Răzvan Burleanu, președintele FRF și membru în Consiliul FIFA, a fost unul dintre invitații de onoare, alături de Jozef Kliment, consilier în Departamentul Asociații Naționale UEFA, la Congresul Federației Moldovenești de Fotbal de vineri, 26 aprilie.

În discursul său, președintele FRF a subliniat importanța prieteniei dintre cele două țări și federații și a apreciat activitatea FMF și a managementului președintelui Leonid Oleinicenco, remarcând lansarea Academiei FMF, un sistem educațional în sport care va contribui la specializarea celor care lucrează în fotbalul din Republica Moldova.

„Parteneriatul nostru a căpătat valențe sporite și prin politica de diplomație sportivă pe care o ducem cu instituțiile statului moldovean. Eu personal și Federația Română de Fotbal încercăm să prezentăm impactul economic economic, social și pe sănătate publică al fotbalului, modul în care ne propunem să dezvoltăm fotbalul ca un fenomen social, dar și bunele practici din România, în chestiuni de legislație sportivă și sprijin al autorităților publice centrale și locale de a se implica în finanțarea activității fotbalistice, dar și a infrastructurii. În ultimii 8 ani în România am reușit să inaugurăm 8 stadioane mari, iar proiectul continuă cu o perspectivă modernă a Guvernului de a susține academiile de fotbal, iar la nivel de legislație pentru sport deja ne bucurăm ne bucurăm de anumite specificități care ne-au ajutat în dezvoltare”, a punctat Răzvan Burleanu.

În cadrul Congresului ordinar al FMF a fost aprobat Raportul de activitate al președintelui, raportul financiar și al organului de audit pentru anul 2023.