Vineri, de la ora 15:00, se vor disputa primele partide din runda cu numărul 7 a Ligii 3. În programul zilei figurează 18 partide, restul urmând a se disputa sâmbătă de la aceeaşi oră. Unul dintre cele mai interesante meciuri de vineri este derby-ul judeţean de la Zlatna, acolo unde autoarea surprizei din runda precedentă, când a învins liderul Naţional Sebiş pe teren propriu, Unirea 1924 Alba Iulia va da piept cu Performanţa Ighiu.

Ineditul partidei este dat de faptul că antrenorul oaspeţilor, Vasile Ursu a fost, până în vară, antrenor la centrul de copii şi juniori al Unirii. El va avea în faţă o distribuţie alcătuită în proporţie covârşitoare de jucători din diverse generaţii ale „alb-negrilor”, cu care a lucrat în diferite perioade de timp.

"Avantajul acesta a lui Vasile Ursu de a cunoaşte jucătorii adverşi se poate transforma într-un lucru benefic pentru noi. Tinerii noştri echipieri au posibilitatea să se autodepăşească şi să-şi demonstreze valoarea împotriva unei formaţii conduse de un antrenor ce le-a influenţat carierele", a comentat antrenorul Unirii, Radu Andone. "Vasile Ursu a avut sub comandă 90 la sută din efectivul nostru, cunoaşte calităţile şi defectele foştilor săi elevi, categoric că există un dezavantaj în ceea ce ne priveşte, din acest punct de vedere", a adăugat preşedintele unirist Mihai Dăscălescu.

"Alb-negrii" au dat lovitura în runda precedentă când au învins la Sebiş, dar încă aşteaptă să obţină prima victorie internă în Liga 3. "Venim după un rezultat mare şi ne dorim să avem continuitate, să legăm două rezultate pozitive. Nădăjduim că meciul va face cinste fotbalului judeţean, este un derby al orgoliilor", a menţionat Radu Andone.

Antrenorul formaţiei din Cetatea Marii Uniri consideră că disputa este deschisă oricărui rezultat, dar adversarii pot fi consideraţi favoriţi. "Performanţa Ighiu se anunţă o nucă tare pentru o echipă tânără precum a noastră, care pleacă cu şansa a doua în fiecare confruntare. Orice punct câştigat contează, dar ne dorim să spargem gheaţa şi pe propriul teren. Se întâlnesc echipe cu obiective diametral opuse, Performanţa având obiectiv promovarea şi jucători foarte valoroşi, ce pot decide în orice moment soarta jocului. Strategia noastră se bazează pe creşterea jucătorilor tineri, de calitate, care, cu siguranţă vor avea ambiţii suplimentare într-un asemenea duel", a mai explicat Radu Andone. Din distribuţia gazdelor vor lipsi N. Rus şi Ad. Matei – probleme medicale şi An. David – abia întors de la lotul naţional Under 18.

"Ne aşteaptă un meci dificil, cel mai greu de până acum. Performanţa dispune de un efectiv foarte valoros, un lot peste nivelul eşalonul terţ", a completat preşedintele Mihai Dăscălescu.

Vasile Ursu împotriva primei dragoste

Vasile Ursu (foto jos, stânga) a părăsit Unirea în vară, acceptând funcţia de director sportiv al pretendentei de promovare şi apoi a ajuns pe banca tehnică după ce Adorian Himcinschi a fost demis, însă a debutat cu un semieşec, 2-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei. "Nu va fi un derby sau un meci special. Ştim că ne aşteaptă o partidă foarte grea, e o întâlnire de campionat, care contează pentru etapa a 7-a", a fost declaraţia lui Vasile Ursu, înaintea confruntării cu prima dragoste.

"Principalul" Ighiului a activat 12 ani, cu o singură întrerupere, un episod la Vinţu de Jos, la Centrul de Copii şi juniori al vechii Unirea Alba Iulia şi apoi la noua echipă a Unirii şi acum va avea în faţă o formulă în care se vor regăsi nume precum Căt. Suciu, Schiau, Lăsconi, Onacă, fotbalişti pe care i-a crescut în timp.

Iată şi programul meciurilor de vineri:

SERIA I – VEZI CLASAMENT

CSM Roman – Olimpia Râmnicu Sărat
Atletico Vaslui – SC Bacău
CSM Paşcani – Aerostar Bacău
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Olimpic Cetate Râşnov

SERIA A II-A – VEZI CLASAMENT

Metaloglobus Bucureşti – Viitorul Domneşti
Dinamo Bucureşti II – Petrolistul Boldeşti
Înainte Modelu – AFC Astra II

SERIA A III-A – VEZI CLASAMENT

Atletic Bradu – Concordia Chiajna II
CS Mioveni II – SCM Piteşti
ACS Şirineasa – FC Aninoasa
ACSO Filiaşi – CS Podari

SERIA A IV-A – VEZI CLASAMENT

Millenium Giarmata – ACS Poli Timişoara II
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Naţional Sebiş
Unirea 1924 Alba Iulia – Performanţa Ighiu
CNS Cetate Deva – Ripensia Timişoara

SERIA A V-A – VEZI CLASAMENT

CS Oşorhei – Unirea Jucu
Metalurgistul Cugir – ACS Comuna Recea
FC Bistriţa – Recolta Dorolţ

REZULTATE ŞI MARCATORI: Etapa 1 / Etapa 2 / Etapa 3 / Etapa 4 / Etapa 5 / Etapa 6