Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj, campioana României în ultimii șase ani, perioadă în care a cucerit de cinci ori Cupa României, a participat onorabil în UEFA Women’s Champions League și a dat cele mai multe jucătoare pentru prima reprezentativă, are un nou antrenor.

După șase ani și jumătate pe banca tehnică a Olimpiei Cluj, Mirel Albon a devenit director tehnic al campioanei României, în funcția de antrenor principal al ardelencelor fiind numit Marius Suller.

„Marius Suller, fost jucător emblematic la Universitatea Cluj, s-a remarcat ca un technician extrem de riguros și de responsabil, antrenând în parteneriat cu Adrian Falub echipe de Liga 1 (ASA Târgu Mureș și Concordia Chiajna), dar și în țări mai exotice cum ar fi Emiratele Arabe Unite. Este un clujean care a făcut cinste comunității și care sperăm că va duce Olimpia în fazele superioare din Champions League, obiectiv declarat încă de la startul acestui sezon”, scrie site-ul oficial al clubului Olimpia Cluj, care mai notează: „Antrenori secunzi în acest retur au fost desemnați tehnicienii Iulian Szekely și Alina Moraru. Dacă Iulian Szekely este considerat 100% al clubului Olimpia, fiind și unul dintre membrii fondatori, Alina Moraru este și ea o persoană nouă în cadrul clubului deoarece a făcut schimbarea de la FC Hunedoara la Olimpia Cluj începând cu 8 ianuarie 2017”.

„Voi fi director tehnic la Olimpia. Mă voi ocupa de toate grupele de la club, mai ales că Olimpia s-a dezvoltat în ultimii ani. Vreau, în același timp, să mă concentrez pe ceea ce am de făcut la echipa națională”, a declarat, pentru www.frf.ro, Mirel Albon, selecționerul primei noastre reprezentative. „Lucrez în acest moment la un proiect privind instruirea antrenorilor din fotbalul feminin, proiect care sper să fie aprobat. Urmărim astfel creșterea nivelului antrenorilor și a fotbalului feminin, pentru că în ultima vreme acest domeniu a înregistrat un salt extraordinar. Am fost aproape șapte ani antrenor la Olimpia. Această decizie va fi, sunt convins, benefică pentru club, pentru echipa națională”, a mai adăugat Mirel Albon.

Selecționerul primei reprezentative pregătește apropiatul turneu Gold City Cup, turneu ce va avea loc în Antalya, acolo unde România va disputa trei partide de verificare (cu Turcia, Kosovo şi Polonia). Reunirea tricolorelor e programată pentru vineri, 24 februarie. „Din păcate, Laura Rus s-a accidentat și va lipsi o perioadă”, a spus Albon. În locul atacantului de la Sporting Huelva a fost convocată Mihaela Ciolacu.