Aici ești conectat oră de oră cu tricolorii în provocarea Jocurilor Olimpice! Un maraton video și foto, cu informații și concursuri pentru tine! Primul meci: Honduras vs ROMÂNIA, joi 22 iulie, ora 14:00 (live pe TVR, Eurosport și RRA).

16 IULIE

20:00

Fotbalul românesc revine la Jocurile Olimpice după 57 de ani iar această performanță trebuie marcată cum se cuvine. Inclusiv printr-un produs editorial de calitate care să rămână ca un reper pentru perioada de pregătire dinaintea Jocurilor Olimpice!

P.S. Revista a fost savurată de toți sportivii români în avionul de azi spre Tokyo!

REVISTA E AICI ÎN FORMAT DIGITAL

18:00

Om de bază și în echipa de vis care în 2019 ajungea în semifinalele Campionatului European, obținând astfel calificarea la Jocurile Olimpice, Alex Pașcanu e gata să scrie o nouă pagină de istorie aici, în Japonia!

Alex s-a încumetat cu emoție să comenteze filmul calificării, dezvăluind detalii interesante:

16:00

Tokyotricolorii petrec prima zi în Japonia la Kashima Central Hotel. Ziua de azi e dedicată adaptării la fusul orar și recuperării după cele 24 de ore de zbor, proceduri aeroportuare și drum cu autocarul, fiind singura fără sesiune de antrenament.

14:00

Tokyotricolorii vor fi “închiși” toată șederea în Japonia, în contextul efectelor pandemiei. Astfel, singurele ieșiri permise vor fi la antrenament și la meci! Plus deplasarea la Sapporo, pe 26 iulie, pentru ultima partidă din grupă.

Iată un video cu Japonia “descoperită” pe parcursul celor 113 km de la aeroportul Haneda din Tokyo la Kashima Central Hotel!

12:00

Provocarea olimpică înseamnă și cel mai lung cantonament din carieră, atât pentru tokyotricolori, cât și pentru membrii staff-ului. Au fost 15 zile la Mogoșoaia, 18 ore de zbor + aerorport și alte 23 de zile ne dorim la turneul final!

Am rugat fiecare jucător să propună o melodie care “domină” propriul playlist în această perioadă, ca să avem tabloul general, playlistul tokyotricolorilor!

10:00

Bună dimineața, chiar dacă soarele a răsărit de mult în “Țara Soarelui Răsare”! Suntem cu 6 ore avans față de România! Iată programul tokyotricolorilor, ne dorim să îl încheiem după finală! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

08:00

Tokyotricolorii sunt în Japonia! După un zbor de peste 13 ore, cu o escala de alimentare la Novosibirsk, delegația României a ajuns la Tokyo, de unde, după procedura de intrare în țară care a durat circa 4 ore, a pornit cu autocarul spre Kashima. Iată câteva imagini din călătoria acestora spre Japonia.

15 IULIE

00:00

Tokyotricolorii au aterizat la Tokyo! Urmează o procedură de 4 ore în aeroport care include și testarea COVID, după care ne vom deplasa spre Kashima! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

20:00

Medaliile de aur, argint și bronz de la aceste Jocuri Olimpice sunt chiar speciale! Comitetul de Organizare din Japonia a lansat un proiect prin care a colectat materiale de la dispozitive electronice uzate, precum telefoanele mobile, de pe tot cuprinsul Japoniei pentru a le recicla în producerea medaliilor.

Astfel, Tokyo 2020 a devenit prima ediție a Jocurilor Olimpice în care cetățenii au fost implicați direct în producerea medaliilor, din materiale reciclate.

S-au realizat aproximativ 5.000 de bucăți, potrivit unui design care a fost tot rezultatul inițiativei suporterilor. Un concurs național pe această temă a adus în față designul câștigător, iar legătura sportivilor cu fanii e acum și mai specială!

18:00

Doar o săptămână până la primul meci al tokyotricolorilor! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

16:00

România va juca în grupa B, a doua din cele patru ale Jocurilor Olimpice, având ca adversari Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, urmând să îi întâlnească în această ordine. Iată informații importante despre primul nostru adversar, Honduras U23:

CALIFICARE. Honduras a ocupat împreună cu Mexic cele două locuri din zona CONCACAF. Întâi a eliminat Nicaragua în dublă manșă, 2-0 și 3-0 pe teren propriu. Ajunsă în TOP 8, în grupa de patru echipe găzduită de Mexic a reușit 3-0 cu Haiti, 1-1 cu El Salvador și 1-1 cu Canada. Locul la Jocurile Olimpice l-a câștigat eliminând apoi SUA, 2-1 în meciul decisiv.

EXPERIENȚĂ. Are 4 prezențe la Jocurile Olimpice, oprindu-se în faza grupelor (2000, 2008) și în sferturi de finală (2012) după o grupă cu Japonia, Maroc și Spania, dar înfrântă de Brazilia. La ultima ediție, 2016, a obținut locul 4 după ce a ieșit din grupa cu Portugalia, Argentina și Algeria, a eliminat Coreea de Sud și a pierdut cu Brazilia. În meciul pentru bronz a pierdut cu Nigeria.

LOT. Honduras vine cu 6 fundași, 8 mijlocași și 6 atacanți, un lot provenind aproape în totalitate din campionatul intern. Excepțiile sunt starul Rivas de la Reggina, fundașul Maldonado care joacă în Chile, doi atacanți din SUA și un mijlocaș din… Angola!

VEDETE. În mod cert principalul pericol îl reprezintă Rigoberto Rivas, mijlocaș ofensiv de 22 de ani care joacă la Reggina în Serie B, crescut de Inter Milano. Cel mai bine cotat din lot, 1 milione de euro, este secondat de vâful Benguche, ultimul sezon la Boavista Porto, dar reîntors în liga internă.

SELECȚIONER. Uruguayanul Miguel Falero (64 de ani) pregătește echipa, un fost fundaș cu experiență ca antrenor în campionatele din Uruguay, Ecuador și Honduras. Este în funcție din acest an, iar antrenor secund al naționalei de seniori a Hondurasului din februarie 2019.

14:00

Echipa națională și FRF mulțumesc tuturor cluburilor care oferă jucători României Olimpice! Ne reîntoarcem la cea mai grandioasă competiție sportivă din lume după 57 de ani prin fotbal. Iar această ocazie unică în viața unui fotbalist român a fost înțeleasă și sprijinită acolo unde viitorul acestor jucători talentați reprezintă o prioritate. LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

12:00

Fizioterapeutul lotului național de seniori, Toma Vasilescu pregătește și tokyotricolorii în provocarea începutului lor de carieră! Într-un interviu VIDEO realizat chiar în sala de forță, Toma dezvăluie din culisele meseriei sale, ce l-a impresionat la Jocurile Olimpice și experiențe inedite cu tricolorii:

10:00

Tokyotricolorii decolează spre Jocurile Olimpice! Vom zbura aproximativ 13 ore până la Tokyo, cu oprire de alimentare la Novosibirsk în Rusia! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

08:00

Tudor Băluță susține cauza Loredanei Jianu, șefă de promoție la Drept care este paralizată și continuă studiile de master deși nu are posibilități financiare și nici măcar o locuință!

Și, de aici, semnul L făcut de Tudor în fotografii.

La Tokyo, unde pleacă azi, Tudor va purta cu el drapelul-talisman dăruit de Loredana și pe care aceasta a scris un mesaj ca o flacără.

Cei care dorescă să o ajute pe Loredana pot găsi detalii complete despre situația acesteia precum și modalitățile de ajutor pe pagina de facebook Speranță pentru Loredana – Hope for Loredana

14 IULIE

19:30

Selecționerul Mirel Rădoi, într-un amplu interviu video cu o zi înainte de plecarea spre Jocurile Olimpice, amintindu-și cu “pielea de găină” momentele calificării:

 • Cum a fost ales căpitanul tokyotricolorilor, inclusiv pe baza unei sociograme
 • Jucătorul-revelație față de cum îl văzuse “pe viu” selecționerul până acum
 • Episodul din cantonament care l-a impresionat cel mai mult
 • Cât de “greu” e tricoul României: de la Rădoi fotbalist, Chivu și Mutu, până azi
 • Ce NU ar vrea să se scrie despre România după Jocurile Olimpice
 • De câte ori s-a schimbat planul tactic în urma modificărilor de lot
 • De ce lipsesc jucătorii experimentați, cei 3 fotbaliști over 23 din lot
 • Factorul nr. 1 care va decide câștigătoarele medaliilor

18:00

Veteranul delegației tokyotricolore: Vladimir Foia, fost halterofil de performanță (locul 5 la Campionatul Național în anii ’70), coleg de generație cu Nicu Vlad și Petre Becheru!

 • Primul contact cu loturile naționale de fotbal ca maseur a fost acum 25 de ani!
 • “Am visat Jocurile Olimpice ca sportiv, visul se împlinește minunat acum!”

16:00

Tudor a excelat la școală și a început o carieră în fotbal având deja meciuri pentru România la seniori deși are doar 22 de ani. Fotbalistul englezilor de la Brighton are însă în palmares și o promițătoare carieră începută în alt sport, pe care însă a oprit-o! Nu putea să le facă pe toate 😊

Tudor a fost vicecampion național la taekwondo! Și asta pe când avea 6 ani! Iată un video de colecție cu el în luptă, din acei ani! E puștiul în roșu!

14:00

Provocarea olimpică: ce sport ți-ar fi plăcut să practici la nivel înalt și, poate, în el să reprezinți România la Jocurile Olimpice, dacă performai?

BASCHET: Târnovanu

ÎNOT: Chindriș, Dulca și Popa

ATLETISM – MARATON: Boboc și Florescu

ATLETISM – ARUNCAREA SULIȚEI: Virgil Ghiță

TENIS: Dobre, Deaconu, Marin și Pașcanu

HANDBAL: Fl. Ștefan

TENIS DE MASĂ: Ciobanu, Sîntean și Ion Gheorghe

BOX: Grigore, Rațiu, Ganea și Aioani

12:00

Tokyotricolorii vor fi cantonați în prima perioadă a Jocurilor Olimpice la Kashima Central Hotel, aproximativ 30 de minute de terenurile de antrenament. Pentru meciul 3 din grupă ne vom muta, pe 26 iulie, din Kashima la Sapporo, în insula Hokkaido, la 1.000 km distanță!

Delegația noastră poate părăsi hotelul doar pentru antrenamente și meciuri, potrivit normelor stabilite de organizatori.

10:00

Tokyotricolorii au remizat ieri la Mogoșoaia, 0-0 cu Arabia Saudită U23, echipă calificată și ea la Jocurile Olimpice.

România a început această a doua partidă-test având următorul prim 11, în ordinea numerelor de pe tricou: 1. M. Popa, 3. Fl. Ștefan, 4. Pașcanu, 6. Ghiță, 8. M. Marin, 10. Ciobanu, 11. V. Gheorghe, 14. Rațiu, 18. Dulca, 19. Sîntean, 21. Sefer.

Au mai jucat: Ganea, I. Gheorghe, Chindriș, Dobre, Deaconu, T. Băluță, R. Grigore și Florescu.

Iată rezumatul partidei:

08:00

Ultima testare COVID în România pentru #tokyotricolori: rezultate NEGATIVE, plecăm în formulă completă spre Jocurile Olimpice!

Delegația noastră va pleca mâine spre Tokyo, decolarea fiind  programată la ora 10:05. Charter-ul olimpic ne va duce în Japonia alături de sportivii români de la box, baschet 3×3, canotaj, scrimă, judo, tenis de masă și tir cu arcul!

13 IULIE

21:00

În ultimul din cele două meciuri-test programate să se desfășoare la CNF Mogoșoaia în aceste zile, tokyotricolorii au remizat din nou cu Arabia Saudită U23, reprezentativă calificată la Jocurile Olimpice. De data aceasta 0-0, după 1-1 zilele trecute, cu golul nostru marcat de Ganea.

Partida s-a jucat fără spectatori și nu a fost televizată, pentru a respecta pregătirea planurilor tactice dedicate meciurilor oficiale de la turneul final care începe în această lună.

Mâine, în Liveblog Tokyotricolorii, puteți descoperi rezumatul VIDEO al partidei de azi!

România a început această a doua partidă-test având următorul prim 11, în ordinea numerelor de pe tricou: 1. M. Popa, 3. Fl. Ștefan, 4. Pașcanu, 6. Ghiță, 8. M. Marin, 10. Ciobanu, 11. V. Gheorghe, 14. Rațiu, 18. Dulca, 19. Sîntean, 21. Sefer.

Au mai jucat: Ganea, I. Gheorghe, Chindriș, Dobre, Deaconu, T. Băluță, R. Grigore și Florescu.

 • În prima repriză, România a avut mai multe ocazii decât adversarii. Întâi, Sîntean a reluat moale din 11 metri după o recuperare excelentă a lui Rațiu și o depășire frumoasă a unui jucător saudit (8). Apoi, Vali Gheorghe nu a reușit să reia din apropiere centrarea ideală a lui Sîntean (10).
 • După startul bun de partidă al tokyotricolorilor, oaspeții au contrabalansat printr-o reluare cu capul puternică, dar pe lângă poartă (23) și un șut slab, pe jos și pe centrul porții, respins de Marin (29.
 • Primele 45 de minute s-au încheiat cu un voleu din careu al lui Rațiu, după o preluare excelentă pe piept, respins însă în corner de fundași (40).
 • În repriza secundă numărul ocaziilor de poartă a scăzut, jocul a devenit însă mai încrâncenat și uneori chiar pe contre. Cel mai important al nostru a venit după o urcare inspirată a lui Pașcanu care l-a lansat ideal, pe jos, pe Vali Gheorghe, dar fotbalistul Astrei, singur cu portarul, nu a mai apucat să finalizeze (55).
 • Oaspeții au avut o singură mare ocazie de gol în prelungiri, dar au șutat peste poartă din doar câțiva metri, în urma unei respingeri a portarului nostru.

18:00

Fostul mijlocaș Florin Constantinovici lucrează de 17 ani, neîntrerupt, în staff-urile echipelor naționale. Cea mai mare perioadă de timp la nivel U21, dar în ultima vreme și la nivel de seniori. Azi, îl urmează pe Mirel Rădoi în staff-ul României Olimpice.

Postură din care face o analiză interesantă asupra lotului pentru Tokyo sau efectelor Regulii U21, mărturisind ce tokyotricolor îi seamănă și ce așteptări are de la turneu olimpic:

16:00

Repetiții pentru provocarea olimpică! S-au remarcat execuțiile lui Ion Gheorghe și Ronaldo Deaconu! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

14:00

Azi se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, în copilărie & adolescență învățau pentru Olimpiadele școlare! La ce materii au performat tokyotricolorii?

MATEMATICĂ

 • Lotul de mate la nivel înalt e format din Tudor Băluță, Virgil Ghiță, Ștefan Târnovanu și George Ganea! Interesant este că 3 din cei 4 jucători cu participări la olimpiadele de matematică au profil defensiv. A contribuit asta la o apărare ca o ecuație de nerezolvat pentru adversari? Vedem la Tokyo!

LIMBA FRANCEZĂ

 • Ștefan Târnovanu “recidivează”! Nu doar că a vrut să învețe mai multe limbi străine, dar chiar a vrut să exceleze! Sunt șanse mări să întâlnim Franța în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, poate află indicațiile atacanților adverși pe teren 😊

LIMBA ROMÂNĂ

 • Virgil Ghiță e al doilea tokyotricolor care a făcut “dubla” în timpul școlii! Se vede că seriozitatea și echilibrul din teren se oglindesc și în rezultatele școlare din acei ani, unde făcea “marcaj strâns” și la mate, și la română.

CHIMIE

 • Pentru Marian Aioani: tot respectul echipei de comunicare FRF! Compoziția, structura, transformările și combinațiile substanțelor. Oooook. Și ne mai spune că a fost precum un hobby… Marian, ai performat unde mulți s-au făcut de râs. Sigur te-a întărit și asta!

LIMBA ENGLEZĂ

 • Ion Gheorghe se gândea poate încă de pe atunci că în fotbalul englez va face mai ușor diferența prin calitățile lui tehnice speciale. A tras tare la Olimpiadă, acum o face în cantonamentul pentru Jocurile Olimpice!

12:00

Mijlocașul lui Dijon, Alex Dobre dezbate matur și fără menajamente. Despre antrenori personali, pregătire mentală și nutriție, motivele concrete pentru eșecul talentelor românești, autodepășire și succesul pe termen lung!

10:00

Secret de la startul cantonamentului: exercițiu pentru unitate, dar și destindere! Forța grupului și încrederea în coechipieri sunt esențiale pentru un turneu olimpic de succes!

08:00

Acesta ar fi un prim 11 de staruri imaginat de noi din loturile pentru Jocurile Olimpice!

Ar rămâne însă în afara terenului jucători poate la fel de valoroși, pe care i-am nominalizat sub imagine:

Portari: Ochoa (America), Bernardoni (Angers)

Fundași: Henrichs (RB Leipzig), Singo (Torino), D. Carlos (Sevilla), Gabriel (Arsenal), Tomyiasu (Bologna), Kalulu (Milan)

Mijlocași: D. Luiz (Aston Villa), Endo (Stuttgart), Kessie (Milan) , Tousart (Hertha), Lee Kang-In (Valencia), Reinier (Dortmund), Amiri (Leverkusen), D. Ceballos (Real Madrid)

Atacanți: Martinelli (Arsenal), Paulinho (Leverkusen), Gignac (Tigres), Hwang (Bordeaux), Thauvin (Tigres), Kubo (Real Madrid)

12 IULIE

20:00

Zece zile până la provocarea așteptată mai bine de jumătate de secol! România fotbalistică se întoarce la Jocurile Olimpice! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

18:00

Duel video cu Gheorghe… la pătrat! Tokyotricolorii Vali și Ion concurează la cunoștințe fotbalistice: cine a învins și cum a făcut diferența… Camora?

16:00

Echilibrat și dezinvolt, produs al școlii ieșene de portari, Ștefan Târnovanu povestește într-un interviu video despre mesajul lui Andrei Vlad, impactul uriaș al Ligii Elitelor asupra evoluției lui și despre fratele său… fundaș central!

14:00

Finalizarea este fundamentală în scenariile repetate de tokyotricolori la Mogoșoaia. La această sesiune de pregătire s-a evidențiat “careul” Vali Gheorghe – Ganea – Sefer – Sîntean!

Să “intre” cel puțin la fel de multe și la Jocurile Olimpice! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

12:00

CONCURS! Dovedește prin susținerea ta pentru România că meriți echipamentul complet de joc al trokyotricolorilor!

 • Fă-ți cont în peluzatricolora.ro în perioada 12-16 iulie și trimite un mesaj tokyotricolorilor în contul tău până vineri, 16 iulie, ora 20:00
 • TOP 10 mesaje vor însoți într-o formă inedită lotul României la Jocurile Olimpice
 • Autorul câștigător, ales de Andrei Chindriș într-un VIDEO special din Japonia, pe 17 iulie, va primi echipamentul complet de joc al tokyotricolorilor!

10:00

După cel mai bun sezon al carierei, așa cum mărturisește, Ronaldo Deaconu de la Gaz Metan Mediaș a devenit ultimul tokyotricolor ajuns în cantonamentul României de la Mogoșoaia.

Într-un interviu degajat, Ronaldo povestește “imnul care îmi face pielea de găină și în fața televizorului,” cum evaluează singur “Tokyo peste orice transfer” și convocarea “la primul sens giratoriu”:

08:00

Două teste rapide COVID trecute, azi a venit rezultatul la prima testare oficială PCR: rezultate NEGATIVE pe linie! Ne protejăm și ne antrenăm la cel mai înalt nivel!

11 IULIE

20:00

Continuă programul de pregătire mentală! Exercițiu pentru consolidarea încrederii în coechipieri, comunicare și coeziune: lotul împărțit în 4 echipe, reprezentantul fiecăreia a pornit legat la ochi prin terenul “minat”, dirijat de coechipieri!

18:00

Erou al calificării la Jocurile Olimpice, titular în 3 din cele 4 meciuri ale României U21 la EURO 2019, Florin Ștefan și-a încheiat conturile cu Spesi și nu a semnat încă un contract cu alt club.

Cum a primit vestea convocării, ce fundaș stânga de viitor vede în fotbalul nostru și care e secretul travaliului său, într-un interviu VIDEO dezarmant:

16:00

Antrenor cu portarii la lotul de seniori, Leo Toader îl ajută pe Mirel Rădoi și în staff-ul tehnic dedicat prezenței noastre la Jocurile Olimpice.

Într-un interviu VIDEO cu multe detalii interesante, acesta povestește cum s-a demonstrat că penalty-urile se apără, nu se ratează! sau ce jucători de câmp îi cer sfaturi pentru păcălirea goalkeeperi-lor adverși!

14:00

Proces de refacere după efort, cu sesiuni de criosaună și bazine cu gheață pentru tokyotricolori! Cum au resimțit acest program și cum s-au relaxat după? Un video spectaculos!

12:00

Rămas cu doar 21 de jucători după ce Nedelcu a fost chemat la noul său club, Mirel Rădoi l-a convocat de urgență pe Ronaldo Deaconu, fotbalistul celor de la Gaz Metan Mediaș.

Jucătorul s-a alăturat rapid lotului, asta după ce a parcurs procedurile de testare COVID. Bun venit, Ronaldo!

10:00

Cu un lot alcătuit după mari provocări, în care apar modificări de la săptămână la săptămână deși Jocurile Olimpice sunt tot mai aproape, România U23 a remizat aseară, la CNF Mogoșoaia, cu Arabia Saudită U23, reprezentativă care va juca, la rându-i, la turneul final din Japonia. În zilele următoare e pregătit meciul numărul doi.

Iată rezumatul VIDEO al confruntării, cu mențiunea că “dubla” se dispută cu porțile închise și nu este televizată, potrivit contractului care protejează pregătirea tactică a echipelor atât de aproape de meciurile oficiale din turneu:

08:00

Meciurile tokyotricolorilor vor fi comentate la TVR de Emil Hossu-Longin, nimeni altul decât jurnalistul care a asigurat, alături de Marian Olaianos, și comentariul partidelor de excepție de la EURO U21 din 2019, turneul unde s-a obținut calificarea pentru Jocurile Olimpice!

La Eurosport, lângă jurnalistul Ion Alexandru îl vom auzi și pe fostul internațional Lucian Sănmărtean, un duo inedit care promite o experiență interesantă pentru suporterii români care vor alege să urmărească partidele României pe acest canal.

Pentru alternativa radio, partenerul de tradiție al fotalului tricolor, Radio România Actualități va avea transmisiuni live în comentariul lui Cătălin Cîrnu, un reputat jurnalist radio cu experiență.

10 IULIE

21:00

În primul din cele două meciuri-test programate să se desfășoare la CNF Mogoșoaia în aceste zile, tokyotricolorii au remizat, 1-1, cu Arabia Saudită U23, reprezentativă calificată la Jocurile Olimpice. Partida s-a jucat fără spectatori și nu a fost televizată, pentru a respecta pregătirea planurilor tactice dedicate meciurilor oficiale de la turneul final care începe în această lună.

Mâine, în Liveblog Tokyotricolorii, puteți descoperi rezumatul VIDEO al partidei!

România a început în formula: Aioani – Pașcanu, Ghiță, Grigore – Marin – Rațiu, Ciobanu, Florescu, Ștefan – Dobre, Ganea.

 • Prima repriză s-a încheiat 1-1 după un ritm intens și un joc fără menajamente, în care au fost avertizați cu galben Pașcanu, Florescu și Ganea.
 • Tokyotricolorii au avut prima mare ocazie a meciului, dar reluarea lui Pașcanu după un corner executat de Ciobanu în minutul 6 s-a dus pe lângă poartă.
 • A venit golul nostru, după o recuperare foarte bună din poziție avansată a aceluiași Ciobanu și o finalizare fără emoții din partea lui George Ganea (17).
 • După gol, saudiții au mărit turația și au creat ocazii, reluare cu capul din 11 metri, puțin pe lângă bară (19), apoi reflexul formidabil al portarului nostru (23), la un “cap” din 6 metri după o lovitură liberă din lateral dreapta. În minutul 33, centrare din aceeași zonă, dar din acțiune și la semiînălțime, reluare din câțiva metri în plasă.
 • România a început în aceeași formulă a doua repriză, cu Ganea șutând puțin pe lângă vinclu din 3 metri (47), iar saudiții trecând pe lângă o reluare din 2 metri în minutul 53.
 • Ocaziile s-au rărit, previzibil în raport cu nivelul fizic după sezonul recent încheiat, doar Sefer încercând o dată poarta (73), iar Aioani respingând excelent două șuturi din apropiere (78 și 85).
 • Au mai jucat la noi Chindriș, Sîntean și Vali Gheorghe (54), Sefer, Dulca și Ion Gheorghe (61), în primul test al tokyotricolorilor, cu o formulă nouă și cu relațiile de joc la debut.

18:00

Fundașul lui Villareal, Andrei Rațiu a părăsit țara încă de la 6 ani și își croiește un parcurs în fotbalul mare. Cum a primit de la mama lui vestea convocării pentru Jocurile Olimpice, în ce sistem de joc se simte cel mai confortabil și ce idoli a avut în copilărie, totul într-un interviu VIDEO copleșit de emoții:

16:00

Secvențe de making-of de la activările unora dintre sponsorii tricolorilor! Jucătorii și staff-ul în ipostaze inedite!

14:00

Sute de mesaje emoționante pentru tokyotricolori, primite pentru luna iunie în www.peluzatricolora.ro! Patru dintre ele, cele mai impresionante, au trecut testul fanilor pe pagina de facebook a Echipei Naționale. Voi ați ales câștigătorul și cuvintele cu cel mai mare impact!

12:00

Finala EURO 2020 în cantonamentul tokyotricolorilor… la FIFA! Duel savuros între Marius Marin și Alex Dobre, jucători formați în fotbalul italian și englez!

10:00

Obligați să înscrie! Tokyotricolorii s-au întrecut la finalizare. Ce fotbalist s-a remarcat, deși postul nu îl făcea favorit?

08:00

Forța tinereții la Jocurile Olimpice! Avem cel mai tânăr lot și cel mai tânăr selecționer, iar setea de afirmare se poate dovedi ca fiind “de aur” în provocarea olimpică! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

9 IULIE

20:00

Al doilea test rapid oficial COVID efectuat în cantonamentul olimpic, același rezultat NEGATIV pentru toată delegația! AMR 2 teste PCR în zilele următoare, până la plecarea în Japonia!

18:00

Tokyotricolorul George Ganea răspunde suporterilor! Din Top 10 întrebări, atacantul a ales-o pe cea adresată de Tudor-Daniel Huțul. Felicitări, te rugăm să ne contactezi în privat pentru detalii privind primirea echipamentului complet de joc al României pentru Tokyo!

16:00

Am primit sute de mesaje emoționante pentru tokyotricolori în www.peluzatricolora.ro, așteptăm în continuarea gândurile și încurajările voastre, sunteți cea mai frumoasă galerie din lume!

Până la acest moment, top 4 mesaje intră în vot pentru aceste premii, dar urmează și altele!:

14:00

Jucătorul Astrei Giurgiu, purtând până acum doar tricoul unei echipe, Valentin Gheorghe trăiește experiența carierei, după cum mărturisește, la lotul olimpic.

Impresionat de atmosfera de la lot creată de Mirel Rădoi și de coechipierii săi, Vali promite un turneu final reușit în Japonia:

12:00

Construim pentru un fotbal spectaculos și eficient! Tokyotricolorii continuă pregătirea intensă pentru Jocurile Olimpice, ne-am strecurat la unul din antrenamente pentru un VIDEO cu Ganea și Dobre la finalizare:

10:00

Cei 21 de puști tokyotricolori urmăresc EURO 2020 în cantonamentul pentru Jocurile Olimpice. Acum, că s-au stabilit finalistele, favoritele lor sunt clare. Cine susține pe cine și ce pronosticuri au:

08:00

Carmen Mandiș (Pro Sport), Eduard Apostol (GSP) și Cătălin Cârnu (RRA) au răspuns la întrebările lui Andrei Chindriș, Ricardo Grigore și Eduard Florescu. Le mulțumim pentru deschidere!

8 IULIE

20:00

Dragoș Nedelcu, jucătorul FCSB, va îmbrăca tricoul echipei germane Fortuna Dusseldorf iar aceasta nu îi mai permite participarea la Jocurile Olimpice. În aceste condiții, Dragoș a trebuit să părăsească astăzi cantonamentul de la Mogoșoaia și se va alătura programului noii sale echipe.

Ne pare rău că pierdem un jucător, dar îi urăm mult succes lui Dragoș Nedelcu în noua provocare și sperăm că prin evoluțiile sale la noul club va reveni la echipa națională de seniori!

În aceste condiții, lotul aflat la dispoziția lui Mirel Rădoi pentru participarea la Jocurile Olimpice rămâne format din 21 de jucători.

18:00

Ricardo Grigore a acceptat în cantonamentul tokyotricolorilor un dialog matur și cu cărțile pe față, dezvăluind multe adevăruri incomode. Un VIDEO proaspăt care propune un fotbalist de caracter cu mare potențial:

16:00

Premieră pentru 20 din 22! Pașcanu și Dulca sunt singurii tokyotricolori care au pășit în Orientul Îndepărtat: turneu în Hong-Kong cu Leicester pentru Alex, iar Marco s-a născut în Coreea de Sud (îl bifăm, deși a copilărit în Ardeal 😊)

14:00

Rareș Ene, analistul video al naționalei de seniori și acum al tokyotricolorilor, despre cât de greu s-au obținut filmările cu adversarii olimpici, ce jucători îi cer cel mai des informații despre oponenți, de ce e Noua Zeelandă o revelație și ce fotbalist de la turneul olimpic l-a impresionat:

12:00

I-am pus față în față pe tokyotricolorii Andrei Sîntean și Eduard Florescu ca să își testeze cunoștințele… inedite despre fotbal. Dar și puterea de a aproxima 😊 Un duel surprinzător și haios!

10:00

Vom avea arbitraj VAR la Jocurile Olimpice! O parte dintre cei 22 de tokyotricolori sunt familiarizați de la turneul EURO U21 din 2019, unde s-a obținut și această calificare.

FIFA a delegat 14 arbitri la centru, dintre care 4 provenind din zona UEFA. Este vorba de Orel Grinfeld (Israel), Srdjan Jovanovic (Serbia), Georgi Kabakov (Bulgaria) și Artur Soares Dias (Portugalia).

Vor fi, astfel, 28 de arbitri asistenți, plus 2 arbitri în calitate de al patrulea oficial, câte unul din Japonia și Mauritania. Singura femeie arbitru delgată este Bibiana Steinhaus din Germania. Pentru arbitrajul VAR a fost alcătuit un lot din 19 arbitri.

08:00

Am sărbătorit recent Ziua Ziaristului Sportiv, e rândul tokyotricolorilor să ia presa la întrebări! 😊

Chindriș, Grigore și Florescu îi provoacă pe Carmen Mandiș (Pro Sport), Eduard Apostol (GSP) și Cătăin Cârnu (RRA). Revenim cu răspunsurile, sperăm să nu intrați în silenzio stampa 😊

Partea I din Liveblog TokyoTricolorii este AICI.

Programul și Lotul României la Jocurile Olimpice

Toate partidele vor fi transmise live de TVR 1, Eurosport și Radio România Actualități.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice este disponibil AICI.

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)