Echipa feminină de fotbal Heniu Prundu Bârgăului, finalista ultimei ediții a Cupei României, și-a reluat luni, 29 ianuarie, pregătirile pentru a doua parte a sezonului competițional.

La primul antrenament din 2019, coordonat de antrenorii Călin Svoboda și Gicu Ruscău junior au fost prezente, alături de vechile componente, Szidónia Salamon (portar), Adelina Rusu (fundaș), Daria Răileanu (mijlocaș), Diana Gomoi (atacant) – toate de la campioana „U” Olimpia Cluj, și Daniela Mardari (mijlocaș), de la Noroc Nimoreni (Republica Moldova). Au mai fost cooptate Loredana Casian (atacant) de la CS Armonia Fălticeni și Narcisa Creangă, 14 ani, promovată la lotul mare.

Cele patru jucătoare de la Olimpia Cluj au venit grație unui parteneriat pe care cele două cluburi îl vor avea pe viitor. Clubul ACS Heniu le mulțumește, de asemenea, pentru tot ceea ce au făcut pentru echipă jucătoarelor Pop Ioana, Mera Iulia, Eugenia Miron, Nadea Vasilika și Anastasia Sivolobova, care au încheiat colaborarea cu gruparea din Prundu Bârgăului”, a ținut să precizeze conducerea clubului Heniu Prundu Bârgăului.

Pe lângă jucătoarele noi, la reunirea care a avut loc luni seara la sala de sport din Livezile au mai fost prezente: Mihaela Merlan, Adina Rognean, Lovenberger Denisa, Mihaela Purcil, Ioana Catuna, Daniela Mateş și Iulia Zamfir, în vreme ce Papp Szidònia, Lenuta Stef și Simona Caldare au lipsit din motive obiective.

În următoarele zile echipa va avea antrenamente de reacomodare la efort urmate de un amical cu Olimpia Cluj, pentru ca în perioada 15-24 februarie să efectueze un cantonament centralizat la Prundu Bârgăului și Colibița.

Până la reluarea sezonului, programată la începutul lunii martie, vor mai fi disputate câteva meciuri amicale care sunt în curs de perfectare.

 

Articol de Adi Dobre