Peste câteva zile, George Lepădatu va juca finala Campionatului U21 al Italiei, pentru al doilea an consecutiv. Deși italienii l-au întrebat dacă vrea să joace pentru ei, el a preferat România, pentru care a și debutat în naționala U21!

Împotriva fostei sale echipe

Duminică, 4 iunie, echipa B&A Sport Orte, la care e legitimat George Lepădatu, va disputa prima manșă a finalei Campionatului U21 al Italiei. Adversara celor de la B&A Sport Orte este Kaos Futsal Ferrara, nimeni alta decât fosta sa echipă, în tricoul căreia cucerea titlul anul trecut!

„În vara aceasta am plecat la Orte Calcio, în Liga a II-a. Am vrut să joc la nivel de seniori, asta e explicaţia. Iar aici, în Italia, Liga a II-a e foarte tare. Sper ca, într-o zi, să pot evolua în Liga I, la o echipă mare”, declara acum un an, pentru www.frf.ro, George Lepădatu. Iar transferul la B&A Sport Orte s-a dovedit a fi inspirat.

„Lăsăm prietenia pe margine”

„A fost un an foarte bun, chiar dacă nu mi-a fost ușor. Am jucat și în Serie B și la U21! Cu echipa de seniori am ajuns până în play-off. Am marcat 10 goluri pentru prima echipă”, punctează George Lepădatu. Internaționalul român e hotărât să-și treacă în palmares cel de-al doilea titlu la U21. „Să joci două finale într-un an, e mare lucru. Aș vrea să câștig și anul acesta! Am un prieten la Kaos, pe care l-am lăsat acolo. Vorbim zilnic la telefon. Mi-a spus că sunt cu toții bucuroși că ne vom întâlni în finala campionatului. Lăsăm însă prietenia pe margine și vom juca”, spune George.

„A trebuit să rezist”

Jucătorul originar din județul Neamț a povestit pe scurt despre programul zilnic al unui finalist al Campionatului U21 în Italia: „Nivelul aici e foarte ridicat. Asta m-a ajutat să cresc foarte mult. Am jucat de două ori pe săptămână, la echipa de tineret și la prima echipă. Luni avem un antrenament, marți – două, miercuri – liber, joi – două antrenamente, vineri – unul singur, iar sâmbăta și duminica meciuri! Cam acesta e programul. A trebuit să rezist. Ne antrenăm foarte bine, iar perioada de pregătire de la începutul sezonului a fost una extraordinară, acesta e secretul”.

A plâns pentru Totti

Dacă manșa întâi a finalei Campionatului U21 al Italiei e programată duminică, 4 iunie, returul se va juca peste o săptămână. „Un nou titlu ar înseamnă o enormă satisfacție, poate și o primă de la președintele nostru! Am glumit! Suntem profesioniști, suntem plătiți, totul e pus la punct aici, în Italia”, a mai povestit George Lepădatu, cel care a mărturisit că a fost copleșit de emoție la meciul de retragere al fotbalistului Francesco Totti: „Veneam dintr-o deplasare și m-am uitat la meciul de retragere al lui Totti la telefonul mobil. Am plâns! Eu, aici, în capitala Italiei, țin cu Roma. Cu cine țin acasă, în România?! Cu Dinamo”.