Campionatul de fotbal feminin Liga 1, sezonul 2015-2016, este aproape de final. Dacă în seria a doua mai sunt de disputat patru etape, în seria întâi au rămas numai doua. Acest lucru face ca primele echipe care vor promova în toamnă în prima ligă de fotbal feminin să fie deja cunoscute.

În seria I, CSS Târgoviște, a acumulat după 15 etape 40 de puncte, golaveraj 55-10, și este deja promovată (cel puțin matematic) în Superligă. Cu un lot tânăr, echipa dâmbovițeană rămâne una dintre pepinierele de bază din fotbalul feminin.

Antrenorul echipei CSS Târgoviște, Mihai Tătăranu, secund și la Naționala U16-17, a declarat, pentru site-ul csnavobi.ro, că scopul echipei este cel de a promova jucătoare tinere, majoritate fiind selecționate în cadrul proiectului „Fotbal și feminitate”. „Scopul nostru a fost întotdeauna de a găsi, antrena și promova jucătoare tinere. Am format o adevărată pepinieră la Târgoviște de unde sperăm să plece cât mai multe jucătoare la cele mai importante cluburi din țară și străinătate. Nucleul actual reprezintă jucătoarele selecționate la vârsta de 12 ani în proiectul finanțat de UEFA ”Fotbal și feminitate”. Acestea, pe lângă câteva jucătoare cu experiență, au crescut și iată că am reușit împreună o promovare așteptată și dorită la Târgoviște. Ne dorim ca în Superligă să continuăm tradiția ca noile promovate să termine pe podium, așa cum s-a întâmplat anul trecut cu Heniu Prundu Bârgăului și anul acesta cu Navobi Iași. Le mulțumesc fetelor, părinților, celor din conducerea clubului și a orașului, precum și Federației Române de Fotbal pentru susținerea fotbalului feminin!”, a declarat Mihai Tătăranu.

În seria a doua, lidera clasamentului este formația CFR Timișoara. Depunctată și retrogradată prin decizia Comisiei de disciplină din cadrul FRF din 2015 din cauza unui proces cu unele jucătoare, este neînvinsă în acest sezon și a acumulat 45 de puncte din 15 partide, fiind de asemenea promovată matematic în Superligă.

Antrenorul formației de pe malul râului Bega, Florin Bugar, selecționer și la Naționala U18-19, a afirmat, potrivit site-ului citat, că așteaptă ca fetele să-și arate valoarea în Superligă, asta chiar dacă nu va fi deloc ușor. „Pentru noi a fost o experiență interesantă dar și motivantă ca să revenim în elita fotbalului feminin, de unde am plecat forțați de factorii legislativi și economici, nu neapărat sportiv. Am întâlnit în Liga I echipe noi, bine organizate, care arată un progres important din ultimii ani în fotbalul feminin, la care și-a adus contribuția din plin Comisia de fotbal feminin și noua conducere FRF. Acest lucru ne bucură, deoarece în acest mod vor apărea jucătoare noi la cluburi și echipele naționale, și implicit rezultatele pe plan internațional. Așteptăm că în Superligă să demonstrăm valoarea echipei noastre și a investiției în jucătoarele pe care le avem. Avem peste 20 de jucătoare noi, dintre care vrem să promovăm cât mai multe la echipa de senioare. Știm că nu va fi ușor în Superligă, dar am multă încredere în fetele noastre care au dovedit că sunt fete de caracter, care se antrenează din greu și joacă cu pasiune!”, a spus Florin Bugar.

De menționat este și faptul că locul 2 din fiecare serie, va disputa un meci de baraj pentru promovare, tur-retur, cu una dintre echipele aflate pe locurile 7-8 din Superliga. Până în acest moment, în seria I, pe locul secund, se află Viitorul Reghin cu 28 de puncte (urmată de Selena Constanța cu 26 de puncte). În seria a II-a, pe locul al doilea se află Olimpia 2 Cluj, însă nu are drept de promovare. Echipele care vor disputa acest loc pentru baraj sunt Olimpic Star Cluj (23 puncte) și FC Hunedoara (20 de puncte).