Echipa națională de tineret Under 21 a României a câștigat cu 3-2 meciul amical cu reprezentativa similară a Ungariei disputat joi, la Baia Mare, în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”. Tricolorii au trecut peste eșecul de miercuri, de la Csenger, 1-7 cu maghiarii într-un alt test de pregătire, și au repurtat primul succes din sezonul 2016-2017. Pentru această ”dublă”, ambele formații au avut loturi alcătuite din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1995.

În disputa de joi, după ce la pauză a fost 0-0, Attila Biro, autogolul lui Tamas Harmati și Vlăduț Pavel au făcut ca românii să obțină victoria,  oaspeții punctând prin Adam Vas și Tamas Jozsa. Selecționerul Endre Kacso a titularizat următorii jucători: Raul FILIMON – Zsolt CSALA, Tamas KUSMODI, Vlăduț PAVEL, Attila BIRO. Rezerve la începutul confruntării au fost: Cătălin BEJENARU – Răzvan TOGAN, Robert TAMAS, Attila GALL, Szilard KANYO, Istvan HADNAGY, Alexandru POP.

Endre Kacso: ”Am meritat victoria!”

Antrenorul tricolorilor consideră că elevii săi au avut o prestație de calitate în duelul de la Baia Mare. ”Este prima victorie împotriva Ungariei, a fost o revanşa după ce ieri am jucat bine prima repriză, apoi au venit cele trei goluri într-un minut, moment în care băieţii mei au căzut. Am făcut o partidă bună și am meritat victoria! Puteam să înscriem mai multe goluri, însă am ratat foarte mult, cinci-șase ocazii au fost în situații de unu la unu. Au fost probleme la finalizare, însă este de înțeles, sunt jucători tineri. Este bine că au depășit momentul neplăcut de miercuri”, a spus Endre Kacso pentru frf.ro.

”Ungaria are o echipă bună, cu jucători valoroși, unii dintre ei evoluează pentru Gyori ETO, formație care s-a calificat în turul de elită din Cupa UEFA. În plus, maghairii îl au ca director tehnic pe Sito Rivera, cel care a fost selecționer al reprezentativelor României. În partida de la Csenger, scorul a fost 0-0 până în minutul 17, apoi am primit trei goluri într-un minut și am căzut mental. A contat că am avut jucători care au venit după ce, săptămâna trecută, au fost în Cehia cu City’us Târgu Mureș pentru turul principal din Cupa UEFA, precum și faptul că Attila Biro și Istvan Hadnagy, ambii de la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, au avut meci în Liga I marți”, a adăugat selecționerul.

Urmează teste cu seniorii Bulgariei

Endre Kacso este optimist în ceea ce privește futsalul românesc. ”Se lucrează la cluburi, creștem și asta este important. Futsalul românesc are viitor! Doi-trei jucători din actuala reprezentativă de tineret Under 21 pot face oricând pasul către echipa națională de seniori”, a spus antrenorul. În 14 decembrie 2016 și în 15 decembrie 2016, reprezentativa de tineret Under 21 a României va susține două teste de pregătire, în deplasare, cu echipa națională a Bulgariei