dobre (Bournemounth).

Sub comanda lui Mirel Rădoi, tricolorii au efectuat o sedință de pregătire care a durat aproximativ 60 de minute. Sperăm ca acesta să fie startul unui drum care să ne ducă la un nou turneu final, EURO 2021! ?

? 16:30

Modificare în lotul convocat de selecționerul Mirel Rădoi! Cosmin Dur-Bozoancă, portarul celor de la Universitatea Cluj, chemat la reprezentativa Under 21 în locul lui Andrei Vlad. Portarul de la FCSB a fost consultat de staff-ul medical și s-a decis că acesta nu va putea fi recuperat la timp pentru partida cu Danemarca!

? 30 AUGUST

Pentru campania care va demara în această toamnă sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998.

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Ionuț Rus (Oltul Turris Turnu Măgurele); Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj)

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Constantin Dima (Astra Giurgiu), Radu Boboc (FC Viitorul), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș);

Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Răzvan Oaidă (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Nicolae Carnat (Sepsi OSK), Mihai Dobre (Bournemouth/Anglia), Mihai Neicuțescu (FC Dinamo), Florinel Coman (FCSB);

Atacanți: Adrian Petre (Esjberg/Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia), George Ganea (FC Viitorul).

Tot azi, selecționerul Cosmin Contra a anunțat lista tricolorilor pentru meciurile cu Spania și Malta.

Tricolorii Under 21 se vor reuni duminică, 1 septembrie, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, unde se vor pregăti timp de o săptămână, până pe 8 septembrie, când e programată plecarea la Aalborg. Meciul cu Danemarca e programat pe 10 septembrie, de la ora locală 18:30 (19:30, ora României).

Luni, 2 septembrie, interviuri exclusive

Selecționerul Mirel Rădoi va oferi declarații instituțiilor de presă la ora 12.30, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, apoi va urma o sesiune de interviuri exclusive. Astfel, rugăm instituțiile media să trimită la adresa de e-mail catalin.popescu@frf.ro, până duminică, 1 septembrie, ora 14:00, numele jucătorilor pe care doresc să îi intervieveze în cadrul acestei sesiuni. Opțiunile pentru interviuri pot viza jucătorii componenți ai lotului cu mențiunile că fiecare instituție media poate solicita maximum doi jucători cu rugămintea de a specifica și două nume de rezervă. Nu se vor afla în cantonament la momentul respectiv următorii jucători: Adrian Petre, Denis Drăguș, Andrei Rațiu, Mihai Neicuțescu, Nicole Carnat și Ricardo Grigore. Aceștia se vor alătura lotului după amiază.

Campania care va începe în luna septembrie a acestui an se va încheia în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei. Începând cu EURO 2021, la turneul final vor participa 16 echipe. Pe lângă cele două formații gazdă, Ungaria și Slovenia, se vor califica direct cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 formații clasate pe locul secund vor disputa între ele un baraj în dublă manșă pentru celelalte 4 locuri disponibile.

Programul Grupei 8:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda, Irlanda de Nord – Malta
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta, Finlanda – Irlanda de Nord, Danemarca – România
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta, Danemarca – Irlanda de Nord, România – Ucraina
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca, România – Irlanda de Nord
14 noiembrie 2019: România – Finlanda
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta
27 martie 2020: Malta – Ucraina
31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda