La doar 21 de ani, ieşeanul Alexandru Pricop a avut parte de un sezon foarte bun în futsalul intern. Evoluţiile bune şi constanţa în joc l-au recomandat ca titular în echipa de seniori a CSMS Iaşi, iar cu echipa de tineret a cucerit titlul de campion naţional, din postura de căpitan. În plus, Alex a fost convocat şi la lotul naţional de tineret pregătit de Kacso Endre. Născut pe 16 mai 1995, la Iaşi, Alex Pricop a început fotbalul la vârsta de 9 ani, la Politehnica Iaşi, la grupa antrenată de Mihai Drăgoi, fostul mare jucător al echipei din Copou. În 2013 a trecut la futsal şi nu regretă alegerea făcută. În doar câţiva ani a devenit un om de bază nu doar la echipa de tineret, ci şi la seniori şi priveşte cu optimism spre viitorul său atât cu echipa de club, cât şi cu Naţionala. Jucătorul ieşean povesteşte cum a făcut trecerea de la fotbalul mare la cel în sală şi este de părere că la futsal trebuie să iei decizii imediate pentru a reuşi să te impui. 

"Un prieten de-ai mei, Edi Săvoia, juca futsal la CSMS Iaşi şi el m-a adus la echipa antrenată de domnul Nelu Stancea. Mi-a plăcut acest sport şi astfel am trecut de la fotbalul pe terenul mare la fotbalul în sală. Futsalul este un sport greu, dar frumos. Aici trebuie să gândeşti mai repede fiecare fază de joc, să iei o decizie cât mai bună într-un timp foarte scurt, de câteva secunde”, spune Alex Pricop.

Acesta a jucat în sezonul recent încheiat pe trei fronturi, la echipele de tineret şi seniori ale CSMS, precum şi la naţionala Under 21. "Mă bucur că am făcut parte din naţionala de tineret, iar la echipa de club am devenit titular. Nu au fost probleme, am făcut faţă pe trei fronturi. Sunt mândru că la doar 21 ani sunt titular la echipa de seniori şi căpitanul celei de tineret. Mă bucură faptul că domnii antrenori Nelu Stancea şi Florin Nichifor, de la CSMS Iaşi, au avut încredere în potenţialul meu şi în jocul meu”, a completat Pricop.

Se poate realiza şi la futsal

Ieşeanul crede că un jucător se poate realiza din punct de vedere sportiv şi la futsal, nu doar la fotbal. "După cum s-a văzut în ultimul timp, şi în România a început să se investească mult în jocul de fotbal în sală şi în acest sens sunt performanţele obţinute de echipele din Timişoara, Deva, Galaţi şi Târgu Mureş. Noua echipă Informatica Timişoara are în lot internaţionali brazilieni şi sârbi şi este condusă de antrenorul-jucător Robert Lupu, care este şi selecţionerul lotului naţional de seniori al României la futsal. Astfel, cred că jucătorii noştri se pot realiza pe latura sportivă şi la futsal, nu numai la fotbal”, punctează Alexandru Pricop.

Mai bine titular la Iaşi decât rezervă la altă echipă

Întrebat dacă speră să prindă un transfer la o echipă cu pretenţii la titlu, Pricop a răspuns că îşi doreşte să se bată cu Iaşiul pentru locurile fruntaşe din prima ligă. "Pentru mine este important să joc. Sincer, îmi doresc să joc titular la Iaşi decât să fiu rezervă la o echipă mare. Sper ca în viitor CSMS Iaşi să ocupe un loc cât mai bun în play-off şi să ne batem pentru primele patru locuri. Pentru acest lucru ar mai trebui nişte jucători buni, dar poate se întorc acasă ieşenii noştri, care au evoluat la echipele fruntaşe din ţară, în sezonul anterior”, speră Alex Pricop, care este de părere că Iaşiul are viitorul asigurat în această disciplină: "Formaţia noastră de tineret are viitor, deoarece este alcătuită din jucători buni, care au evoluat şi la teren mare, la fotbal, deci cunosc jocul cu balonul rotund. Pe parcursul campionatului am făcut meciuri amicale şi cu echipa mare şi am căpătat experienţă. Eu cred că am devenit campioni naţionali pe merit şi vom avea un cuvânt greu de spus în sezonul viitor, iar o parte dintre tinerii noştri jucători vor fi promovaţi şi la echipa de seniori”.