La începutul lui 2024, în urma unei analize complexe, FRF a decis deschiderea FRF Intelligence Centre, proiect a cărui viziune este “abilitarea fotbalul românesc prin informații bazate pe date pentru decizii mai informate și un fotbal mai bun”. Una din direcțiile pe care FRF Intelligence Centre le va dezvolta în următorii ani este dezvoltarea unei comunități de experți în date care să susțină nevoile de dezvoltare în zona de performanță sportivă. Punctul de plecare pentru construirea acestei comunități este reprezentată de FRF Intelligence Centre DATATHON, care va avea loc la sediul FRF în perioada 24-27 mai.

Ce este un DATATHON?

Termenul de DATATHON vine din limba engleză, din jocul de cuvinte între DATA + MARATHON. Scopul unui astfel de eveniment este rezolvarea unei provocări prin analiza și folosirea unor date puse la dispoziție de organizatori. Pentru că timpul alocat rezolvării este destul de scurt, evenimentul este comparat cu o cursă de anduranță, un maraton.

În ce va consta FRF Intelligence Centre DATATHON?

Această inițiativă își propune să reunească timp de un week-end persoanele pasionate de fotbal și date, care au șansa să joace rolul de analiști ai echipei naționale a României. Grupați în echipe de 4-5 persoane, participanții vor primi un set de date brute, în formă neprelucrată, pe care le vor folosi pentru a răspunde unei provocări setate de organizatori. Cum, numărătoarea inversă până la EURO 2024 a început, provocarea propusă de FRF Intelligence Centre este analiza adversarilor pe care echipa națională îi va întâlni la turneul final. Pe parcursul evenimentului, participanții vor beneficia de mentorat din partea unor experți de la organizații din România și străinătate. Fiecare echipă participantă va avea șansa să prezinte cele mai interesante concluzii în fața juriului care va alege 3 echipe finaliste. La final, o echipă va fi aleasă câștigătoare și va fi recompensată cu un premiu special.

Înscrierile pentru eveniment sunt deschise până pe 16 mai, ora 23:59. Completează acest formular pentru a te înscrie!

Calendarul evenimentului

20 mai – Provocarea și ultimele informații pentru pregătirea evenimentului sunt transmise participanților
24 mai – 19:00-21:00: Anunțarea echipelor & cunoașterea participanților
25 mai – 09:00-19:00: Prezentări tematice din partea experților și mentorilor prezenți la eveniment, urmat de timp de lucru pentru proiecte

26 mai – 09:00-19:00: Timp de lucru pentru proiecte, iar la finalul zilei sunt anunțați finaliștii.
27 mai – 18:00-19:30: Ceremonia de final în care este anunțată echipa câștigătoare.

Cui se adresează evenimentul?

FRF Intelligence Centre DATATHON se adresează mai multor categorii de participanți. O condiție obligatorie pentru participare este disponibilitatea pentru prezența la toate evenimentele din datele de 25 (sâmbătă) și 26 (duminică) mai.

  • Pasionații de fotbal cu minim 2 ani de experiență în zona de date cu experiență într-unul din rolurile data analyst, data scientist, data engineer.
  • Reprezentanți ai cluburilor de fotbal din România înclinați spre folosirea datelor pentru luarea deciziilor.
  • Studenți pasionați de fotbal, înregistrați în instituții academice, la programe care includ module de data analytics, science sau engineering.

Înscrierile pentru eveniment sunt deschise până pe 16 mai, ora 23:59. Completează acest formular pentru a te înscrie!

Pentru informații suplimentare despre eveniment, persoana de contact din partea FRF este Andrei Angelescu, Data & Insights Manager – adresa de e-mail andrei.angelescu@frf.ro.