Ești conectat oră de oră cu tricolorii în provocarea Jocurilor Olimpice! Maraton video & foto, informații & concursuri! Următorul meci, cu Coreea de Sud, duminică 25 iulie, LIVE de la 14:00 pe TVR, Eurosport și RRA!

23 IULIE

20:00

Am tras linie după primul meci, cu Honduras, duminică de la 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA, trebuie să învingem Coreea de Sud!

18:00

16:00

Andrei Ciobanu a produs golul victoriei cu Honduras și povestește acum într-un interviu VIDEO înainte de meciul cu Coreea de Sud:

 • Secretul din spatele golului de 3 puncte la debutul în Jocurile Olimpice
 • “Când simt că nu mai pot să alerg, cum a fost cu Honduras, mă gândesc că alerg pentru toată țara!”
 • “Poate în echipă nu avem vedete, dar știu sigur că avem în echipă multă muncă”
 • “Nu mă interesează rezultatele Coreei de Sud. Vreau să avem noi 2-3 ocazii, să le fructificăm și să câștigăm!”
 • “Pentru Coreea de Sud, promit suporterilor lovitura liberă <clasică> din partea mea 😊”
 • “Eu am fost la 75% cu Honduras, mai am probleme fizice, dar de la meci la meci sper să cresc”

14:00

După antrenamentul de azi, diferențiat pe două grupe diferite de pregătire & recuperare, tokyotricolorii au mers în hotel la… votare! Toți olimpicii aleg membrii Comisiei Sportivilor CIO.

12:00

Intrat pe parcurs cu Honduras, Antonio Sefer a fost unul dintre remarcații tokyotricolorilor la debutul în Jocurile Olimpice. Într-un interviu VIDEO după meci ne mărturisește:

 • Ce sfaturi i-au dat Rădoi și Dică înainte să fie introdus pe teren
 • “După câteva sprinturi, de emoții și din dorința de-a face totul pentru echipă, m-am sufocat! Nu știam cum să-mi revin, dar m-au ajutat colegii!”
 • “Trebuia să finalizez mai repede la prima șansă, iar la a doua, să trag mai puternic. Și marcam!”
 • Primul mesaj către casă după victorie: “Da, mamă, da! Sunt bucuros! Am câștigat!”
 • “Am avut probleme, dar uniți le-am depășit, unul pentru altul! Am uitat deja meciul cu Honduras, mai avem mult!”

10:00

Gata cu bucuria! Sunt tineri și ne-au făcut fericiți, sunt tineri și s-au descătușat. Revedem repede cum au sărbătorit scurt în vestiar și în autocarul spre cantonament, după victoria cu Honduras. De-acum trecem la misiunea 2: victorie cu Coreea de Sud!

P.S. Cel care sărută tricolorul este Osamu, delegatul japonez care gestionează echipa României. Mulțumim pentru tot, Osamu!

08:00

Cu Honduras am învins prin unitate, determinare și sacrificiu. Am depășit toate barierele și apoi am rezistat. Succes cu S de la Sacrificiu, nu de la Spectacol! Iată TOP 10 imagini din spatele victoriei cu Honduras, prima la Jocurile Olimpice:

22 IULIE

19:30

V-am simțit alături de noi și am luptat ÎMPREUNĂ! Haideți cu noi pe teren, să ne și bucurăm ÎMPREUNĂ!

17:30

Declarațiile selecționerului Mirel Rădoi și ale tokyotricolorului Tudor Băluță după debutul cu succes la Jocurile Olimpice, cu mențiunea că regulile organizatorilor nu ne permit difuzarea video:

MIREL RĂDOI

 • Sunt sigur că jucătorii au trecut prin momente grele în aceste 21 de zile, au suferit unul alături de celălalt. Acest rezultat le dă încrederea de care au nevoie. Au arătat curaj și personalitate, două calități la care noi, staff-ul, ținem mult.
 • Pentru fotbalul românesc, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu doi ani, ar putea să însemne un nou început. În seara asta, acești copii minunați au arătat că se poate. Prin unitate, prin sacrificiu, prin determinare. Poate nu a fost cel mai frumos joc, dar cu siguranță au arătat că sunt luptători. Au arătat că pot câștiga împreună indiferent de unde vin, de la ce cluburi sunt.
 • Aș vrea să mulțumim tuturor delegațiilor noastre de aici, încă de dimineață ne-au trimis mesaje de încurajare și le urăm și noi mult succes. Așa cum am discutat cu ei în avion, noi deja suntem învingători cu toții pentru că participăm la această competiție. Înseamnă că în spate am realizat ceva. Faptul că suntem aici reprezintă răsplata a ceea ce am realizat în ultimii ani.
 • În momentul acesta sunt atât de bucuros încât nu pot compara Jocurile Olimpice cu nimic altceva din ce am trăit până acum.
 • Nu înseamnă că suntem deja caificați. Chiar dacă ne-am propus obiective mărețe, trebuie fiecare meci luat în parte. În primul rând, trebuie să mergem mai departe din grupă., asta înseamnă că 3 puncte în următoarele partide ar aduce calificarea.

TUDOR BĂLUȚĂ

 • Sunt și momente în care trebuie să suferim. Toți adversarii sunt buni și se află aici pe merit. Vreau să scot în evidență atitudinea fiecăruia dintre colegi din teren, felul în care au luptat până la final. Asta arată cât de mult ne dorim să obținem rezultate bune.
 • Trebuie să pregătim foarte bine următoarele două meciuri. Ne bucurăm puțin până mâine și apoi ne gândim doar la meciul cu Coreea de Sud.
 • Nu ne facem calcule, Mergem la victorie la fiecare meci și sperăm ca la finalul acestor trei jocuri să fim calificați.

16:00

Urmează duelul cu Coreea de Sud, de duminică, ora 14:00, în direct la TVR, Eurosport, RRA!

15:50

România fotbalistică revine cu VICTORIE la Jocurile Olimpice, după jumătate de secol! Învingem cu 1-0 Honduras în meciul de debut, la capătul unei partide de sacrificiu! AM LUPTAT ÎMPREUNĂ! AM CÂȘTIGAT ÎMPREUNĂ!

14:00

Honduras – ROMÂNIA 0-1 (0-1)
A marcat:
Oliva (45+1, autogol)
Honduras: 1. Guity (12. Perello, 46) – 21. Oliva (5. Ch. Melendez, 88), 2. Maldonado (cpt) (4. C. Melendez, 88), 16. Garcia, 3. Decas – 10. Rivas (17. Palma, 57), 15. Pineda, 20. Alvarez, 8. E. Rodriguez (7. Reyes, 57) – 9. Benguche, 19. D. Martinez.
Rezerve: 6. Nunez, 18. Obregon
Selecționer: Miguel Falero
ROMÂNIA: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (cpt), 4. Pașcanu –  14. Rațiu (17. R. Grigore, 75), 10. Ciobanu (5. Băluță, 68), 18. Dulca, 3. Fl. Ștefan (2. Boboc, 46) – 20. Dobre, 9. Ganea (19. Sîntean, 68), 11. V. Gheorghe (21. Sefer, 55).
Rezerve: 1. Popa, 13. Florescu.
Selecționer: Mirel Rădoi

13:15

Cu jumătate de oră înaintea debutului nostru la Jocurile Olimpice s-a încheiat celălalt meci din grupa României. Tot pe Kashima Stadium!

Noua Zeelandă și Coreea de Sud au terminat 1-0, o victorie cumva neașteptată având în vedere atât calculele teoretice dinaintea fluierului de start, cât și desfășurarea partidei, dominată de asiatici.

Iată rezultatele partidelor de la Jocurile Olimpice disputate azi și încheiate până la această oră, precum și programul celorlalte de azi:

Grupa C         Egipt – Spania                                   0 – 0 (Sapporo)
Grupa A         Mexic – Franța                                  4 – 1 (Tokyo)
Grupa B         Noua Zeelandă – Coreea de Sud     1 – 0 (Kashima)
Grupa D          Coasta de Fildeș – Arabia Saudită     a început la 11:30 (Yokohama)
Grupa B          Argentina – Australia                         13:30 (Sapporo)
Grupa A          Japonia – Africa de Sud                      14:00 (Tokyo)
Grupa D          Brazilia – Germania                           14:30 (Yokomaha)

13:00

12:30

Avem primul 11 al României în primul meci după jumătate de secol la Jocurile Olimpice! Iată cum începe România partida cu Honduras:

ROMÂNIA: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (cpt), 4. Pașcanu –  14. Rațiu, 10. Ciobanu, 18. Dulca, 3. Fl. Ștefan – 20. Dobre, 9. Ganea, 11. V. Gheorghe
Rezerve: 1. Popa, 2. Boboc, 5. Băluță, 13. Florescu, 17. R. Grigore, 19. Sîntean, 21. Sefer.
Selecționer: Mirel Rădoi

Potrivit regulilor competiției, 4 jucători trebuie să rămână în afara lotului, dar aceștia pot fi modificați de la meci de la meci.

12:20

Așteptarea aproape a luat sfârșit! ”Armura” tricolorilor e pregătită în vestiar înaintea sosirii echipei la stadion pentru primul meci de la Jocurile Olimpice!

12:00

Tokyotricolorii pornesc din cantonament spre Kashima Stadium! În mai puțin de două ore susținem România, meciul e LIVE la TVR, Eurosport și RRA!

11:00

10:00

Locuitorii din Musashino, orașul nipon înfrățit de 25 de ani cu Brașovul, sunt unii dintre cei mai înfocați suporteri ai delegației tricolore la Jocurile Olimpice! Mulțumim pentru susținere! Arigatōgozaimashita! ありがとうございました

09:00

Surpriză emoționantă în zi de meci! Angajații prefecturii Ibaraki, unde se află Kashima, ne-au dăruit un tricolor cu mesajele lor de susținere! Arigatou gozaimasu!

08:00

Bună dimineața, români de pretutindeni, în zi de meci! Ghetele băieților sunt pregătite la Kashima, de la 14:00 întâlnim Honduras la Jocurile Olimpice, live pe TVR1, Eurosport și RRA! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

21 IULIE

20:00

Programul complet al partidelor de mâine! AMR 1 zi până la debutul tokyotricolorilor la Jocurile Olimpice! Jucăm LIVE pe TVR 1, Eurosport și Radio România Actualități!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

18:00

AMR mai puțin de 24 de ore până la primul meci în Jocurile Olimpice! Silviu Ioniță, psihologul tokyotricolorilor, ne dezvăluie ultimele pregătiri în plan mental, atitudinea jucătorilor și ce medalie merită abordarea noastră!

15:30

Antrenamentul oficial nu se desfășoară pe Kashima Stadium, stadionul unde jucăm mâine! Tokyotricolorii au avut azi ultima ședință de pegătire tot la Kashima Club House. Suntem gata să punem în practică tot ce am lucrat pentru VICTORIE!

14:00

FIFA a delegat o brigadă din Uruguay pentru meciul de debut al tokyotricolorilor la Jocurile Olimpice. Împotriva Hondurasului, reprezentativă pregătită de uruguayanul Miguel Falero, va fi la centru uruguayanul Leodan Gonzalez (38 ani – foto), iar arbitri asistenți au fost delegați Nicolas Taran și Richard Trinidad.

Meciul împotriva echipei din zona CONCACAF îl va avea în postura de al patrulea arbitru, din Statele Unite ale Americii, pe Ismail Elfath.

12:00

Organizatorii Jocurilor Olimpice nu ne permit difuzarea video, live / înregistrat, a conferințelor de presă ☹ În plus, conferințele nu se organizează în preziua fiecărui meci din grupă, așa cum suntem obișnuiți în toate celelalte competiții cu format de grupă, ci doar înainte de startul primului meci din grupă.

Azi, la Kashima Stadium, arena unde mâine întâlnim Honduras, au fost prezenți Mirel Rădoi și Marco Dulca. Conferința doar ce s-a încheiat, iată principalele răspunsuri la întrebările jurnaliștilor:

MIREL RĂDOI

 • Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din țară și de aici, din Japonia.
 • După rapoartele fizice pe care le avem, vom păstra principiile noastre de joc. Dar va trebui să alternăm momentele când facem presing și când ne retragem, pentru că e o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, firește. Totuși, așa a fost și înainte de EURO U21 din 2019, am fost echipa cu cele mai puține zile de pregătire și cel mai mic coeficient UEFA și am devenit surpriza competiției. Sper să se întâmple la fel.
 • După cele 10 partide disputate de Honduras pe care le-am analizat, pot spune că e o echipă care are automatisme foarte bune pentru dezvoltarea jocului în zonele 2 și 3, dacă o lași să paseze. În schimb, este o echipă care în momentul posesiei se deschide, așa că dacă reușim să recuperăm mingea foarte sus o putem prinde dezorganizată.
 • Honduras are jucători foarte creativi de la mijloc în sus, dinamici. În ultima treime încearcă să creeze ocazii doar prin calitatea fotbaliștilor, fără automatisme și principii. Caută un-doi-uri sau șuturi, situații de unu contra unu pentru dribling. În plus, ce face Honduras și e important pentru orice echipă, termină foarte repede orice acțiune. E un lucru de învățat pentru că, dacă pierzi mingea și acțiunea nu e terminată, riști să fii prins de adversar.
 • Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă.
 • Practic, cine câștigă în meciul Honduras-România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici.

MARCO DULCA

 • E o presiune care trebuie să recunoști că nu e deloc plăcută, să stai tot timpul închis în hotel, să faci zilnic teste. Dar ne-am obișnuit deja în ultimii 2 ani. Poate cu rămânerea doar în hotel nu eram chiar obișnuiți, ne-am fi dorit măcar o plimbare, dar ne gândim doar la meciul de mâine, ne adaptăm.
 • Suntem o echipă tânără și venim de departe, dar chiar dacă favorită e Coreea de Sud în grupă, nu e deja câștigătoarea grupei. Noi vom lupta pentru șansa noastră pentru că se califică mai departe două echipe. Suntem motivați și vom încerca să avem un parcurs cât mai lung în competiție.

10:00

La ședința tehnică oficială de azi, desfășurată online din cauza efectelor pandemiei, s-a stabilit că România va juca în albastru complet, echipamentul special, în primul meci la Jocurile Olimpice!

Întâlnim Honduras mâine, 22 iulie, de la 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

08:00

AMR 1 zi până la Honduras-România, debutul tokyotricolorilor la Jocurile Olimpice!

Mâine, de la ora 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA, vom avea nevoie de toată concentrarea pentru victorie!

Iar victoria nu se întâmplă, ci se pregătește, astfel că băieții noștri au exersat în Japonia inclusiv fazele fixe. Iată un VIDEO cu lovituri libere, protagoniști Deaconu, Rațiu și Sefer! Selecționerul a terminat pe locul 4, în opinia noastră 😊

20 IULIE

20:00

Sunt 22. Strânși cu chiu, cu vai, parcă pentru miuțele din copilărie când ne sufocam să adunăm de-o echipă, că ne venea rândul la “două goluri sau zece minute”. Te rugai de părinți să-i lase, că altfel stai pe bară… De parcă la o miuță ne trebuiau acum, nu pentru cea mai grandioasă competiție sportivă a lumii, Jocurile Olimpice!
Dar, na! Să uităm că am numărat orele până la decolare, poate nu-i cheamă înapoi, de zici că au fugit de-acasă sau i-am furat 😊
Pe acești 22 de băieți îi despart Sahare și Siberii de lucruri. Sunt de pretutindeni, formați peste tot, crescuți în fotbalul nostru și în cel de afară. Dar îi unește, mai mult decât orice, o FOAME.
Luați pe rând jucătorii din lot! E o singură FOAME, cu mai multe chipuri. Să ajungă fotbalist cu F mare, să iasă din amarul retrogradărilor, să nu umple lista talentelor eșuate, să urce mai repede la naționala de seniori, să uite accidentările care l-au blocat. Să arate că nu s-a chinuit degeaba, din copilărie, prin străinătate. Sau să plece mai repede din chinul de la clubul de-aici.
Da, știm amărăciunea. Nici cel mai diabolic alchimist n-ar fi putut să scrie o asemenea rețetă pe tipar de sadism pentru inima suporterului român în ultimii ani! Speranțe cu flacără mare și caldă la EURO U21 din 2019, stinse cu jet de robinet când am crezut că eliminarea Angliei sau Croației se mută din pix, peste noapte, la seniori. Iar EURO 2020, ca sarea pe rană: găzduit exemplar de noi, dar fără “noi”. Și asta după un alt EURO U21, diabolic de dureros: să pleci acasă neînvins după Olanda și Germania…
Da, poate că nici nu mai știi în ce să crezi, cât să crezi și până unde să crezi.
Dar aceștia, tokyotricolorii, sunt copiii noștri. Și n-au ratat nimic. N-au de ce să poarte vina părinților și strămoșilor. Or avea ei dezamăgirile lor, și le au!, dar cel puțin până acum n-au adâncit și dezamăgirile noastre.
Sunt copiii noștri. Ne merg copiii la Jocurile Olimpice și suntem buimaci ca Moromete în ziua festivității fiului premiant…
Dacă nici în copiii noștri nu credem și dacă nici pe ei nu-i susținem, atunci să nu ne plângem de milă când rămânem părinții și suporterii nimănui.

𝑮𝒂𝒃𝒓𝒊𝒆𝒍 𝑩𝒆𝒓𝒄𝒆𝒂𝒏𝒖

18:00

AMR 2 zile până la primul meci la Jocurile Olimpice! Dar drumul a început acum 4 ani. România U21 pregătea preliminariile EURO 2019 cu un cantonament în Spania în 2017 și două partide amicale. În prima dintre ele, cu Rusia, au jucat Andrei Ciobanu, Alex Dobre, Alex Pașcanu, Virgil Ghiță și Marco Dulca. Cinci tokyotricolori de azi!

A fost o înfrângere grea atunci, 1-5 cu Rusia, dar parcursul generației a continuat, spre bucuria tuturor românilor, cu o calificare la EURO 2019, semifinale istorice la acest turneu și, astfel, calificarea la Jocurile Olimpice de acum!

16:00

Al patrulea antrenament în Japonia pentru tokyotricolori, azi la Shinhama Green Park! Se menține programul fixat de organizatori cu alternarea celor două baze de la zi la zi, cealaltă fiind Kashima Club House.

Tokyotricolorii au trecut de azi la “reglajul fin”, strategia pentru meciul de debut trebuie să fie perfectă!

Honduras-România e joi, 22 iulie, de la 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ

14:00

Intră și tu în concursul nostru de pe www.peluzatricolora.ro!

12:00

Tokyotricolorul Virgil Ghiță, fotbalist care a jucat încă de la primul meci al parcursului generației sale, trecând prin succesul EURO U21 din 2019, e gata de o nouă provocare. Cu 50 de ore înaintea fluierului de start pentru primul meci la Jocurile Olimpice, declară într-un interviu VIDEO:

 • “Spiritul de luptă nu e suficient la Jocurile Olimpice. Dar știu că avem mult mai mult decât atât, trebuie să demonstrăm asta!”
 • “Am trecut prin 7-8 luni grele, dar acum fac ceea ce mă face fericit cel mai tare: joc fotbal!”
 • “Aș putea să mă adaptez în Japonia, dar doar pe finalul carierei!”
 • “Top 3 lucruri învățate în Academia Hagi care mă ghidează zi de zi: modestia, mentalitatea de învingător și să dau totul pentru fotbal”

10:00

Vă mulțumim tuturor, români minunați, pentru mesajele pe care le primim zilnic în www.peluzatricolora.ro și ne asigurăm ca acestea să ajungă direct la tokyotricolori, aici, în cantonamentul României din Kashima!

La concursul nostru în care v-am invitat să trimiteți în www.peluzatricolora.ro un mesaj pentru tokyotricolorul favorit, câștigător este Dumitru Brîndușă din Marea Britanie! Acesta va fi contactat după parcursul României la Jocurile Olimpice pentru a primit premiul: echipamentul complet de joc al tokyotricolorilor!

Iată mesajul său:

Îi susțin pe toți, dar în special pe Alex Dobre. Mesajul este pentru toți, să joace ca o echipă, ca o familie. Fiecare are un idol, deci să-și imagineze că ei sunt chiar idolul lor. Sau că idolul lor se află în tribune și să nu-l dezamăgească. Să joace de plăcere, nu cu teamă, cu inima deschisă ca la antrenamente. Să nu se gândească la numele din spatele tricoului și să joace pentru blazonul de pe piept. Pentru Alex Dobre, să fie acolo pentru echipă așa cum este de obicei, să dea ce e mai bun din el pentru că poate mai mult decât crede. Meciuri ușoare și goluri cât mai multe!

08:00

Horațiu Baciu este preparatorul fizic alături de care Mirel Rădoi a obținut performanțele la nivel U21 în 2019, lucrează acum cu tricolorii seniori iar în această perioadă e utilizat pentru acțiunea olimpică. Cum evaluează pregătirea fizică a tokyotricolorilor, ce strategie a gândit staff-ul tehnic și care au fost cele mai mari provocări până acum:

19 IULIE

20:00

Marius Marin, căpitanul tokyotricolorilor, trimite mesajul său pentru toți suporterii români înaintea unei provocări istorice. Ne reîntoarcem prin fotbal la Jocurile Olimpice după jumătate de secol și vrem să facem mândri românii din toate colțurile lumii!

AMR 3 zile până la Honduras-România, joi 22 iulie, ora 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA!

18:00

În vara lui 2016 se încheia primul sezon Liga Elitelor, formatul inovator dedicat talentelor! Azi, 7 din cei 22 de tokyotricolori își pot aminti de performanțele adolescenței: I. Gheorghe, R. Grigore, Chindriș, Ghiță, T. Băluță, Ciobanu și Boboc!

16:00

Am revenit azi la Kashima Club House! Antrenamentul nr. 3 în Japonia, dar primul în nocturnă! Sesiune complexă: consolidarea defensivei & acuratețea finalizării, exerciții pentru tehnică și pregătiri tactice!

14:00

Medicul României U21 la EURO 2019 când s-a obținut calificarea pentru Jocurile Olimpice este și medicul tokyotricolorilor. Adrian Nica ne dezvăluie cum îi ajută pe fotbaliști să se adapteze la noul fus orar din Japonia și la condițiile de umiditate + ce noutăți medicale avem la lot!

12:00

O “bijuterie” marcă înregistrată Nicolae Dică, model pentru tokyotricolori înainte de Honduras! AMR 3 zile până la meciul României, joi 22 iulie, de la 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA!

10:00

Dragi sportivi și antrenori români calificați la Jocurile Olimpice din Japonia în alte discipline:

 • pentru că după cucerirea medaliilor vă vor felicita și se vor lăuda cu voi o mulțime de oameni care vă vor cunoaște chiar cu această ocazie 😉
 • pentru că aceia dintre voi care nu veți prinde finalele sau podiumul nu veți primi aprecierea pe deplin meritată
 • pentru că noi știm ce înseamnă antrenamentele, cantonamentele, sacrificiile și accidentările, iar truda voastră rareori e recompensată cu dreaptă măsură
 • pentru că ne pregătim zile, luni sau chiar ani și totul poate depinde de un singur meci, concurs sau probă
 • pentru că voi sunteți #ceimaibunidintrenoi oricând și totdeauna, nu doar într-o lună din an

Noi vă felicităm ASTĂZI, înainte de competiții. Pentru că suntem mândri de voi MEREU.

Jos pălăria, campioanelor și campionilor!

08:00

Tokyotricolorii s-au pregătit în premieră pe Shinhama Green Park, la 20 de minute de cantonament, urmând un program cu exerciții speciale! Dincolo de temperatura ridicată și de umiditate, a fost o sesiune reușită cu tokyotricolorii gata de competiție!

18 IULIE

20:00

Câte doi oameni de pază non-stop pe fiecare etaj din cele 15 ale cantonamentului tokyotricolorilor din Kashima. Plus echipaje în recepție! Ne apără sau se tem că evadăm? 😊 Mereu zâmbitori și politicoși, doi s-au pozat cu Vali Gheorghe. Arigatou gozaimasu!

18:00

Ultima distracție, de-acum intrăm în linie dreaptă spre meciuri! Andrei Ciobanu, 22 de meserii, 22 de tokyotricolori: ce a ieșit? Descoperă „frizerul, tâmplarul, balerinul sau taximetristul” lotului!

16:00

Atacantul tokyotricolorilor, George Ganea, a oferit în cantonamentul de la Kashima un interviu pentru presa din România, întrebările acestuia fiind formulate de jurnaliști de la TelekomSport, DigiSport și Antena 1. Iată răspunsurile lui George:

14:00

Tokyotricolorii s-au antrenat ieri la Kashima Antlers Club House, iar azi la Shinhama Green Park. Potrivit planului de activități fixat de organizatori, alternăm aceste baze sportive în toate zilele de pregătire pentru primele 2 meciuri din grupă. Apoi, pe 26 iulie, vom muta cantonamentul la Sapporo, pe insula Hokkaido, la 1.000 de km distanță!

 • Antrenamentul de azi a început la aceeași oră locală 17:00, ca și ieri, fixată de organizatori. Dacă în ziua precedentă au fost 33 °C resimțite și umiditate 73%, astăzi termometrele au indicat 34 °C resimțite și umiditate de “doar” 66 %.
 • Shinhama Green Park este chiar un… parc, impresionant prin curățenie și liniște, proptit fix lângă un complex industrial, la 20 de minute distanță cu autocarul de hotelul-cantonament al României. În parc se află un teren de antrenament pus la punct și excelent menținut.
 • Am regăsit același gazon cu care ne obișnuim deja, scurt și des, similar celui de golf, pe care vom disputa și meciurile la Jocurile Olimpice. De data aceasta, ca efect al vremii, a trebuit udat puternic înaintea ședinței de antrenament, la solicitările staff-ului nostru.
 • După sesiunea de încălzire clasică, tokyotricolorii au fost împărțiți în 4 grupe și au parcurs, prin rotație, un circuit cu 4 tipuri de exerciții, dedicate intensității, potenței aerobe, controlului balonului și driblingului în regim de viteză.
 • Ulterior, în timp ce portarii și-au testat reflexele și priza la balon prin exerciții specifice coordonate de Leo Toader, jucătorii de câmp au antrenat posesia în exerciții 10 vs 9. Antrenamentul s-a încheiat cu un turneu de fotbal 5 vs 5 pe teren redus plus sesiunea de executare a loviturilor libere.

Revenim mâine dimineață cu un material video dedicat antrenamentului din Shinhama Green Park!

12:00

CONCURS! Scrie în contul tău din www.peluzatricolora.ro până luni, 19 iulie, ora 20:00, care este tokyotricolorul tău favorit și de ce. Autorul celui mai interesant mesaj primește echipamentul complet din teren al României la Jocurile Olimpice!

10:00

Marius Marin, căpitanul tokyotricolorilor, luat la țintă în Kashima de întrebările “anonime”, așadar dure, ale coechipierilor! Pleacă în Serie A și lasă România fără căpitan în Japonia? Ce promite pentru câștigarea medaliei?

08:00

Povestea video a primului antrenament din Japonia pentru Jocurile Olimpice, la Kashima Club House! AMR 4 zile până la Honduras-România, debutul la Jocurile Olimpice, joi 22 iulie de la ora 14:00 live pe TVR, Eurosport și RRA!

17 IULIE

20:00

Am primit sute de mesaje de susținere pentru tokyotricolori în www.peluzatricolora.ro, vă mulțumim tuturor, români minunați din toate colțurile lumii, pentru gândurile din ultimele zile!

Așa cum v-am promis, top 10 mesaje vor fi mereu alături de jucătorii noștri aici în Japonia. Cum?

Și ce mesaj a ales Andrei Chindriș pentru locul 1? Dar mesajul său pentru români?

Descoperiți în VIDEO de mai jos:

Câștigătorul va fi contactat după încheierea parcursului României la Jocurile Olimpice pentru a intra în posesia premiului.

18:00

Tokyotricolorii au avut programată azi prima sesiune de antrenament în Japonia. Aceasta s-a desfășurat la Kashima Antlers Club House, una din cele două locații unde ne vom pregăti pentru primele două partide din grupă, cealaltă este Shinhama Green Park.

România va avea câte un antrenament pe zi, alternând cele două locații, potrivit programului fixat de organizatori.

 • Baza clubului Kashima Antlers, cel mai de succes din fotbalul nipon cu 8 titluri de campion în formatul J1 League, are 4 terenuri de iarbă și 2 cu suprafață artificială, fiind situată la 10 kilometri distanță de Kashima Central Hotel, cantonamentul tricolorilor.
 • Ședința condusă de Mirel Rădoi a durat 70 de minute, iar tokyotricolorii au purtat în premieră echipamentul de antrenament dedicat prezenței la Jocurile Olimpice.
 • A fost primul antrenament în condițiile speciale din Japonia, așadar unul de adaptare. Organizatorii au fixat antrenamentul la ora locală 17:00, fiind 33 °C resimțite și umiditate 73%!
 • S-a insistat pe diferite proceduri de reacomodare la efort după zborul lung, apoi pe exerciții de pasare și posesie.
 • Gazonul a fost unul special, similar celui de golf, cu iarbă foarte deasă și foarte scurtă. Este specificul pe care îl vom regăsi la toate terenurile de pregătire din Japonia, dar și la arenele pe care vor juca tokyotricolorii.

După primele două partide din grupă, pe 26 iulie, vom muta cantonamentul la Sapporo, pe insula Hokkaido, la 1.000 de km distanță!

Revenim mâine dimineață cu un material video spectaculos de la primul antrenament al tokyotricolorilor în Japonia!

16:00

Ca să ieșim puțin din atmosfera apăsătoare a izolării și a restricțiilor, dar și pentru a înlătura tensiunea debutului la Jocurile Olimpice, l-am provocat pe tokyotricolorul Radu Boboc la un test de sinceritate față de colegi, în hotelul României din Kashima.

Cine e gata să rupă tricoul de nervi? Cine ajunge ultimul la antrenament, dar primul la masă? Cine e mai probabil să fie selecționerul României?

14:00

Erou al calificării la Jocurile Olimpice prin semifinalele EURO 2019, Tudor Băluță e unul din liderii tokyotricolorilor. Într-un interviu VIDEO tranșant în cantonamentul de la Kashima, dezvăluie:

 • Mesajul său ferm: “Gata cu bucuria că suntem aici după multă vreme! N-am venit să ne plimbăm, ne trebuie rezultate la Jocurile Olimpice!”
 • Ce fel de echipă e România olimpică: “Tehnică și ofensivă, în mod cert, entuziastă, dornică de afirmare ca grup și individual, echilibrată pe compartimente”
 • Despre succesele tinerilor tricolori așteptate de români și la nivel de seniori: “Cu o floare nu se face primăvară!”
 • Despre arbitrajul VAR la Jocurile Olimpice și în general: “E clar un plus, dar sunt faze de ofsaid când trecem spre matematică, puțin exagerat. Greșeala e parte din sport”

12:00

Tokyotricolorii sunt testați ZILNIC pentru COVID, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia! Metoda e diferită față de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător și membru al staff-ului furnizează dimineața probă de salivă pentru analiză.

În plus, o aplicație mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacților, în cazul unei persoane pozitive.

O altă aplicație, OCHA, obligatorie la rându-i, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar și ale cunoscuților acestuia!

Aplicația OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar mai mulți pași au fost făcuți periodic în aplicație în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor.

10:00

Pentru că suntem în Japonia, am ieșit timp de 15 minute din tensiunea pregătirilor de meci. Și i-am provocat pe Ronaldo Deaconu și Marian Aioani la un test rapid de cunoștințe privind curiozitățile japoneze. De la gheișe și cutremure la trenurile rapide și pepenii pătrați, a ieșit un duel savuros!

08:00

Tokyotricolorii se vor pregăti în Japonia în 4 baze sportive. Kashima Antlers Club House & Shinshima Park pentru primele două meciuri din grupă, Sapporo Soccer Park și Atsubetsu Park înaintea meciului 3. Va fi câte un antrenament pe zi, cu excepția zilelor de meci, firește:

Liveblog TokyoTricolorii – Partea a II-a.

Liveblog TokyoTricolorii – Partea I.

Programul și Lotul României la Jocurile Olimpice

Toate partidele vor fi transmise live de TVR 1, Eurosport și Radio România Actualități.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice este disponibil AICI.

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud 1-0
Honduras – România 0-1

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)