Echipa feminină a Academiei de Fotbal Floresti din Cluj

Cel de-al treilea eșalon fotbalistic debutează cu un nou sezon competițional în acest weekend, cu 20 echipe aliniate la linia de start!

Acestea au fost împărțite în 4 serii a câte 5 echipe, meciurile urmând a se disputa în sistem tur-retur de două ori (2 tururi, 2 retururi), rezultând un total de 16 meciuri.

Iată componența Ligii 3 Feminin pentru sezonul 2023/2024:

SERIA 1: CSM Deva*, AFC UTA Arad, ACS Academia de Fotbal Florești*, CSM Olimpia Satu Mare*, FC CFR 1907 Cluj

SERIA 2: ACS Student Sport Alba Iulia, ACS Petrolul 52, U Craiova 1948 SA, Universitatea Craiova, ACS Prahova Ploiești*

SERIA 3: AFC Botoșani, ACS KSE Târgu Secuiesc*, ACS Sepsi OSK, CS Colțea 1920 Brașov, ACS Vasas Femina FC 2

SERIA 4: CS Concordia Chiajna*, FC Voluntari SA, SC Dinamo 1948 SA*, FC Rapid 1923 SA, AFC Chindia Târgoviște

*Echipe nou-înscrise în competițiile de senioare 

Șapte cluburi noi pe harta fotbalului feminin românesc

CSM Deva (Hunedoara), ACS Academia de Fotbal Florești (Cluj-Napoca), CSM Olimpia Satu Mare, ACS Prahova Ploiești, ACS KSE Târgu Secuiesc, CS Concordia Chiajna și SC Dinamo 1948 SA sunt cele șapte cluburi noi din cel de-al treilea eșalon al fotbalului feminin, ultimul revenind în competițiile feminine după ce a mai evoluat la nivel de junioare în sezonul 2021/2022.

CSM Deva în primul meci oficial al sezonului din Cupa României feminin

DERBY în Oltenia în prima etapă a campionatului!

Seria 3 din Liga 3 Feminin debutează în forță, cu un duel 100% oltenesc între cele două reprezentante ale Craiovei, U Craiova 1948 SA și Universitatea Craiova! Această partida va inaugura noul sezon, fiind programată mai devreme, pe 14 septembrie, de la ora 13:00! Cele două formații s-au mai întâlnit și în sezonul precedent, Universitatea Craiova impunându-se categoric de fiecare dată.

Duelul nou-înscriselor în Seria 1! 

În seria 1 din Liga 3 Feminin vom asista la un duel între nou-înscrise, avându-le protagoniste pe ACS Academia de Fotbal Floreşti și CSM Olimpia Satu Mare. Partida se va disputa duminică, 17 septembrie, de la ora 14:00. ACS Academia de Fotbal Floreşti a disputat deja un meci în turul 1 al Cupei României, avansând în următoarea etapă după victoria cu 3-2 în fața celor de la Student Sport Alba Iulia.

DERBY în București!

Sâmbătă aceasta, 16 septembrie, de la ora 10:00 este programat și un derby bucureștean: SC Dinamo 1948 – Fotbal Club Rapid 1923. SC Dinamo a disputat deja un meci în primul tur al Cupei României contra CS Concordia Chiajna! Meciul se va juca pe stadionul Ion Ţiriac (ex-Granitul)!

Rezultatele meciurilor vor putea fi urmărite pe FRFOTBAL.RO!