Italia joacă meciurile din grupa D  a turneului final la Cluj-Napoca.

Alături de Spania, Italia este cea mai de succes națională U21, cu 5 titluri câștigate (1992, 1994, 1996, 2000 și 2004). De asemenea, Italia a fost de două ori vicecampioană a competiției, în 1986 și 2013.

Din 1990 până în 2004, echipa a stabilit o dominație aproape totală în fotbalul european U21, câștigând cinci din cele șapte turnee desfășurate până atunci.

În această primăvară au avut meciurile de pregătire pentru turneul final, cu Serbia și Ucraina, dispute pe care le-au câștigat categoric, 3-1 și 2-0.

Nume mari ale Italiei și ale lumii fotbalului în general s-au remarcat și au câștigat primele premii individuale la Campionatul European de fotbal U21. Printre ei se află legende precum Andrea Pirlo, Christian Vieri, Gianluca Vialli sau Roberto Mancini.

Italia a creat și continuă să creeze jucători emblematici încă din generațiile U21, jucători pe care ne dorim cu toții să-i vedem din tribune. La Cluj-Napoca italienii vor avea o noua generație puternică, cu jucători care deja joacă la cel mai înalt nivel, precum:

Nicolo Fagioli: titular constant la Juventus, echipă cu care s-a calificat în semifinalele Europa League din acest sezon, este foarte des asemuit lui Andrea Pirlo.

Edoardo Bove: mijlocaș la AS Roma, echipă cu care a și câștigat UEFA Europa Conference League în sezonul trecut și cu care  va juca anul acesta în semifinalele Europa League.

Fabio Miretti: mijlocaș la Juventus, a evoluat în acest sezon atât în grupele Champions League, cât și în play-offul Europa League, urmând a o întâlni pe Sevilla în semifinalele competiției.

Raoul Bellanova: astăzi este fundaș la Inter Milano, dar și-a început cariera în academia lui AC Milan, echipă pe care o va întâlni în confruntarea de foc din semifinalele Champions League.

Destiny Udogie: cumpărat de Tottenham Hotspur în vara trecută de la Udinese, a fost lăsat să continue momentan la echipa din Serie A, unde este titular incontestabil.

După ce la ediția #U21Euro de acasă, Italia 2019, au fost eliminați dramatic din grupe prin regula clasamentului locurilor 2 în dauna Franței, la ultimul turneu final (2021) Italia s-a oprit în sferturi, pierzând în prelungiri în fața viitorilor vicecampioni, Portugalia. Așadar, ne așteptăm la o Italie însetată de victorie și dornică să joace din nou finala, iar prima ciocnire o va avea chiar cu Franța, o altă națională extrem de puternică despre care puteți afla mai multe aici.

Următoarele 2 meciuri ale italienilor vor fi cu Elveția și Norvegia, tot pe Cluj Arena. Așa că dacă vrei să vezi noua generație a Italiei, pachetul de stadion Cluj Arena, prin care asiști la toate meciurile Italiei din grupa D și care îți aduce și o reducere seminficativă, este cea mai bună sluție.

Bilete aici