România a încheiat la egalitate, 0-0, ultimul meci din faza grupelor la Jocurile Olimpice, cu Noua Zeelandă. În urma rezultatului, tricolorii au părăsit competiția la care au evoluat după o pauză de 57 de ani. 

28 IULIE

14:30

Selecționerul Mirel Rădoi și Alexandru Dobre au vorbit la conferința de presă de la finalul partidei de la Sapporo:

 • Vreau să îmi felicit jucătorii, am trecut prin multe greutăți împreună. Am fost foarte obosiți, am călătorit o zi întreagă pentru acest meci, ieri am avut doar 20 de minute pentru a pregăti antrenamentul. Pentru felul în care au trecut împreună peste rezultatul contra Coreei de Sud trebuie să îi felicit.
 • Cu puțin noroc în anumite situații în meciul de azi, cred că am fi putut și chiar am fi meritat să trecem de faza grupelor.
 • Din această competiție putem extrage multe lucruri, majoritatea pozitive. Ce mă bucură este faptul că jucătorii au arătat ca un grup unit după ce s-a întâmplat în meciul cu Coreea de Sud.
 • Cu toții am fi vrut să ne calificăm, jucătorii au făcut un meci bun, dar de multe ori poate nu am fost inspirați. Însă nici nu cred că le putem cere mai mult. Nu știe nimeni ce s-a înâmplat de la sosirea noastră în Japonia. Nu a știut nimeni că acești jucători s-au antrenat cu doar 4 ore de odihnă pe noapte, am avut probleme și cu alimentația în primele zile. Dar după această competiție sunt mulțumit de ei și mândru că azi nu au arătat deloc că vin după acel rezultat cu Coreea de Sud.
 • Sunt foarte fericit cu acest grup de jucători și ceea ce au realizat. Înaintea partidei am avut o situație dificilă, cei trei jucători de bandă, Boboc, Ștefan și Rațiu erau incerți. Și m-a emoționat faptul că toți cei trei au zis că, indiferent de consecințe, pot evolua câte 45 de minute. Mi-am dat seama că în 21 de zile, cât am avut până la primul meci, ne-am apropiat atât de mult fără să ne dăm seama, încât am devenit prieteni. Și eu am fost un astfel de jucător, nu așteptam să mă caute antrenorul să îmi spună că are nevoie de mine, ci mă duceam și băteam la uși. M-am regăsit în atitudinea lor. Îmi pare rău pentru ei că nu am reușit să ne calificăm, pentru că le-am spus că mi-ar plăcea să stau în vestiar și să îi văd din nou bucurându-se ca după meciul cu Honduras. Și eu mi-aș fi dorit ca jucător să trăiesc asemenea momente. Am fost chiar un pic gelos pe ei.
 • La felul cum s-au pregătit, cum au asimilat informațiile, sunt jucători care pot face pasul la prima reprezentativă.
 • Mă puteți critica pe mine, sunt aici, în fața dumneavoastră, dar acestor copii nu aveți ce să le reproșați.

Mirel Rădoi

 • Sunt fericit că am făcut parte din echipa României pentru Jocurile Olimpice. Sunt mulțumit de noi, am dat totul, sută la sută la fiecare meci. Am fost uniți ca frații în această perioadă.
 • A fost greu să ne adaptăm cu fusul orar, cu alimentația, drumul până în Japonia. Dar un lucru e sigur: fiecare jucător a vrut să dea totul la fiecare meci. Am învățat multe din această competiție, am căpătat experiență care ne va ajuta pe viitor.
 • Nu mai există echipe slabe, toate naționalele sunt foarte puternice, cu jucători în campionate tari. Acum tebuie să ne întoarcem la echipele de club și să arătăm ce putem.

Alexandru Dobre

14:00

10 utilizatori au ghicit scorul pe www.peluzatricolora.ro. În urma tragerii la sorți, Sabin Salajan va primi tricoul de la Jocurile Olimpice. El urmează să fie contactat pe e-mail pentru a intra în posesia premiului.

12:00

ROMÂNIA – Noua Zeelandă 0-0 

ROMÂNIA: 12.Aioani – 15. Chindriș (16.Deaconu, 79), 6. Ghiță, 17. R. Grigore – 14. Rațiu, 8. M. Marin (c),18. Dulca (10. Ciobanu, 79), 3. Fl. Ștefan – 13. Florescu (21. Sefer, 87), 19. Sîntean (9. Ganea, 59), 20. Dobre (11. V. Gheorghe, 79).
Rezerve: 1. Popa, 4. Pașcanu.
Selecționer: Mirel Rădoi.

Noua Zeelandă: 1. Woud – 17. Eliott (15. Ingham, 46), 16. Stensness, 4. Pijnaker, 3. Cacace – 7. Just, 10. Stamenic, 8. Bell, 11. Champness (12. McCowatt, 46) – 9. Wood, 19. Garbett (6. Lewis, 72).
Rezerve: 13. Searle, 14. Stanger, 18. Waine, 20. Sutton.
Selecționer: Danny Hay.

10:00

Doar victoria ne califică în sferturile de finală, astfel că vom juca ofensiv! Iată cum arată echipa de start a României pentru azi:

ROMÂNIA: 12.Aioani – 15. Chindriș, 6. Ghiță, 17. R. Grigore – 14. Rațiu, 8. M. Marin (c),18. Dulca, 3. Fl. Ștefan – 13. Florescu, 19. Sîntean, 20. Dobre.
Rezerve: 1. Popa, 4. Pașcanu, 9. Ganea, 10. Ciobanu, 11. V. Gheorghe, 16. Deaconu, 21. Sefer.
Selecționer: Mirel Rădoi

Potrivit regulilor competiției, 4 din cei 22 de jucători trebuie să rămână în afara lotului de meci, dar aceștia pot fi modificați de la partidă la partidă.

România-Noua Zeelandă e LIVE de la 11:30 pe TVR, Eurosport și RRA!

09:00

La Sapporo Dome, vestiarul României așteaptă tokyotricolorii! Mergem la victorie și calificare în sferturile Jocurilor Olimpice! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

România-Noua Zeelandă e LIVE de la 11:30 pe TVR, Eurosport și RRA!

08:00

Povestea video a ultimului antrenament înainte de meciul decisiv cu Noua Zeelandă: cum s-au pregătit tokyotricolorii pentru prima noastră finală! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

România-Noua Zeelandă e LIVE de la 11:30 pe TVR, Eurosport și RRA!

27 IULIE

20:00

După 57 de ani, înapoi la Jocurile Olimpice,  jucăm prima finală: victorie cu Noua Zeelandă și suntem în sferturi! LIVE pe TVR, Eurosport și RRA de la 11:30!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

19:00

Tokyotricolorii vor evolua în alb complet mâine, de la 11:30, cu Noua Zeelandă! Adversarii, negru complet. De data aceasta, fotografia obișnuită cu cele două echipamente de joc nu a mai fost realizată pentru că la Sapporo, față de Kashima, nu mai împărțim cantonamentul cu altă echipă. Iar ședința tehnică a partidei s-a desfășurat online.

Victoria ne duce în sferturile Jocurilor Olimpice! Meciul e LIVE pe TVR, Eurosport și RRA!

18:00

Iată top 5 repere despre echipa în fața căreia ne trebuie victoria pentru calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice:

CALIFICARE. A defilat în turneul preolimpic din zona Oceaniei, unde nu mai are rival de când Australia joacă în preliminariile asiatice, încheind parcursul cu un golaveraj dezarmant, 33-4! A fost 6-1 cu Samoa, 12-0 cu Samoa Americană și 4-2 cu Insulele Solomon, apoi 6-1 cu Fiji și un 5-0 cu aceleași Insule Solomon în finala turneului de calificare.

 

 

 

 

PARCURS.  A câștigat surprinzător primul meci din grupă, 1-0 cu Coreea de Sud, marcând la practic singura ocazie și rezistând eroic o întreagă partidă. A urmat meciul cu Honduras, unde l-a pierdut din primele minute pe starul Reid, experimentatul fundaș și căpitan, a condus cu 1-0 și 2-1 dar a pierdut prin gol încasat în minutul 87, 2-3!

KASHIMA, JAPAN – JULY 22: Chris Wood #9 of Team New Zealand celebrates with team mates after scoring their side’s first goal during the Men’s First Round Group B match between New Zealand and Republic of Korea during the Tokyo 2020 Olympic Games at Kashima Stadium on July 22, 2021 in Kashima, Japan. (Photo by Hector Vivas – FIFA/FIFA via Getty Images)

EXPERIENȚĂ. Are 2 participări la Jocurile Olimpice, la edițiile din 2008 și 2012, oprindu-se de fiecare dată în faza grupelor, întâi întrecută de Brazilia, Belgia și China, a doua oară de către Brazilia, Egipt și Belarus. Au ratat ultima ediție, 2016, pentru că au fost eliminați din turneul de calificare după folosirea unui jucător neeligibil.

LOT. Cinci fotbaliști din campionatul Australiei, trei din Danemarca și Anglia, câte unul din Olanda, SUA, Belgia, Grecia, Portugalia, Scoția și Norvegia! Așa e configurat lotul! Vedetele sunt vârful de Premier League cotat la 8 milioane de euro, Wood (Burnley) și stoperul veteran Reid (Brentford). Cacace și Bell se alătură însă unei generații apreciate.

SELECȚIONER. Danny Hay din Noua Zeelandă este tehnicianul de 46 de ani care îi pregătește, fost internațional trecut pe la Leeds. Acesta este din 2019 și selecționerul la nivel de seniori, așadar un cunoscător profund al fotbalului și resurselor de jucători din Noua Zeelandă.

România – Noua Zeelandă e mâine, 28 iulie, de la 11:30, live pe TVR, Eurosport și RRA.

16:00

Tokyotricolorii s-au pregătit astăzi pentru a doua oară pe insula Hokkaido, ultimul antrenament înainte de marele meci cu Noua Zeelandă, programat mâine. Sesiunea s-a desfășurat tot pe Atsubetsu Park, iar jucătorii noștri sunt mai mult decât motivați să învingă pentru calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice!

România – Noua Zeelandă e mâine, 28 iulie, de la 11:30, live pe TVR, Eurosport și RRA.

14:00

Ca și la primele două meciuri din grupă, tokyotricolorii nu efectuează antrenamentul oficial pe arena unde se va disputa partida.

 • Asta și pentru că Sapporo Dome este protejat cu grijă de organizatori, având în vedere că s-au disputat 8 partide în 7 zile pe acest stadion!
 • Organizatorii au interzis chiar, pe durata încălzirii de mâine, înaintea fluierului de start, ca suprafața din zona porților precum și din axul central al terenului să fie folosită.
 • Arena este acoperită complet și astfel umiditatea este și mai mare decât în mod normal, dar temperatura poate fi fixată în prealabil, astfel că pentru meciul nostru temperatura a fost reglată la 23 de grade Celsius

 • Gazonul are 2,2 cm, iar în mod normal acesta era udat de 5 ori cu ocazia unei partide, însă acum va fi udat doar cu o oră înainte de start, cu 15 minute înainte și la pauză.
 • Arena are două suprafețe de joc, utilizate alternativ prin intermediul tehnologiei! Astfel, la partidele de baseball este utilizat gazon artificial, pentru ca, la fotbal, suprafața de iarbă să fie propulsată în loc, ieșind practic din interiorul a areneis! Arenele lui Vitesse Arnhem, Schalke 04 și Tottenham beneficiază de tehnologii similare.
 • Arena de 41.580 de locuri a fost construită în 2001, găzduind trei partide din faza grupelor la CM 2002, ceremonia inaugurală a Jocurilor de Iarnă ale Asiei în 2017 și partide de la Rugby World Cup 2019, dar și etape din Raliul Japoniei!
Rugby-Union-WM 2019 in Japan, die Spielorte Stadium for 2019 Rugby World Cup in Japan File photo taken in September 2013 shows Sapporo Dome on Japan s northernmost main island of Hokkaido, one of the venues for the 2019 Rugby World Cup. PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxONLY
 • În prezent este gazdă pentru partidele echipei de fotbal de primă ligă Hokkaido Consadole Sapporo și a celei de baseball Hokkaido Nippon-Ham Fighters, cu suprafața sa de 53.800 metri pătrați construiți.
 • Pe lângă utilizările în sport, Sapporo Dome este deja celebru pentru concertele fantastice găzduite, primind soliști și formații precum Jon Bon Jovi, Aerosmith, Rolling Stones, Eric Clapton, Simon and Garfunkel, Eagles.

România – Noua Zeelandă e mâine, 28 iulie, de la 11:30, live pe TVR, Eurosport și RRA.

12:00

FIFA a trimis deja astăzi două rapoarte de alertă și monitorizare către delegația României privind evoluția taifunului Nepartak, precum și către celelalte echipe angrenate în competiția fotbalistică de la Jocurile Olimpice. În același mod sunt informate și delegațiile de la celelalte discipline sportive.

Este de așteptat și un al treilea raport până la finalul zilei, deoarece evoluția dinamică este monitorizată atent de autoritățile japoneze și comunicată direct celor sportive. Momentan, nu este prevăzut un impact direct asupra competiției fotbalistice, iar zona Sapporo unde este canonată naționala noastră olimpică pare să fie în afara traseului taifunului.

Cu toate acestea, insula japoneză principală Honshu, unde se află Tokyo, Kashima sau Yokohama, este posibil să fie impactată de taifun la finalul acestei zile și la începutul celei de mâine (ora Japoniei), efectele putând duce la modificări ale programului competițional.

10:00

Continuă delegările sud-americane pentru meciurile României la Jocurile Olimpice! După arbitrii din Uruguay și Venezuela, la decisivul cu Noua Zeelandă de mâine avem o brigadă din Peru!

La centru va fi Kevin Ortega, ajutat de arbitrii asistenți Michael Orue și Jesus Sanchez. Al patrulea oficial este japonezul Hiroyuki Kimura.

România – Noua Zeelandă e mâine, 28 iulie, de la 11:30, live pe TVR, Eurosport și RRA.

08:00

Iată cum au parcurs tokyotricolorii programul de antrenament, primul după sosirea la Sapporo și unul dedicat refacerii și readaptării la efort! Decorul este unul inedit, Atsubetsu Park, la ieșirea din Sapporo!

Mâine, de la 11:30, trebuie să învingem Noua Zeelandă pentru calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice! Meciul e live pe TVR, Eurosport și RRA!

26 IULIE

20:00

18:00

La nici o oră după sosirea la Keio Plaza din Sapporo, noul cantonament al României în faza grupelor, tokyotricolorii s-au îndreptat deja spre prima ședință de pregătire din cele două programate de organizatori până al meciul cu Noua Zeelandă.

Complexul sportiv impozant Atsubetsu Park se află la 30 de minute cu autocarul față de cantonament, la ieșire din Sapporo, chiar lângă autostradă. Un scurt drum prin pădure și apoi răsare stadionul Atsubetsu, iar lângă el, terenurile de antrenament.

Pe unul dintre ele s-a desfășurat ședința noastră de pregătire, pe un altul s-a pregătit, în același timp, Africa de Sud.

Antrenamentul nostru a durat aproximat 60 de minute, fiind unul de readaptare la efort și refacere, iar ca un detaliu inedit, terenul a fost luminat de 6 “stâlpi” de nocturnă (câte trei pe fiecare parte a terenului) ridicați de trei autospeciale. Dar imaginile spun totul!

16:00

Rezumatul unei zile la foc automat! Kashima Hotel – Haneda Tokyo Airport – New Chitose Airport Hokkaido – Keio Plaza Sapporo! Și urmează antrenamentul!

13:30

După 6 ore de la părăsirea cantonamentului din Kashima, tokyotricolorii au ajuns la noul hotel destinat de organizatori pentru faza finală a meciurilor din grupe. La Keio Plaza din Sapporo, unde însă vor rămâne doar o oră! În curând e programat antrenamentul, primul pe insula Hokkaido!

Delegația României a parcurs cu autocarul drumul de la Kashima Hotel la Aeroportul Haneda din Tokyo (o oră și jumătate), au urmat procedurile aeroportuare adaptate contextului pandemic și îmbarcarea.

După un zbor cu întârziere, de aproape 90 de minute, tokyotricolorii au aterizat pe New Chitose din insula Hokkaido, la 1.000 de km distanță. Au urmat alte 90 de minute cu autocarul până la Keio Plaza din Sapporo.

Revenim în curând cu un VIDEO dedicat întregii aventuri!

Miercuri 28 iulie, de la 11:30, live pe TVR, Eurosport și RRA, luptăm cu Noua Zeelandă și doar victoria ne duce în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice!

12:00

Doar victoria ne califică în sferturi! Intră pe www.peluzatricolora.ro, completează pronosticul tău și poți câștiga tricoul de la Jocurile Olimpice!

10:00

Ultima rundă din faza grupelor la Jocurile Olimpice este programată miercuri, 28 iulie. România joacă la Sapporo de la 11:30, cu Noua Zeelandă, LIVE pe TVR, Eurosport și RRA. O partidă în care doar victoria ne califică în sferturile de finală!

Iată clasamentele celor 4 grupe și partidele rămase de disputat!

 • Se califică în faza sferturilor de finală primele 2 clasate din fiecare grupă. Locul 1 din grupa României va întâlni locul 2 din grupa A, iar locul 2 se va confrunta cu locul 1 din grupa A. Sistemul de împerechere se aplică și pentru grupele C și D.
 • În caz de egalitate, primele 3 criterii de departajare sunt, în ordine: golaverajul general din grupă, numărul total de goluri marcate, rezultatele directe.

 GRUPA A

Japonia 2 2 0 0 3-1 6
Mexic 2 1 0 1 5-3 3
Franța 2 1 0 1 5-7 3
Africa de Sud 2 0 0 2 3-5 0

Se mai joacă: Franța – Japonia și Africa de Sud – Mexic.

GRUPA B

Coreea de Sud 2 1 0 1 4-1 3
Honduras 2 1 0 1 3-3 3
Noua Zeelandă 2 1 0 1 3-3 3
România 2 1 0 1 1-4 3

Se mai joacă: România – Noua Zeelandă și Coreea de Sud – Honduras

GRUPA C

Spania 2 1 1 0 1-0 4
Australia 2 1 0 1 2-1 3
Argentina 2 1 0 1 1-2 3
Egipt 2 0 1 1 0-1 1

Se mai joacă: Australia – Egipt și Spania – Argentina.

GRUPA D

Brazilia 2 1 1 0 4-2 4
Coasta de Fildeș 2 1 1 0 2-1 4
Germania 2 1 0 1 5-6 3
Arabia Saudită 2 0 0 2 3-5 0

Se mai joacă: Arabia Saudită – Brazilia și Germania – Coasta de Fildeș.

8:00

Victoria este singura opțiune pentru calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, ne trebuie 3 puncte în partida cu Noua Zeelandă, ultima din grupă, programată miercuri, 28 iulie.

Meciul decisiv ROMÂNIA-Noua Zeelandă va fi LIVE pe TVR, Eurosport și Radio România Actualități.

Tokyotricolorii au părăsit azi Kashima unde ne-am pregătit și am jucat în perioada 16-25 iulie și se deplasează acum spre Sapporo, la 1.000 de km distanță, pe insula Hokkaido!

DEPLASARE (orele României)

05:15   plecare cu autocarul din cantonamentul Kashima Central Hotel spre aeroportul din Tokyo

08:00   decolare de la Tokyo spre Sapporo

09:35   aterizare la Sapporo

11:05   intrarea în hotelul-cantonament Keio Plaza Sapporo

CANTONAMENT

 • Keio Plaza este hotelul-cantonament fixat de organizatori pentru această fază a programului din grupe. Este situat în centrul orașului Sapporo, la 30 de minute cu autocarul de Sapporo Dome, stadionul unde jucăm miercuri cu Noua Zeelandă.

ANTRENAMENTE

 • România va efectua, potrivit aceluiași program configurat de organizatori, două antrenamente (azi și mâine) înaintea meciului cu Noua Zeelandă, niciunul dintre ele pe Sapporo Dome, stadionul unde se va disputa partida.
 • Sesiunile de pregătire vor avea loc, pe rând, la Sapporo Park (12 km de hotelul-cantonament) și Atsubetsu Park (20 km, foto dreapta).

DESTINAȚIE

 • Tokyotricolorii părăsesc astfel cea mai mare și cea mai populată insulă a Japoniei, Honshu, unde se află Tokyo și Kashima, locul primului nostru cantonament, și parcurg peste 1.000 de km spre nord.
 • Sapporo este situat pe insula Hokkaido, la doar 43 de km spre sud de Insula Sahalin. Sapporo a găzduit meciuri la Mondialul din 2002, dar este cunoscut mai ales pentru Festivalul Zăpezii care se desfășoară anual precum și pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă în 1972.

25 IULIE

17:00

La conferința de presă de la finalul partidei din această seară au participat selecționerul Mirel Rădoi și tokyotricolorul Virgil Ghiță. După cum probabil v-ați obișnuit, regulile acestei competiții nu ne permit difuzarea materialelor video de la conferințele de presă, live sau înregistrat.

KASHIMA, JAPAN – JULY 25: Mirel Radoi, Head Coach of Romania and Virgil Ghita #6 of Team Romania speak to the media during the Team Romania Press Conference following the Men’s Group match between Romania and Republic of Korea during the Tokyo 2020 Olympic Games at Kashima Stadium on July 25, 2021 in Kashima, Japan. (Photo by Hector Vivas – FIFA/FIFA via Getty Images)

Iată declarațiile acestora precum și răspunsurile la întrebările presei:

 • Trebuie să uităm cât mai repede acest meci. Coreea de Sud a jucat mai bine ca noi și ne-a predat o lecție de fotbal și de mentalitate.
 • Astăzi s-a demonstrat ceea ce am spus înainte de startul turneului, și anume că avem o problemă din punct de vedere fizic.
 • Pentru noi, următorul meci cu Noua Zeelandă va fi precum o finală. Dacă vrem să trecem mai departe în competiție, trebuie să arătăm altă mentalitate, să arătăm ca o altă echipă, să luptăm până la ultimul strop de energie și să câștigăm! Dacă nu, ne bucurăm că am participat la această competiție grandioasă și mergem acasă. Depinde doar de noi!
 • Din păcate, au fost acele două momente care cred că au contat enorm, autogolul și eliminarea. Atunci am arătat că am cedat, cel din puțin din punct de vedere psihologic. Am încercat după pauză o altă așezare tactică, din păcate nu am avut resursele necesare pentru a putea înscrie un gol.
 • Au fost multe situații în care trebuia să jucăm rapid și nu am făcut-o, cu toate că știam că sunt foarte agresivi. Am analizat bine echipa Coreei de Sud și știam că foarte rar un adversar reușește să adune 14-15 pase consecutive în fața ei. Nu am avut o posesie rapidă și le-am dat de multe ori șansa să recupereze mingea.

  Mirel Rădoi

   

 • Știam că echipa Coreei de Sud este buna foarte bună, că practică un fotbal de calitate. Dar trebuie să trecem peste acest moment și să câștigăm următorul meci, pentru a ne califica!
 • Nu suntem la fel de bine pregătiți fizic ca sud-coreenii. Am făcut multe greșeli ca grup, nu neapărat individual. Trebuie să avem o atitudine mult mai bună, să compensăm partea fizică. Nu avem scuze pentru ce s-a întâmplat. Trebuie să strângem rândurile și să mergem cu gândul la victorie cu Noua Zeelandă.
 • Am încredere în echipă, în colegii mei, trebuie să trecem cât mai repede peste acest rezultat. Apoi, vom analiza ceea ce am greșit și trebuie să dăm totul, toată energia, pentru a merge mai departe!

  Virgil Ghiță

16:15

16:00

ROMÂNIA – Coreea de Sud 0-4 (0-1)
A marcat:
M. Marin (28-autogol), Lee Donggyeong (59), Lee Kangin (84-pen., 90)
Eliminat: I. Gheorghe (45+1)
ROMÂNIA: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (c), 4. Pașcanu – 7. I. Gheorghe, 10. Ciobanu (13. Florescu, 76), 18. Dulca (5. Băluță, 76), 2. Boboc (17. R. Grigore, 65) – 21. Sefer (11. V. Gheorghe, 57), 9. Ganea (19. Sîntean, 57), 20. Dobre.
Rezerve: 1. Popa, 15. Chindriș,
Selecționer: Mirel Rădoi.

Coreea de Sud: 1. Song Bumkeun – 12. Seol Youngwoo, 4. Park Jisu, 5. Jeong Taewook, 19. Kang Yoonseong – 10. Lee Donggyeong (21. Kim Jingyu, 78), 6. Jeong Seungwon (7. Kwon Changhoon, 46), 15. Won Dujae, 11. Lee Dongjun (9. Song Minkyu, 65) – 17. Um Wonsang (3. Kim Jaewoo, 90+1) – 16. Hwang Uijo (8. Lee Kangin, 78).
Rezerve: 2. Lee Youhyeon, 18. Ahn Joonsoo.
Selecționer: Kim Hakbum.

Foto: FIFA / Getty Images

13:15

Pe Kashima Stadium, unde noi vom întâlni de la 14:00 Coreea de Sud, s-a încheiat acum cealaltă partidă din grupa noastră, Noua Zeelandă-Honduras 2-3!

În urma acestui rezultat, clasamentul în grupa noastră este următorul, cu mențiunea că primele 2 clasate se califică în sferturile de finală:

ROMÂNIA 1 1 0 0 1-0 3
Honduras 2 1 0 1 3-3 3
Noua Zeelandă 2 1 0 1 3-3 3
Coreea de Sud 1 0 0 1 0-1 0

Tot azi s-au jucat:

Egipt – Argentina 0-1, Franța – Africa de Sud 4-3, Brazilia – Coasta de Fildeș 0-0

Urmează: Australia – Spania (13:30), Japonia – Mexic (14:00), ROMÂNIA – Coreea de Sud (14:00), Arabia Saudită – Germania (14:30)

12:45

Selecționerul Mirel Rădoi va începe partida cu Coreea de Sud în următoarea formulă:

ROMÂNIA: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (c), 4. Pașcanu – 7. I. Gheorghe, 10. Ciobanu, 18. Dulca, 2. Boboc – 21. Sefer, 9. Ganea, 20. Dobre.

Rezerve: 1. Popa, 5. Băluță, 11. V. Gheorghe, 13. Florescu, 15. Chindriș, 17. R. Grigore, 19. Sîntean

Selecționer: Mirel Rădoi

Potrivit regulilor competiției, 4 din cei 22 de jucători trebuie să rămână în afara lotului de meci, dar aceștia pot fi modificați de la partidă la partidă.

12:00

După 30 de minute de drum parcurs cu autocarul de la hotelul-cantonament, tokyotricolorii au sosit la Kashima Stadium. Mai sunt doar 2 ore până la startul partidei, umiditatea este uriașă, undeva la 86%, dar temperatura resimțită e mult mai acceptabilă, sub 30 de grade.

Meciul tokyotricolorilor cu Coreea de Sud e LIVE astăzi, de la 14:00, pe TVR, Eurosport și RRA!

11:30

Imagini din vestiarul tokyotricolorilor înaintea partidei care poate aduce calificarea în sferturile de finală. Hai, România!

11:00

Surpriză și încurajări din partea gazdelor de la hotelul-cantonament din Kashima! Plecăm spre stadion cu un surâs: i-am făcut să se atașeze de noi și de România!

10:00

Ne-am strecurat pentru un minut în sala de ședințe a tokyotricolorilor unde, în această dimineață (pe ora Japoniei), s-a desfășurat ultima ședință video de analiză a adversarului Coreea de Sud. În fapt, repetiția finală după ședințele precedente. Ne-am pregătit, acum “să iasă” și în teren!

Meciul tokyotricolorilor cu Coreea de Sud e LIVE astăzi, de la 14:00, pe TVR, Eurosport și RRA!

08:00

Meciul tokyotricolorilor cu Coreea de Sud e LIVE astăzi, de la 14:00, pe TVR, Eurosport și RRA!

Avem 3 puncte dar aceeași sete de performanță! Iată cum arată povestea ultimei ședințe de pregătire înaintea marii provocări de azi:

24 IULIE

20:00

Programul complet al zilei 2 de fotbal în grupele Jocurilor Olimpice. Meciul tokyotricolorilor e LIVE pe TVR, Eurosport și RRA!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

17:00

Tokyotricolorii au efectuat azi ultimul antrenament înainte de meciul cu Coreea de Sud. Ședința de pregătire de la Kashima Antlers Club House a fost și ultima efectuată în cantonamentul de la Kashima dedicat fazei grupelor, pe care îl vom părăsi poimâine, luni 26 iulie. Atunci plecăm spre Sapporo, la 1.000 de km distanță, unde vom întâlni Noua Zeelandă în ultima confruntare din grupă.

Dacă ne calificăm din grupă de pe locul 2, am putea reveni însă, de la Sapporo la… aceeași Kashima! Pentru pregătirea și disputarea sfertului de finală. Calificarea de pe locul 1 ar însemna, de la Sapporo, să mutăm cantonamentul la Yokohama.

Mâine LUPTĂM ÎMPREUNĂ! România-Coreea de Sud e LIVE, de la 14:00, pe TVR, Eurosport și RRA!

16:00

Mâine de la 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA trebuie să învingem Coreea de Sud! Și vom juca în alb complet, după cum s-a stabilit la ședința tehnică!

Adversarii vor juca în roșu cumplet, dar au refuzat fotografia obișnuită, cu ambele echipamente, invocând contextul COVID. Nu ne-a mirat prea tare, după ce jucătorul lor Lee Dong-gyeong l-a lăsat cu mâna întinsă pe adversarul Wood la finalul înfrângerii cu Noua Zeelandă…

15:00

Felicitări, Ana Maria! Prima medalie pentru TEAM ROMANIA la Jocurile Olimpice! Ana Maria, suntem mândri și onorați că reprezentăm împreună România!

14:00

Imnul României la Kashima, cântat cu tot sufletul de tokyotricolori! Tribunele au fost goale, dar inima a fost plină cu milioane de români! Așa să fie și mâine, cu Coreea de Sud!

KASHIMA, JAPAN – JULY 22: Players of Team Romania stand for the national anthem prior to the Men’s First Round Group B match between Honduras and Romania during the Tokyo 2020 Olympic Games at Kashima Stadium on July 22, 2021 in Kashima, Japan. (Photo by Hector Vivas – FIFA/FIFA via Getty Images)

12:00

Cuvintele “la cald” ale căpitanului Marius Marin, analizate “la rece” într-un interviu VIDEO înaintea provocării și mai mari, cu Coreea de Sud:

 • “Trebuie să intrăm tare, să cântăm tare încă de la imn, s-a văzut cu Honduras că ne-a dat un avantaj!”
 • “A fost debutul meu ca fundaș central. Dar, la acest turneu, și în poartă dacă te bagă, trebuie să răspunzi și să faci performanță!”
 • “Coreea de Sud aleargă mult și pasează mult, dar nu e suficient. Dacă vom avea atitudine, atitudinea bate talentul 😊”

10:00

Brigadă din Venezuela delegată de FIFA la meciul tokyotricolorilor cu Coreea de Sud! La centru va fi arbitrul Jesus Valenzuela (37 ani). Arbitrii asistenți au fost delegați Tulio Moreno și Lubin Torrealba. Al patrulea oficial vine din Slovenia, Ivan Barton.

08:00

TOP 5 informații despre Coreea de Sud, adversarul tokyotricolorilor de mâine, duminica 25 iulie, ora 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA:

CALIFICARE. A câștigat grupa preliminară organizată în Cambodgia după 6-1 cu gazdele, 8-0 cu Taipei și 2-2 cu Australia. La turneul final de calificare din Thailanda a câștigat din nou grupa, de data aceasta după 1-0 cu China, 2-1 cu Iran și 2-1 cu Uzbekistan. Drumul spre primul titlu de campioană U23 a Asiei a continuat prin 2-1 cu Iordania, 2-0 cu Australia și 1-0 cu Arabia Saudită.

EXPERIENȚĂ. Are 7 prezențe la Jocurile Olimpice, consecutive, între edițiile 1992 și 2016. În patru rânduri s-a oprit în faza grupelor, de două ori a ajuns în sferturile finală iar în 2012 a câștigat medalia de bronz după eliminarea Marii Britanii în sferturi, 0-3 cu Brazilia și 2-0 cu Japonia. La ultima ediție a câștigat grupa cu Germania, Mexic și Fiji, pierzând însă 0-1 cu Honduras.

KASHIMA, JAPAN – JULY 22: Callum McCowatt #12 of Team New Zealand battles for possession with Youhyeon Lee #2 of Team South Korea during the Men’s First Round Group B match between New Zealand and Republic of Korea during the Tokyo 2020 Olympic Games at Kashima Stadium on July 22, 2021 in Kashima, Japan. (Photo by Hector Vivas – FIFA/FIFA via Getty Images)

DEBUT. Au pierdut cumva surprinzător cu Noua Zeelandă la startul grupei, 0-1. Atât valoarea lotului, cât și avantajele unei adaptări facile la fusul orar și umiditate fiind anulate. Au dominat însă autoritar partida, la nivel de posesie, șuturi spre poartă și cornere, cu un 4-4-1-1 foarte mobil în ofensivă. Au primit golul în minutul 70, la practic singura fază periculoasă a adversarilor.

LOT. Din cei 22 de jucători, 20 provind din fotbalul intern. Estimat la 30 de milioane de euro, este cel mai bine cotat lot, peste România (17), Noua Zeelandă (14) și Honduras (4), cu 5 fotbaliști de peste 1 milion de euro dincolo de “stranieri”. Mijlocașul ofensiv Lee Kang-In de la Valencia, un star în devenire de doar 20 de ani, alături de vârful Hwang de la Bordeaux, 28 de ani, reprezintă numele de referință ale asiaticilor.

SELECȚIONER. Sud-coreeanul Kim Hak-Bum (61 ani) pregătește din 2018 reprezentativa olimpică, an în care a câștigat și Jocurile Asiei la acest nivel de vârstă. Anterior a pregătit cluburi din țara natală și China, devenind campion al Coreei de Sud în 2006 cu Seongnam.

Liveblog TokyoTricolorii – Partea a III-a.

Liveblog TokyoTricolorii – Partea a II-a.

Liveblog TokyoTricolorii – Partea I.

Programul și Lotul României la Jocurile Olimpice

Toate partidele vor fi transmise live de TVR 1, Eurosport și Radio România Actualități.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice este disponibil AICI.

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud 1-0
Honduras – România 0-1

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)