Supranumită „Les Espoirs“ (Speranțele), echipa Franței U21 joacă la #U21Euro în grupa de la Cluj-Napoca, unde va da piept cu alt titan al fotbalului mondial, Italia. Pentru supremația în grupa D și continuarea competiției în același oraș, Franța va întâlni în aceeași grupă Elveția și Norvegia.

Franța a câștigat în 1988 Campionatul European de fotbal Under21 UEFA, când în lotul echipei se aflau jucători emblematici precum Eric Cantona, Laurent Blanc sau Angloma. De asemenea, francezii au fost vicecampioni în 2002, pierzând finala în fața Cehiei.

Este prin cele mai bine cotate echipe naționale la turneul final, chiar dacă în ultimele două meciuri de pregătire disputate în această primăvară francezii nu au reușit prea multe: au pierdut la scor în fața Angliei, 0-4, și au terminat la egalitate cu Spania, 0-0.

Cu cel mai valoros lot din punct de vedere al cotelor de piață, jucătorii Franței U21 joacă în cele mai importante campionate ale Europei: Premier League, Bundesliga, Serie A și Ligue 1.

Iată câteva dintre vedetele Franței, pe care le-am putea vedea la Cluj-Napoca în iunie:

Wesley Fofana: câștigător al FA Cup cu Leicester City în 2021, în prezent titular incontestabil la Chelsea.

Pierre Kalulu: și-a început cariera la Lyon, iar în prezent se află la AC Milan, cu care a devenit campion al Italiei în sezonul trecut. Acum are un sezon de vis în Champions League, Milan fiind calificată în semifinalele competiției, unde va întâlni rivala locală Inter.

William Saliba: titular în defensiva lui Arsenal, echipă ce a impresionat Europa în ultimul an, Saliba este unul dintre „puștii minune” pe care tunarii s-au bazat constant în lupta la titlu din acest sezon în Premier League.

Khéphren Thuram: fiul legendei Franței Lilian Thuram, campion mondial în 1998, Khéphren a debutat la Monaco și în prezent se află la Nice cu care a pierdut dramatic calificarea în semifinalele UEFA Conference League din acest sezon.

Amine Adli: de 2 sezoane la Bayer Leverkusen, o echipă aflată pe val în Bundesliga, la un pas de locurile de Champions League, cu care acum este calificat în semifinalele Europa Leagu, unde va întâlni Roma lui Mourinho.

Franța U21 joacă primul său meci al turneului final pe 22 iunie, pe Cluj Arena, chiar împotriva Italiei U21, iar următoarele două meciuri se vor desfăsura pe stadionul Dr.Constantin Rădulescu, împotriva Norvegiei și Elveției.

Biletele la #U21Euro pot fi achiziționate atât pentru fiecare meci în cât și în pachete de stadion pentru cele 3 meciuri din grupe jucate pe fiecare dintre stadioane. Prin aceste pachete se poate obține o reducere la 3 meciuri de până la 20%, în funcție de categoria biletelor.

De asemenea, în primele 2 etape din grupa D clujenii pot avea o experiență aparte, putând asista la 2 meciuri în aceeași zi, respectiv: Italia – Franța și Norvegia – Elveția în etapa 1 și Elveția – Italia și Norvegia- Franța în etapa 2.

Biletele și pachetele pot fi achiziționate de aici.