Naţionala de futsal U21 a României pleacă mâine la Chişinău. Echipa pregătită de fostul internaţional Endre Kacso va disputa în capitala Moldovei două meciuri amicale în compania selecţionatei similare a Republicii Moldova.

Cele două întâlniri sunt programate miercuri, 13 aprilie, de la ora 18:00, și joi, 14 aprilie, de la ora 12:00.

"E o acţiune binevenită. O ocazie foarte bună de a vedea cum stăm la acest nivel. Am convocat şase jucători noi pe care îi urmărim de ceva vreme", a declarat Endre Kacso.

Cei şase jucători convocaţi în premieră la naţionala României U21 sunt Raul Filimon (Autobergamo Deva), Csaba Kercso (CityUS Tg. Mureș), ambii portari, George Lepădatu (KAOS Bologna), Attila Gall (KSE Tg. Secuiesc), Robert Tamaș (CityUS Tg. Mureș) şi Sorin Acatrinei (Clujana Cluj).

"Avem un lot bun. Avem însă nevoie de cantonamente, de meciuri amicale. Avem deja perfectată o perioadă de pregătire centralizată în septembrie, la Cheile Grădiştei. Mă bucură faptul că avem de unde alege. Suntem deja în al doilea sezon la campionatul U19. Anul trecut am avut şase echipe, acum avem zece. E îmbucurător", mai spune Endre Kacso.

Antrenorul naţionalei U21 a fost prezent luna trecută alături de naţionala mare la cele două partide amicale disputate de tricolori în Franţa, acţiune la care selecţionerul Robert Lupu a convocat şi doi jucători de la echipa pregătită de Endre Kacso.

"Trebuie să asigurăm schimbul de generaţii. De 12 ani, la echipa mare a României, sunt aproape aceiaşi jucători. Ei au dus greul, au făcut performanţă, dar e obligatoriu să privim spre viitor. Există echipe de tineret, de ani buni, la Târgu Mureş, la Sfântu Gheorghe şi la Odorheiul Secuiesc", spune antrenorul naţionalei U21, care speră ca în curând toate echipele din Liga I să aibă echipe de tineret.

ADI DOBRE