BUDAPEST, HUNGARY - MAY 31: Players of France pose for a team photograph prior to the 2021 UEFA European Under-21 Championship Quarter-finals match between Netherlands and France at Bozsik Stadion on May 31, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Chris Ricco - UEFA/UEFA via Getty Images)

Naționala U21 a Franței va juca la #U21Euro în grupa de la Cluj, conform programului de mai jos:

  • 22 iunie: Franța – Italia, Cluj Arena
  • 25 iunie: Norvegia – Franța, Stadion CFR Cluj
  • 28 iunie: Elveția – Franța, Stadion CFR Cluj

Lotul Franței U21 este evaluat la aproximativ 380 milioane de euro, aproximativ o treime din valoarea lotului de seniori (care este evaluat la puțin peste 1 miliard). O astfel de estimare arată valoarea fantastică a noii generații de jucători francezi.

Franța a câștigat singurul trofeu U21 în 1988, când în lotul echipei se afla Eric Cantona (un jucător care nu are nevoie de nicio prezentare), alături de Angloma (care a jucat finale de Champions League cu Valencia în 2000 și 2001, ambele pierdute) și Laurent Blanc – unul dintre cei mai valoroși fundași all time ai Franței. Au mai făcut o finală în 2002, însă de atunci nu au mai ajuns în ultima fază a competiției, motiv pentru care vor da totul la Cluj pentru a obține cele mai bune rezultate.

Printre cei mai importanți jucători din lotul actual este William Saliba (Arsenal). Arsenal l-a cumpărat în 2019, apoi l-a împrumutat la Saint Etienne, Nice și Marseille. După un sezon excelent la Marseille (2021-2022), a revenit în Premier League, unde a bifat 14 meciuri în actualul sezon – care până acum este unul de vis pentru Arsenal, echipă care până la startul Cupei Mondiale a acumulat cele mai multe puncte în campionatul intern.

Este cotat la 50 de milioane  de euro de Transfermarkt și are șanse mari să joace la EURO U21, fiind unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul Franței.

Are o vastă experiență în cupele europene, unde în sezonul petrecut la Marseille a ajuns până în semifinalele Conference League.

Fiul lui Lilian Thuram, câștigător al Cupei Mondiale și al EURO cu naționala de seniori a Franței, poate să fie prezent la #U21Euro în România! Kephren Thuram este legitimat la Nice, alături de Rareș Ilie, jucătorul român care a debutat la naționala României U21 în 2021. Legenda performanței este dusă mai departe de Kephren, care poate călca pe urmele tatălui său, un jucător emblematic atât pentru fotbalul francez, cât și pentru cel mondial.

Un alt jucător de geniu care ar putea juca la Cluj este Aurelien Tchouameni (Real Madrid). Cumpărat de Real cu 60 de milioane de euro de la Monaco în 2022, Tchouameni este în prezent cotat la 80 de milioane. A debutat fulminant la Real Madrid, jucând câteva minute în Supercupa Europei câștigată contra lui Eintracht Frankfurt, astfel bifând și cel mai important trofeu european din carieră. Joacă mult în La Liga, iar în sezonul curent de Champions League a strâns peste 380 minute pentru Real Madrid.

Are mai multe meciuri în naționala de seniori a Franței decât pentru naționala U21, dar sunt șanse să joace la Cluj, ceea ce ar însemna că unul dintre cei mai bine cotați jucători din lume va evolua pe stadioanele Cluj Arena și pe CFR Cluj.


Înscrie-te acum ca să poți cumpăra bilete în avans la cele mai tari meciuri.
Perioada de înscriere înainte de tragerea la sorți pentru achiziționarea de bilete #U21Euro 2023 s-a încheiat pe 18 octombrie. Astfel, suporterii înscriși până la această dată vor fi primii care își vor cumpăra biletele.

Având în vedere numărul mare de înscrieri, am creat și o a doua perioadă de vânzare în avans.

Astfel, suporterii care se înscriu pe site-ul turneului până pe 9 februarie inclusiv, vor putea achiziționa bilete la meciurile #U21Euro 2023 înainte de deschiderea vânzării publice, putând astfel să obțină locurile dorite la cele mai tari meciuri la maximum 45 lei/bilet!

În plus, dacă te înscrii până pe 9 februarie, poți participa la tragerea la sorți pentru anumite pachete de bilete, vezi detalii în linkul de înscriere.

Înscrie-te acum!