FOTO: PAUL FAITH/AFP via Getty Images

Zi de zi împreună cu tricolorii, am pregătit împreună preliminariile de Mondial 2022 cu trei partide programate în noiembrie dintre care două disputate, împărtășind concursuri cu premii, interviuri și materiale video spectaculoase!

? 18 NOIEMBRIE

21:45

IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA (1-1) 

Au marcat: Boyce (56) / Erik Bicfalvi (81)

IRLANDA DE NORD (3-5-2): 1. Peacock-Farrell – 22. Ballard, 5. Evans (C), 20. Cathcart – 7. Kennedy (3. Lewis, 66), 17. McNair, 19. Smith (6. Galbraith, 79), 13. Mccann, 14. Dallas – 21. Magennis (15. McLaughlin, 79), 9. Boyce (16. Washington, 66)
Selecționer: Ian Baraclough

ROMÂNIA (3-4-3):  12. Tătărușanu (C)5. Nedelcearu, 6. Cristea, 3. Toșca (17. Bicfalvi, 74) – 2. Crețu (13. Mogoș, 64), 18. Marin, 8. Nistor, 22. Camora, – 20. Man (10. Maxim, 64), 7. Alibec(23. Băluță, 87), 19. Tănase (11. C. Ganea, 87)
Selecționer: Mirel Rădoi

21:15

20:40

20:20

Selecționerul Mirel Rădoi a ales să înceapă partida cu Irlanda de Nord utilizând următorii jucători:

ROMÂNIA (3-4-3):  12. Tătărușanu (C)5. Nedelcearu, 6. Cristea, 3. Toșca – 2. Crețu, 18. Marin, 8. Nistor, 22. Camora, – 20. Man, 7. Alibec, 19. Tănase

Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 1. Bălgrădean, 4. Mitrea, 9. Pușcaș, 10. Maxim, 11. Cr. Ganea, 13. Mogoș, 14. Albu, 15. Țîru, 16. Lazar, 17. Bicfalvi, 21. Manea, 23. Al. Băluță

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Azi e ultimul meci din 2020 al României, tu din ce județ sau din ce țară susții tricolorii?

20:00

Mai puțin de două ore până la meciul cu Irlanda de Nord, pe Windsor Park din Belfast vestiarul tricolorilor e pregătit! Avem nevoie de victorie pentru revanșa remizei de la București, pentru milioane de români care cred în noi, pentru a încheia cu fruntea sus un an 2020 atât de complicat!

Tricolorii vor purta azi banderole negre în memoria victimelor tragediei de la Piatra Neamț și se va păstra un moment de reculegere la startul partidei. Donează pentru victimele incendiului și familiile celor dispăruți AICI.

Hai, România!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Azi e ultimul meci din 2020 al României, tu din ce județ sau din ce țară susții tricolorii?

19:30

18:30

Cu puțin înaintea startului partidei Irlanda de Nord – România, UEFA a anunțat decizia oficială privind deznodământul meciului anulat de la București, România – Norvegia.

Astfel, Comisia de Apel UEFA a hotărât: victorie cu 3-0 pentru tricolori! Speța a ajuns pe rolul Comisie de Apel venind dinspre Comisia de Disciplină, Etică și Control, având în vedere caracterul urgent al acesteia.

18:00

17:00

16:00

Ne apropiem de ultimul meci din 2020 al tricolorilor, e vremea bilanțului și pentru noi, cei din echipa frf.ro ? De aceea, ne-am gândit să vă oferim o retrospectivă inedită sub forma unui interviu cu totul special!

Dangeorge este din 2016 omul care creează toate fotografiile și video-urile echipei naționale. Un specialist 100%, absolvent al Liceului de Cinematografie București, absolvent al Colegiului Media – secția cameramani și fotoreporteri, apoi al Facultății de Imagine-Film.

După 16 ani de experiență în televiziune, Cristi s-a alăturat echipei frf.ro și însoțește mereu tricolorii, în fiecare zi a cantonamentelor de acasă și în toate deplasările!

Iată ce curiozități am avut legate de cei 5 ani petrecuți până acum la echipa națională și modul spectaculos în care el a ales să ne răspundă, printr-o imagine de-a lui, la fiecare întrebare:

 • Ce instantaneu neobișnuit crezi că e pe locul 1 din antrenamentele tricolorilor?

Două șuturi în același timp cu două mingi intrând concomitent în poartă, un cadru rar!
 • Ce fotografie spectaculoasă ai de la meciurile din deplasare ale României?

 Kazahstan-România 0-0 în 2016, tribune pline cu soldați kazahi la Astana!
 • Care este cea mai frumoasă imagine, din punctul tău de vedere, care are legătură cu echipa națională dar vine de dincolo de terenul de fotbal?

Apus de soare la Mogoșoaia, pe finalul antrenamentului tricolorilor

 • Ce moment surprins de tine reflectă dragostea suporterilor români pentru tricolori și ți-a rămas ca reper?

Tudor Băluță înconjurat de sute de fani români la Graz, în Austria, după ce suporterii noștri au invadat terenul la finalul meciului România-Chile 3-2 în 2018

 • Dacă tot ne răspunzi în imagini, alege una frumoasă cu tricolorul tău favorit!

15:00

14:00

S-a încheiat de curând ședința tehnică dedicată partidei Irlanda de Nord – România (21:45), organizată la stadionul Windsor Park, unde se va și juca meciul de diseară.

Câteva informații proaspete în urma ședinței:

 • România va juca în tradiționalul echipament galben complet, în vreme ce gazdele vor evolua în tricou verde, șort alb și jambiere verzi
 • Numărul exact de spectatori care vor asista din tribune la meci este de 1.060 fani împărțiți în cele 2 peluze și la tribuna II

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Azi e ultimul meci din 2020 al României, tu din ce județ sau din ce țară susții tricolorii?

13:00

Și în ziua meciului cu Irlanda de Nord ajutăm victimele tragediei de la Piatra Neamț! Donează pentru suferința românilor noștri și unul din tricourile de colecție ale naționalei poate ajunge la tine în campania FRF, tricolorii și Asociația ZI de BINE! Avem două noi modalități pentru donații!

 • Scrie TRICOLORII în rubrica “detalii transfer” și donează prin transfer bancar în contul Asociației ZI de BINE deschis la Banca Transilvania:

??? ????????????????????????

Vineri, 20 noiembrie, la ora 15:00, vom organiza tragerea la sorți din rândul tuturor celor care au donat scriind ?????????? la transfer și vom oferi cele 23 de tricouri de colecție ale României!

12:00

Astăzi se joacă de la 21:45 și partida Serbia-Rusia, în care așteptăm să se încurce oaspeții. Asta pentru ca victoria noastră la Belfast + victoria pe care o așteptăm prin decizie UEFA după anularea partidei cu Norvegia ne-ar putea duce în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Mondialului 2022 Qatar. Evenimentul are loc pe 7 decembrie!

În așteptarea deciziei UEFA, să descoperim împreună programul complet al ultimelor meciuri din această ediție a Ligii Națiunilor și toate rezultatele partidelor spectaculoase de ieri AICI.

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Azi e ultimul meci din 2020 al României, tu din ce județ sau din ce țară susții tricolorii?

11:00

10:00

Goluri spectaculoase fără preluare +  Mirel Rădoi, prins la mijloc de tricolori la “5 contra 2” în VIDEO de la ultimul antrenament al României pentru meciul de azi!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Azi e ultimul meci din 2020 al României, tu din ce județ sau din ce țară susții tricolorii?

09:00

08:00

Bună dimineața, români de pretutindeni, în ziua ultimului meci din 2020 pentru echipa națională!

I-am felicitat pe tricolorii U21 pentru performanța extraordinară obținută aseară la Ploiești, calificarea la EURO de anul viitor, iar acum ne îndreptăm cu concentrare maximă spre obiectivul nostru la Belfast: VICTORIE!

Deschidem ziua cu o galerie FOTO de la antrenamentul oficial al tricolorilor de pe Windsor Park, desfășurat aseară tocmai pe durata partidei României U21:

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Trebuie să încheiem 2020 cu o victorie!

? 17 NOIEMBRIE

19:30

La stadionul Windsor Park a avut loc conferința de presă oficială a României la care au participat Răzvan Marin și selecționerul Mirel Rădoi.

Ne revedem mâine dimineață la 8 (ora 6 la Belfast), aici, pe Liveblog Peluza Tricoloră! Deschidem ziua meciului împotriva Irlandei de Nord cu informații și imagini de la antrenamentul oficial al României! Până atunci, urmărim cu pumnii strânși meciul decisiv al României U21 de la Ploiești. LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

18:00

Așteptăm conferința de presă a României, în care Mirel Rădoi și Răzvan Marin vor fi LIVE de la Belfast în transmisiunea pe care o urmărim aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, pe pagina pe pagina de Facebook a Echipei Naționale sau pe YouTube FRF TV.

Dar până atunci, să vedem ce au declarat și nord-irlandezii la conferința de presă oficială care s-a desfășurat tot astăzi, ceva mai devreme. Selecționerul Ian Baraclough a prefațat partida:

 • “Davis, Lafferty și Saville au părăsit lotul din motive personale, avem alți doi accidentați, Thompson și McGinn nu sunt apți după ce au lipsit și cu Austria”
 • “Mă reîntâlnesc acum cu Mirel Rădoi, al treilea meci foarte repede unul împotriva celuilalt, după duelul la U21 și cel la nivel de seniori în septembrie. Trebuie să ne ridicăm la un nivel care să ne permită să facem față, pentru că România vine cu încredere după o victorie”
 • “Trebuie să ne facem jocul mâine pentru că în primele două jocuri din această lună eu cred că am arătat foarte-foarte bine din punct de vedere al jocului”

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Trebuie să încheiem 2020 cu o victorie!

17:00

Am primit aproape 300 de mesaje în www.peluzatricolora.ro pentru provocarea lansată ieri de a trimite numele tricolorului favorit și motivele pentru care îl apreciați! Vă mulțumim tuturor, noi suntem cea mai frumoasă galerie din lume!

Ne-au impresionat multe dintre gândurile și emoțiile transmise de voi în www.peluzatricolora.ro, dar pentru că e un concurs și pentru că tricoul României cu autografele jucătorilor trebuie să ajungă la unul din românii care iubesc naționala, a trebuit să alegem un câștigător.

Cum să facem, cu atâtea mesaje impresionante? Nu putem să facem clasamente cu opțiunile suporterilor și nici ierarhii între jucători, așa că am tras la sorți. Iată mesajul și autorul câștigător, care va primi premiul începând de săptămâna viitoare:

“Tricolorul meu preferat este Alexandru Maxim pe care îl urmăresc de când a marcat primul său gol la națională, cu Andorra. În general îmi plac jucătorii tehnici deoarece aceștia dau culoare jocului de fotbal, iar Maxim mi se pare unul dintre cei mai creativi jucători români. M-am bucurat foarte mult la golul înscris cu Austria, deoarece nu numai că ne-a redat tuturor românilor încrederea în forța echipei naționale, dar a fost și un argument foarte bun în evidențierea calității sale…  Îl apreciez pentru că nu s-a dat niciodată bătut și a reușit să treacă și peste perioadele nefaste ale carierei și să revină în echipa națională, unde îi este locul. Îl consider un adevărat model pe care vreau să îl urmez după ce îmi voi termina studiile și voi avea primul meu job” Andrei Crișan din județul Bihor

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată din ce județ sau din ce țară susții România! Te așteaptă surprize și momente emoționante alături de tricolori!

16:00

15:00

După ce au jucat în victoria 5-3 cu Belarus, patru din jucătorii convocați de Mirel Rădoi la această acțiune ar putea atinge borne importante în clasamentul meciurilor all-time pentru România, dacă vor juca și mâine, cu Irlanda de Nord:

Răzvan Marin – iar egala pe Gică Craioveanu și Iosif Rotariu – 25 meciuri

Alexandru Maxim – i-ar egala pe Marius Niculae și Paul Codrea – 44 meciuri

Denis Alibec – i-ar egala Cătălin Munteanu și Flavius Domide – 17 meciuri

Ionuț Nedelcearu – i-ar egala pe Victor Pițurcă și Dennis Șerban – 13 meciuri

14:00

13:00

Am ajuns la Windsor Park, arena unde mâine întâlnim Irlanda de Nord! Se anunță ploi în reprize de acum și până la ora meciului, când vor fi 7 grade și se pare că precipitațiile se vor opri.  E normal, e noiembrie și jucăm la Belfast ?

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite în Irlanda de Nord mesajul tău pentru echipa națională! Acesta ajunge direct în hotelul tricolorilor, înainte de ultimul meci din 2020!

12:00

Au trecut două luni de când remizam nedrept cu Irlanda de Nord, 1-1 pe Arena Națională, debutul în actuala ediție de Liga Națiunilor. Total nedrept pentru că am controlat jocul aproape în totalitate, am dominat și am condus, am avut și superioritate numerică. Finalmente am pierdut două puncte, dar mâine trebuie să obținem victoria!

Iată ce s-a schimbat în tabăra nord-irlandezilor din septembrie până acum:

 • Irlanda de Nord a disputat 6 partide, toate oficiale, reușind o singură victorie, și aceea la penalty-uri, după 1-1 în semifinala play-off-ului EURO din Bosnia- Herțegovina. În rest, 1-5 acasă și 0-1 în deplasare cu Norvegia, 0-1 acasă și 1-2 în deplasare cu Austria (toate patru în Liga Națiunilor), plus 1-2 în prelungiri pe teren propriu cu Slovacia în finala barajului de EURO.
 • Au marcat doar 4 goluri, reconfirmând faptul că nici abordarea echipei nu e super-ofensivă, nici randamentul individual al atacanților nu e speriat. Echipa compensează însă prin organizare tactică, defensivă echilibrată și aglomerări cu precădere în zona centrală pentru a împiedica adversarul la construcție.
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
 • McGinn și Thompson e probabil să nu evolueze, aceștia fiind accidentați în meciul cu Slovacia și absentând la ultima partidă, cu Austria. Certă este absența din lotul inițial a lui Saville, care a părăsit cantonamentul din motive personale.
 • Doar unul-doi jucători de rezervă din lotul de la București au fost înlocuiți acum, semn că aria de selecție este destul de limitată, cumva firesc, dar și că omogenitatea e un aspect la care selecționerul nord-irlandez promovat de la nivel U21 ține foarte mult.

Intră în www.peluzatricolora.ro și scrie cum crezi că se va desfășura partida de mâine cu Irlanda de Nord! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

11:00

Cam atât vedem din Belfast! VIDEO cu drumul tricolorilor de la aeroport la hotel, prin noapte și ploaie crâncenă. Delegația e în carantină specială la hotel potrivit normelor de pandemie de aici, ieșim doar pentru antrenament și meci. Nici n-avem nevoie de mai mult pentru victorie!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Acesta ajunge direct la tricolori, înaintea ultimului meci din 2020!

10:00

Cu emoții inerente primei convocări la națională, Alexandru Albu a acceptat un interviu VIDEO într-un cadru neconvențional, chiar în charter-ul naționalei și în timpul zborului spre Belfast. Tricolorul venit de la UTA Arad și-a dat masca jos doar pentru 3 minute și pentru a dezvălui:

 • cu care tricolori se înțelege cel mai bine și cum a fost primit de lot
 • care este clubul pentru care vrea să evolueze în viitorul apropiat
 • de ce crede că poate ajunge să joace în Spania sau Italia
 • pronosticul lui pentru partida de mâine cu Irlanda de Nord

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată din ce colț al țării sau al lumii susții România la meciul cu Irlanda de Nord! Nu suntem împreună pe stadion, dar ne unește ROMÂNIA!

09:00

AMR o zi pentru noi până la duelul cu Irlanda de Nord, dar astăzi emoțiile sunt cel puțin la fel de mari în țară. România U21 joacă la Ploiești cu Danemarca, de la 20:30, meci decisiv pentru calificarea la EURO de anul viitor!

Am filmat din țară mesajul de susținere pe care vrea să îl transmită naționala “mare” și Mirel Rădoi, ieri, fix înainte de plecare. Am vrut să avem băieții în iarbă, să trimită toată energia și susținerea tocmai spre gazonul de la Ploiești de unde așteptăm victoria.

Și am ales să facem publică acum surpriza, în zi de meci, când tensiunea crește și cei care te susțin cu adevărat sunt mai importanți ca oricând!

Baftă, băieți! Să învingem, să mergem la EURO și apoi vă așteptăm la națională!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite gândurile tale pentru România U21 în ziua meciului decisiv pentru calificarea la EURO!

08:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Ne chinuim puțin cu adaptarea la fusul orar (e încă 6 la Belfast!), dar emoțiile ne fac să uităm iar dorința de victorie transformă toate celelalte lucruri în detalii!

Echipa națională a ajuns aseară la Belfast, ne pregătim pentru Irlanda de Nord – România, meciul de mâine cu miză importantă pentru urnele tragerii la sorți a preliminariilor de Mondial (7 decembrie)!

Federația nord-irlandeză ne-a confirmat că la partidă vor avea acces în tribune aproximativ 1.000 de suporteri ai echipei gazdă.

(Photo by Charles McQuillan/Getty Images)

Conform protocolului UEFA pentru această perioadă afectată de pandemie, la partidele din competițiile organizate de forul continental pot participa fani până la 30% din capacitatea stadionului, dar numai suporteri ai echipelor gazdă. Iar asta doar dacă normele interne acceptă accesul fanilor pe arene.

Poate că ei vor avea 1.000 de oameni în tribună, dar noi avem milioane de români cu inima alături de noi, din toate județele țării și din toate colțurile lumii! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite la Belfast mesajul tău pentru echipa națională! Acesta ajunge direct în hotelul tricolorilor, înainte de ultimul meci din 2020!

22:00

După un zbor de aproape 4 ore, am aterizat în această seară la Belfast. Pe tricolori i-a întâmpinat o vreme rece, 5 grade Celsius. Ne revedem mâine, începând cu ora 8 dimineața în țară, pentru ultimele informații despre națională. Hai, România!

20:30

17:00

16:00

Tragedia petrecută la Spitalul Piatra Neamț ne-a înfiorat și atât Federația Română de Fotbal, cât și Echipa Națională, sunt alături de victimele incendiului și de familiile celor dispăruți. Campania noastră de susținere concretă are nevoie însă și de sprijinul suporterilor români! Intră și donează AICI.

La solicitarea Federației Române de Fotbal, tricolorii au primit acceptul UEFA pentru a purta banderole negre la Belfast în partida oficială cu Irlanda de Nord. Totodată, forul continental a acceptat păstrarea unui moment de reculegere în startul partidei.

Mulțumim Federației nord-irlandeze pentru acceptarea acestui demers și transmitem condoleanțele lor pentru familiile victimelor, delegatului UEFA la partidă pentru sprijin și forului continental pentru acceptarea inițiativei noastre.

15:00

14:00

Partida Irlanda de Nord – România de miercuri, ora 21:45, va fi condusă de o brigadă din Elveția, cu Bekim Zogaj și Jonas Erni arbitri asistenți iar Fedayi San cu rolul celui de-al patrulea oficial.

La centru va fi Sandro Scharer (32 ani), arbitru FIFA din 2015, al cărui singur contact cu echipe românești de club sau reprezentative datează din 2017. Acesta a oficiat partida România – Kazahstan 3-1 disputată la Ploiești, în Liga Națiunilor.

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru echipa națională cu ocazia ultimei partide din 2020! Suporterii adevărați rămân mereu ÎMPREUNĂ!

13:00

Tricolorii și FRF, în parteneriat cu Asociația ZI de BINE, continuă campania de susținere a victimelor incendiului de la Spitalul Piatra Neamț și a familiilor celor dispăruți.

Donează pentru românii aflați în această suferință și, indiferent de sumă, unul din tricourile de colecție ale României poate ajunge la tine:

 • scrie TRICOLORII în rubrica “detalii transfer” și depune prin în contul Asociației ZI de BINE deschis la Banca Transilvania:

RON RO13BTRLRONCRT0534787001

 • vineri, 20 noiembrie, la ora 15:00, vom organiza tragere la sorți din rândul tuturor celor care au donat scriind TRICOLORII la transfer și vom oferi cele 23 de tricouri de colecție ale României!

12:00

Au sosit rezultatele testării oficiale COVID impusă de UEFA pentru desfășurarea partidei de miercuri cu Irlanda de Nord, testare efectuată ieri la Mogoșoaia de instituția medicală acreditată UEFA. Rezultate negative pentru toți tricolorii și membrii staff-ului! Astăzi decolăm spre Belfast cu un singur gând: VICTORIE!

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată din ce colț al țării sau al lumii ești cu inima alături de tricolori! Nu putem fi pe stadion, dar susținem ROMÂNIA!

11:30

10:00

După rezultatele înregistrate ieri în Liga Națiunilor, devine și mai intensă cursa tricolorilor pentru un loc mai bun în clasamentul FIFA, cel în baza căruia pe 7 decembrie se vor stabili urnele tragerii la sorți a preliminariilor CM 2022.

Calificările de Mondial debutează în martie, tragerea la sorți e în decembrie, dar lucrurile se fixează practic acum!

România are nevoie de victorie la Belfast cu Irlanda de Nord și, în același timp, să așteptăm pași greșiți din partea Slovaciei (joacă în Cehia) și Rusiei (joacă în Serbia, și un egal ar putea să ne avantajeze). Toate cele trei partide se dispută miercuri!

Calculele sunt făcute în baza prezumției că România va obține în urma deciziei UEFA cele 3 puncte cu Norvegia, partidă anulată în urma neprezentării nordicilor la meci.

Toate rezultatele din Liga Națiunilor precum și programul complet al meciurilor este AICI.

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată din ce colț al țării sau al lumii ești cu inima alături de tricolori! Nu putem fi pe stadion, dar susținem ROMÂNIA!

⏰ 09:00

⏰ 08:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! AMR 2 zile până la ultimul meci din 2020 al României și testul final în pregătirea preliminariilor de Mondial ce debutează în luna martie.

Iată programul tricolorilor pentru aceste zile de emoție la capătul cărora trebuie să încheiem cu VICTORIE:

ASTĂZI

 • Antrenament
 • Decolare spre Belfast
 • Aterizare la Belfast după aproximativ 4 ore

MARȚI, 17 NOIEMBRIE

 • 19:30 ora României – Conferință de presă Mirel Rădoi și Răzvan Marin
  • LIVE aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, pe pagina de Facebook a Echipei Naționale și pe YouTube FRF TV
 • 20:00 ora României – Antrenament oficial România
 • Ședință analiză

MIERCURI, 18 NOIEMBRIE

 • 21:45 ora României – Irlanda de Nord vs România (Windsor Park Belfast)
  • LIVE pe PRO TV și Radio România Actualități

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru echipa națională înaintea meciului cu Irlanda de Nord de la Belfast!

? 15 NOIEMBRIE

22:00

O parte din jucători deja s-au strâns alături de staff-ul tehnic la televizor, ceilalți vor sosi în curând, urmăresc împreună Austria – Irlanda de Nord în Liga Națiunilor. Adică adversarul nostru de miercuri evoluând în deplasare: analiză “pe viu” cu Rădoi pentru tricolori!

Să ne fie de folos și să câștigăm la Belfast! Mâine plecăm spre Irlanda de Nord, ne revedem dimineață la 08:00 aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ! Hai, România!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru echipa națională înaintea meciului cu Irlanda de Nord de la Belfast!

21:00

După ședința de pregătire gândită de staff-ul tehnic al naționalei, “clasică” să spunem, selecționerul Mirel Rădoi s-a poziționat în această seară în tribunele de la Mogoșoaia. Asta pentru a urmări mai bine evoluția unei partide-test inedite, disputată de jucătorii lotului nostru!

Tricolorii au jucat în galben versus roșu, cu echipamentele cu care ar fi trebuit să lupte astă-seară pentru revanșă cu Norvegia. Toți au purtat banderole negre iar tricourile vor ajunge la cei care donează pentru victimele incendiului de la Spitalul Piatra Neamț și familiile acestora, detalii AICI.

S-a jucat două reprize de câte 15 minute, la intensitate mare, cu intrări destul de dure, fluierate însă prompt de arbitru Florin Constantinovici. Scorul nu contează, important e că “roșii” lui Bălgrădean, Marin, Țîru sau Nedelcearu, alături de “galbenii” lui Tătărușanu, Albu, Camora sau Dică (transfer de ultimă oră!), au înlocuit cu fotbal partida anulată. Și că au dovedit staff-ului cât de pregătiți sunt pentru victorie la Belfast, în ultimul meci al anului pentru România!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite gândurile tale pentru fotbaliștii care reprezintă România! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

20:00

V-am spus că azi e meci serios la Mogoșoaia, nu vreo miuță! Tricolorii luptă pentru a-l convinge pe Mirel Rădoi de titularizare la Belfast! Iar pregătirea jucătorilor pentru partidă respectă întocmai elementele unui meci oficial. Galeria FOTO de mai jos spune tot:

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată de unde susții România! Din ce județ sau din ce țară vei trăi meciul de miercuri al tricolorilor, cu Irlanda de Nord?

19:00

Noi așteptăm decizia UEFA privind consecințele anulării partidei cu Norvegia, dar tricolorii s-au adaptat repede și deja se pregătesc pentru duelul cu nord-irlandezii! I-am provocat rapid pe cinci dintre ei să ne spună cum au trăit schimbare de planuri pentru azi și ce gânduri au pentru meciul de miercuri, de la Belfast.

Alin Toșca: Îmi doream să jucăm această partidă, să avem șansa de a arăta suporterilor români că la Oslo a fost doar o întâmplare. Acum, tot ce ne rămâne este să păstrăm această energie pozitivă și să o dublăm pentru meciul din Irlanda de Nord.

Răzvan Marin: Pentru noi este un regret, fiecare își dorea o revanșă. Eram concentrați, motivați și determinați să ne luptăm cu Norvegia. Acum, mergem clar să învingem la Belfast!

George Pușcaș: Nu-mi vine să cred unde s-a ajuns cu acest virus, fotbalul e pe plan secund. Nu am cum să fiu fericit pentru această anulare. Noi am acumulat o energie în toată această perioadă de antrenamente și așteptam cu nerăbdare partida.

Ionuț Nedelcearu: E o situație neplăcută pentru noi și mai ales pentru norvegieni. Până la urmă, e un joc de fotbal. Eu chiar îmi doream acest duel, eram pregătiți să dăm totul pentru a ne lua revanșa.

Florin Tănase: Nu avem nici un motiv de bucurie și trebuie să rămânem concentrați pentru că mai avem un ultim meci în care trebuie să arătăm forță, determinare și spirit de învingători.

Intră și în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru unul din cei 5 tricolori, acesta va ajunge direct la ei, în cantonamentul echipei naționale!

18:00

17:00

Selecționerul Mirel Rădoi a răspuns câtorva întrebări legate de situația creată prin anularea partidei cu Norvegia, provocările pe care le au acum tricolorii și perspectivele pentru Belfast și preliminariile de Mondial:

16:00

15:00

Tricourile naționalei pentru meciul cu Norvegia vor rămâne poate în istorie după anularea partidei. Ele vor fi purtate azi de jucători la meciul organizat de Mirel Rădoi la Mogoșoaia, între componenții lotului nostru.

La final, tricourile personalizate cu numele jucătorilor și datele partidei vor intra în campania organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Asociația ZI de BINE.

Ele vor ajunge la cei care donează pentru familiile celor dispăruți în tragedia de ieri de la Spitalul din Piatra Neamț și pentru victimele acesteia, printre care medicul erou Cătălin Denciu, aflat acum în suferință.

CUM DONEZI 

Cei care vor să doneze și să aibă șansa de a câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre tricourile de colecție o pot face prin transfer bancar în contul Asociației ZI de BINE deschis la Banca Transilvania, scriind textul TRICOLORII la rubrica “Detalii plată”:

RON RO13BTRLRONCRT0534787001

Mai multe detalii despre mecanismul campaniei vom comunica mâine.

Toți cei 23 de jucători vor purta la partida de la Mogoșoaia banderole negre în memoria celor dispăruți ieri.

14:00

Delegația României va decola mâine spre Belfast, urmând să dispute miercuri, 18 noiembrie, de la 21:45 (live pe PRO TV și Radio România Actualități) ultima partidă din Liga Națiunilor, împotriva Irlandei de Nord.

Din cauza normelor interne provocate de pandemia COVID, care ar impune carantină pentru jurnaliștii români ajunși la Belfast, nu vom avea prezență media din țară.

Marți, 17 noiembrie, 19:30 ora României, are loc la Belfast conferința la care participă Mirel Rădoi și Răzvan Marin. Aceasta va fi transmisă LIVE:

 • aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ
 • pe canalul de YouTube FRF TV
 • pe pagina de Facebook a Echipei Naționale de Fotbal a României

În acest context, pentru ca suporterii noștri să poată fi alături de tricolori și prin intermediul jurnaliștilor, dar și pentru a înlesni activitatea instituțiilor media, vom adresa selecționerului Mirel Rădoi și lui Răzvan Marin întrebările presei din România.

Instituțiile media sunt rugate să trimită pe adresa comunicare@frf.ro întrebările pentru cei doi până luni, 16 noiembrie, ora 20:00.

Suporterii pot adresa întrebări pentru Mirel Rădoi și Răzvan Marin în www.peluzatricolora.ro iar cele mai interesante vor fi adresate LIVE în conferință!

13:00

Tricoul lui Ciprian Tătărușanu pentru Norvegia + banderola de căpitan au devenit acum “de colecție!” Avem sute de înscrieri în concursul din www.peluzatricolora.ro, vă mulțumim tuturor pentru mesajele pe care le-ați trimis!

Premiul îl vom oferi chiar dacă partida cu nordicii s-a anulat!  Mesajul câștigător propus de fani să fie adresat de căpitan în vestiar și autorul acestuia, care va intra în posesia tricoului unic și a banderolei de căpitan al României:

“În această perioadă grea, haideți să fim noi bucuria românilor de pretutindeni. Știu că ne este greu fără suporteri pe stadion, dar sunt convins că și lor le e la fel de dificil. Intrăm pe teren și jucăm cu sufletul pentru toți românii care ne privesc din fața ecranelor! Știu că au încredere în noi și tocmai de aceea le vom demonstra de ce suntem în stare, le vom aduce victoria. Ne vom face părinții, frații și prietenii mândri că sunt români! Acum, haideți să intrăm pe teren și să dăm tot ce e mai bun, ne vom face jocul și împreună vom învinge. Hai, România!!!”

Ștefania-Lavinia Șchiopu din județul Ilfov

În plus, am primit un mesaj și o fotografie copleșitoare de la Carmen Doina Costache din județul Călărași, al cărei fiu de 20 de ani este suporterul necondiționat al României și se bucură la fiecare meci al tricolorilor din fața televizorului, în ciuda handicapului său. Pentru el, tricolorii au pregătit un tricou de joc al României cu autografe! 

Premiile vor ajunge la câștigători după 19 noiembrie, la finalul acțiunii naționalei din această lună.

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro și arată lumii din ce județ sau din ce țară susții România! Te așteaptă surprize minunate alături de tricolori!

12:00

Am trecut de 7.000 de membri în www.peluzatricolora.ro și vin zilnic mesaje care dovedesc dragostea pentru România și atașamentul românilor din toate județele țării și din toate țările lumii pentru echipa națională!

Dintre acestea, un mesaj VIDEO a impresionat într-un fel aparte tricolorii, devenind un fel de manifes special care ne oferă încredere, putere și responsabilitate în plus!

Ana Maria Bălănoiu din Caraș Severin, studentă la Medicină, este autoarea. Iar Mario Camora este tricolorul care ținut neapărat să își arate recunoștința, în numele tuturor colegilor săi!

Iată mesajul VIDEO care ne-a emoționat pe toți și cum a reacționat Mario:

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro și hai să construim cea mai frumoasă galerie din lume! Mesajele tale ajung mereu direct la tricolori și te așteaptă surprize frumoase!

11:00

Ca să menținem intensitatea, deși România-Norvegia nu mai are loc, tricolorii au diseară meci special fixat de Mirel Rădoi! La finalul antrenamentului, lotul împărțit în două echipe va disputa o partidă în echipamentul de joc și ritm de competiție. Iar miza e uriașă: titularizarea la Belfast, miercuri, cu Irlanda de Nord!

Vom reveni cu imagini și informații despre pregătirea partidei, precum și de la desfășurarea ei, aici pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ!

10:00

Continuăm cursa pentru accederea în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor de Mondial din 7 decembrie!

La începutul seriei de trei partide din noiembrie, România avea 5 reprezentative ca principali adversari spre îndeplinirea obiectivului. Ne aflam pe locul 25 în rândul țărilor europene pe clasamentul FIFA, ținta e să prindem măcar locul 20, ultimul din urna a doua.

Prima rundă ne-a fost favorabilă, am învins Belarus, iar celelalte 5 “competitoare” au configurat prin rezultatele lor un parcurs convenabil nouă. Acum, după anularea partidei cu Norvegia și în perspectiva posibilă a anulării partidei nordicilor și cu Austria, de peste câteva zile, putem folosi ca scenariu de lucru ieșirea Norvegiei din rândul țărilor cu care ne luptăm pentru urna a doua.

Ar rămâne, așadar, Irlanda, Slovacia, Irlanda de Nord. Acestora s-ar putea adăuga Rusia (în hora emoțiilor după remiza 0-0 din Moldova în amicalul de acum câteva zile) și Scoția (cu șanse după calificarea la EURO obținută în Serbia).

Pare ieșită din calcule acum Islanda, după ratarea calificării la EURO și având în vedere că joacă în Danemarca și în Anglia).

PROGRAMUL RIVALELOR

 • Irlanda joacă azi în Țara Galilor și miercuri acasă cu Bulgaria
 • Slovacia joacă azi acasă cu Scoția și miercuri în deplasare cu Cehia
 • Scoția joacă, apoi, miercuri în Israel
 • Rusia joacă azi în Turcia și miercuri în Serbia
 • Irlanda de Nord joacă azi în Austria, apoi miercuri la Belfast cu tricolorii

Rezultatele de ieri din Liga Națiunilor și programul complet sunt disponibile AICI.

09:00

Acum are loc la Mogoșoaia ultima testare COVID din această lună la echipa națională! Este cea impusă de UEFA pentru desfășurarea partidei de miercuri, din Irlanda de Nord! Tricolorii își așteaptă rândul “cuminți”, să fim toți apți ca până acum! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

08:00

În urma deciziei UEFA sosite târziu, azi-noapte (detalii și informații despre consecințe în postările de mai jos!), ziua revanșei pentru care ne pregătisem se transformă.

Mirel Rădoi și staff-ul tehnic al naționalei au adaptat programul tricolorilor de azi, celelalte repere, începând de mâine (ziua plecării în Irlanda de Nord, decolare la 17:30) rămânând aceleași. Pe scurt:

 • Testare COVID impusă de UEFA pentru meciul cu Irlanda de Nord
 • Plimbare în interiorul bazei sportive Mogoșoaia
 • Pregătire pentru antrenament
 • Ședință
 • Antrenament
 • Refacere
 • Tratament medical

Mergem mai departe, obiectivul pentru Belfast era același oricum: victorie și pregătirea preliminariilor de Mondial! Hai, România!

? 14 NOIEMBRIE

23:50

UEFA a revenit cu o comunicare oficială mai detaliată privind situația partidei România-Norvegia, care a fost anulată, și consecințele ulterioare.

Astfel, forul continental informează că speța va ajunge la UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

Mai departe, documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA și la care se face referire mai sus, conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația noastră:

“3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA

Rămânem împreună aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ și ne revedem mâine dimineață de la 08:00 cu informații despre situație și noul program al tricolorilor!

23:00

UEFA ne-a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”.

Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA.

Rămânem împreună aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ și ne revedem mâine dimineață de la 08:00 cu informații despre situație și noul program al tricolorilor!

22:00

21:00

Ultimele informații dinspre Oslo: delegația norvegiană nu a primit răspuns de la autorități și, oricum ar evolua situația în următoarele ore, nu va pleca în seara asta spre România. Tricolorii au ajuns la Mogoșoaia, așteptăm meciul, ne-am antrenat, “dovada” e în galeria FOTO de mai jos.

Rămânem împreun aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, pentru ultimele informații legate de partida România-Norvegia, programată mâine! Așteptăm concluzii de la Oslo și apoi, eventual, reacția UEFA!

20:00

19:00

Nu avem încă vești despre vreo modificare privind situația delegației norvegiene, e încă la hotel și așteaptă, la rându-i, o modificare de poziție din partea autorităților de la Oslo.

Până când știm clar ce se întâmplă cu partida de mâine, noi ne facem treaba și ne antrenăm pentru revanșă!

“Soldățeii” din imagine, cu numele tricolorilor lipit pe fiecare dintre ei, sunt parte din sistemul de monitorizare GPS utilizat la echipa națională.

Practic, fiecare “soldățel” intră într-o vestă pe care fiecare tricolor o poartă, pe sub tricou, la antrenamente și meciuri.

De ce sunt individualizate? Pentru că fiecare este adaptat funcție de greutatea, înălțimea și vârsta specifică jucătorului, alături de alți indicatori ce determină personalizarea monitorizării.

Ce monitorizează? Staff-ul are, astfel, un raport complet după fiecare antrenament și după fiecare meci, cu privire mai mulți parametri evaluați în contextul specific al fiecărui jucător. Sunt evidențiate, printre altele:

 • distanța totală alergată
 • totalul de metri în alergare intensivă și cei în sprint (grad superior alergării intensive)
 • numărul de accelerări și decelerări.

17:30

Am fost live de la Arena Națională. Conferința de presă și antrenamentul oficial al tricolorilor pentru meciul cu Norvegia. Să vedem ce au declarat Alex Maxim și Mirel Rădoi.

Antrenamentul tricolorilor pe Arena Națională!

15:00

Delegația Norvegiei trebuia să decoleze astăzi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la București. Autoritățile naționale din țara nordică au decis însă să nu permită ieșirea jucătorilor și staff-ului din țară, în contextul situației influențate de pandemia COVID la lotul norvegian, a anunțat federația de la Oslo.

Zborul lor de astăzi a fost anulat, delegația rămâne în țară și așteaptă o nouă evaluare a situației din partea autorităților, fiind în contact permanent și cu UEFA.

În aceste condiții, conferința de presă și antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate azi, la Arena Națională din București, se anulează.

Conferința de presă și antrenamentul oficial al României se vor desfășura după cum era programat:

 • 16:45 – conferința la care vor participa Alexandru Maxim și Mirel Rădoi (LIVE aici și pe pagina de facebook a Echipei Naționale de Fotbal)
 • 17:15 – antrenamentul oficial, deschis primele 15 minute presei (LIVE pe pagina de facebook a Echipei Naționale de Fotbal).

Rămânem împreună pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ pentru informații legate de situația partidei România-Norvegia!

14:00

13:00

Din 2016 până în prezent, adică în ultimii 5 ani de meciuri ai echipei naționale, au prins măcar un minut pe teren, în partide oficiale și amicale, un total de 48 de fotbaliști care activau, la momentul evoluției lor, pentru echipe de club românești.

Am adunat fiecare apariție a acestora la echipa națională pentru a vedea ce club a furnizat cei mai mulți jucători pentru prima reprezentativă, cele mai multe apariții practic. Iată clasamentul:

1 FCSB 81 apariții
2 Universitatea Craiova 46
3 CFR Cluj 42
4 FC Viitorul Constanța 40
5 Dinamo București 14
6 Astra Giurgiu 11
7 Pandurii Târgu Jiu 4
8 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2

Intră în www.peluzatricolora.ro și transmite mesajul tău tricolorilor care acum reprezintă la echipa națională clubul tău favorit!

12:00

11:00

Tricolorul Alex Maxim a acceptat provocarea Romstal – Sponsor al Echipei Naționale și a alcătuit primul 11 all-time în viziunea lui. O formație interesantă și ofensivă, cu nume din mai multe generații, care marchează spectaculos:

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru Alex Maxim înaintea meciului de mâine, cu Norvegia! Uniți, suntem cei mai puternici!

10:00

09:00

Au sosit rezultatele testării COVID efectuate ieri la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, în baza căreia putem juca împotriva Norvegiei. Toți jucătorii și toți membrii staff-ului naționalei au rezultate NEGATIVE, așadar concentrare maximă, baftă și sacrificiu! E nevoie de ziua revanșei!

Intră în www.peluzatricolora.ro și scrie tricolorilor care atribute sunt cele mai importante pentru o victorie mâine cu Norvegia! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

08:00

Bună dimineața, suporteri minunați ai României! Ne mai desparte o zi până la partida pe care vrem toți să o transformăm într-o revanșă după coșmarul de la Oslo. Suntem împreună aici, LUPTĂM ÎMPREUNĂ și arătăm lumii ce înseamnă ROMÂNIA!

Deschidem ziua cu un VIDEO de la ultimul antrenament la Mogoșoaia pregătit de staff-ul lui Mirel Rădoi, practic examenul tactic pentru confruntarea cu vikingii!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru tricolorul favorit, pentru echipă și pentru Mirel Rădoi! Când suntem ÎMPREUNĂ, suntem ROMÂNIA!

DESCOPERĂ AICI POVESTEA PRIMEI SĂPTĂMÂNI ALĂTURI DE TRICOLORI LA ULTIMELE PARTIDE DIN 2020