Aici ești conectat zi de zi și oră de oră cu tricolorii în provocarea Jocurilor Olimpice! Un maraton video și foto, cu informații și concursuri pentru tine!

7 IULIE

20:00

Antrenament la sala de forță pentru tokyotricolori! Crește intensitatea, ne apropiem de plecarea spre Jocurile Olimpice!

18:00

Semifinalist la EURO U21, artizan al calificării la Jocurile Olimpice, unul din liderii generației sale: Alex Pașcanu e convins că putem scrie o nouă pagină de istorie în Japonia!

16:00

Chiar dacă e în top marcatori la antrenamentele tokyotricolorilor, George Ganea n-a scăpat de “ritualul” ultimului sosit la sesiunea de pregătire 😊

14:00

Interviu cu reporter… necunoscut! Marian Aioani a crezut că va oferi un interviu pentru FRF TV. S-a pregătit pentru întrebările noastre, doar că noi eram pe mână cu Mihai Popa, cel care îi pregătise propriile întrebări!

Ceea ce ne-a depășit așteptările a fost faptul că Aioani a răspuns tot interviul în joacă, fără să știe că acesta e interviul propriu-zis! Ce a ieșit?

12:00

Lista oficială cu numerele tokyotricolorilor pentru Jocurile Olimpice!

Vor fi 18 jucători pe foaia de partidă, aceștia vor fi aleși în preajma jocului, iar foaia oficială poate fi modificată de la meci la meci!

10:00

Antrenor secund al reprezentativei de seniori, fostul internațional Nicolae Dică este și secundul lui Mirel Rădoi în provocarea Jocurilor Olimpice. Acesta a coordonat inclusiv cantonamentul preolimpic din Spania, unde au participat 9 din cei 22 de jucători aflați acum pe lista finală pentru Tokyo.

Într-un interviu VIDEO, Dică mărturisește că sunt jucători care pot face rapid pasul la seniori, regretul său de fotbalist Jocurile Olimpice și echipa de la EURO 2020 cu care și-ar dori să semene România la Tokyo:

08:00

6 IULIE

20:00

Toți trei născuți în aceeași zi – 9 mai! Ștefan Târnovanu în 2000, Florin Ștefan în 1996, iar Nicolae Dică… tot pe 9 mai 😊 1980 – trebuia să completăm, mister! Iar Alex Dobre și Marius Marin, amândoi pe 30 august!

18:00

Foști colegi la club, Robert Boboc și Marco Dulca au acceptat testul prin care își ghicesc o parte din coechipieri (dar și pe ei înșiși 😊). Un test mai greu decât în alte ocazii, având în vedere componența lotului. Ce a ieșit? Interesant și amuzant:

16:00

Sus, sus, cât mai sus România! Tokyotricolorii testează puterea membrelor inferioare și apoi puterea maximală în regim de viteză. Asta pentru forța în regim de accelerare, contracția fibrei musculare, diminuarea consumului energetic, prevenirea accidentărilor din suprasolicitare…

14:00

Plecat de la 18 ani în fotbalul italian, Marius Marin a devenit căpitanul României U21. Este un lider și pronunță apăsat ROMÂNIA de fiecare dată când e nevoie să se “legitimeze”.

L-am provocat la un dialog despre patriotismul pe care îl consideră nativ, ce cred străinii despre fotbaliștii români și ce vers din imnul nostru îi place cel mai mult!

13:00

Marcator al unui supergol la EURO U21 din acest an, Andrei Ciobanu s-a remarcat și în cantonamentul preolimpic din Spania unde România a întâlnit Mexic și Australia. Dar marele examen va fi la Jocurile Olimpice, în foarte scurt timp!

12:00

10:00

Imagini spectaculoase filmate cu drona la antrenamentul tokyotricolorilor! Lupta pentru titularizare e intensă:

08:00

Ei sunt cei 22 de tokyotricolori, iar aceasta e o galerie foto pe care sperăm să o transformăm într-o amintire de neuitat în urma rezultatelor din Japonia! Jocurile Olimpice sunt tot mai aproape!

5 IULIE

20:00

Rezultate NEGATIVE pentru toți jucătorii și membrii staff-lui la testarea oficială COVID de astăzi, testare rapidă! AMR 3 testări înaintea plecării spre Jocurile Olimpice!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

19:00

O delegație COSR a adus astăzi în cantonamentul de la Mogoșoaia echipamentul de prezentare pentru tokyotricolori la Jocurile Olimpice!

18:00

Căpitanul naționalei de tineret își continuă ascensiunea. Așteptăm confirmarea și la nivelul naționalei olimpice, în cea mai mare provocare din ultimul secol la acest nivel!

16:00

Program de antrenament mental pentru tokyotricolori! Psihologul Silviu Ioniță le-a pregătit prin platforma Brain IQ exerciții pentru abilitățile cognitive și atenția focalizată. E doar începutul!

14:00

Am pregătit un exercițiu nonconformist pentru tokyotricolorul nostru Alex Pașcanu. Dar l-a acceptat cu zâmbetul pe buze, așa cum se și antrenează mereu!

Ce calități și defecte a lipit unor personaje publice din România? Ce activități ar face sau ar refuza cu acestea? De la Ion Iliescu la Mario Camora și de la Simona Halep la Cheloo…

12:00

Cei 22 de tokyotricolori au efecutat testul Yo-Yo prin care staff-ul tehnic a evidențiat nivelul fizic, având în vedere că băieții s-au prezentat la lot având diferite etape de pregătire. Lideri la parametri au fost Boboc (Farul), Rațiu (Villareal) și Vali Gheorghe (Astra)!

10:00

Interviu VIDEO… vișiniu cu Antonio Sefer! Cum altfel, când a venit cu trenul la convocare? 10 întrebări de la Săpunaru, Lobonț, Buga sau Pancu pentru primul rapidist la loturile mari ale României după multă vreme!

08:00

VIDEO MANIFEST al tokyotricolorilor!  “Credeți în noi, e vremea să fim iar mândri că suntem români. Dacă vom LUPTA ÎMPREUNĂ, ne vom bucura împreună!”

4 IULIE

20:00

La Jocurile Olimpice Tokyo 1964, fostul mare internațional dinamovist Ion Pârcălab a fost dublu marcator pentru România. “Săgeata Carpaților”  trimite azi un mesaj emoționant tokyotricolorilor! Mulțumim și toată recunoștința noastră!

18:00

După ce a impresionat în partidele cantonamentului preolimpic din Spania organizat în iunie, George Ganea e concentrat pentru performanță și în lotul naționalei olimpice pentru Tokyo! Om de bază la EURO U21 din acest an, George vrea să scrie istorie la Jocurile Olimpice!

16:00

Prima zi pentru tokyotricolori cu antrenament de dimineață! Crește ritmul încet-încet, e nevoie de omogenitate și formă maximă, mentală și fizică, la Jocurile Olimpice!

14:00

Coechipieri la Farul, coechipieri la naționala de tineret, acum și la naționala olimpică. Pe Virgil Ghiță și Andrei Ciobanu îi unesc multe lucruri. Inclusiv cunoștințele de limbă japoneză. Mai bine zis, absența lor 😊 Dar și talentul actoricesc!

Un VIDEO de poveste în care s-a râs cu lacrimi atât în fața camerei, cât și în “public”:

12:00

După 57 de ani, fotbalul românesc se întoarce în cea mai grandioasă competiție sportivă din lume! Băieții au participat cu emoții la sesiunea foto oficială pentru Jocurile Olimpice, mândri să LUPTĂM ÎMPREUNĂ pentru România!

10:00

Tudor Băluță, unul din eroii calificării la Jocurile Olimpice, luat la întrebări de Măruță, chef Sorin Bontea sau Dan Negru! Descoperă cum se pregătește mental pentru un meci, de ce ar concura cu Guardiola & partida pe care ar putea să o revadă la infinit:

08:00

Cei 22 de tricolori pentru Jocurile Olimpice, născuți în toate regiunile României! Blazonul naționalei, reprezentat perfect! Plus “condimentul asiatic”, ardeleanul Dulca născut în Coreea de Sud 😊 LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

3 IULIE

20:00

18:00

Continuăm să susținem împreună familia tricolorilor și să votăm, ca în fiecare lună, în www.peluzatricolora.ro, jucătorii naționalelor care se remarcă!

16:00

14:00

Tokyotricolorul fără eliminare la nivel de seniori și cu un ultim sezon foarte bun a acceptat o provocare inedită. Descoperă în ce alt sport ar fi putut reprezenta România, cum îi spunea mamei că o iubește “dar nu ca pe U Cluj” și ce nebunie ar face dacă luăm medalie la Jocurile Olimpice:

12:00

TokyoTricolorii joacă împotriva unei alte naționale calificate la Jocurile Olimpice!

  • România U23 – Arabia Saudită U23, două meciuri-test pe 10 și 13 iulie la Mogoșoaia
  • Fiind înaintea turneului final, partidele nu vor fi transmise și se vor juca fără spectatori
  • Vom pregăti pentru voi rezumatele VIDEO și galerii FOTO de la meciuri!

10:00

Tricolorii au efectuat până acum două sesiuni de pregătire la Mogoșoaia, unde sunt cantonați până la plecarea spre Japonia. Aceste două antrenamente de adaptare au fost doar… introducerea! Greul abia cum începe! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

08:00

Bună dimineața, români de pretutindeni!

Astăzi dăm startul unui liveblog maraton pe care ni-l dorim încheiat abia după finala de la Tokyo!

România se întoarce prin fotbal la Jocurile Olimpice după o pauză de peste jumătate de secol. Trăim LIVE, alături de tricolori, fiecare zi de cantonament de la Mogoșoaia și din Japonia, cu încredere în România tinerelor talente.

Deschidem ziua cu o galerie foto de la vizita medicală oficială efectuată de lotul nostru la Institutul Național de Medicină Sportivă. Toți au trecut testele, suntem gata de marea provocare!

Programul și Lotul României la Jocurile Olimpice

Toate partidele vor fi transmise live de TVR 1, Eurosport și Radio România Actualități.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice este disponibil AICI.

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)