Duelul dintre UTA Arad şi Academica Clinceni va aduce faţă în faţă două echipe a căror înfăţişare a suferit schimbări radicale în pauza de iarnă.  Curăţenia de iarnă în curtea "Bătrânei Doamne" a vizat nu mai puţin de zece nume (Švedkauskas, Adili, Asani, Scutaru, Ciucă, Buleică, Cârstocea, Boakai, Păcurar, Florea), ce li s-au alăturat celorlate cinci de la începutul stagiunii: Izet, Roman, Grigorie, Grahovac şi Strătilă, plus despărţirii de Richard Filaret, care a optat pentru o altă carieră profesională şi Mureşan, împrumutat la Cermei.

De partea cealaltă, ilfovenii au pierdut 16 jucători, în cazul a cinci dintre ei fiind vorba de împrumuturi încheiate la termen sau înainte de vreme – Simion, Niga, Balgiu, Văduva şi Drăghici. Ceilalţi care au părăsit echipa sunt Alexandru Lazăr (Paiporta CF), Bogdan Matei (SC Oţelul), Mihai Ion (ACS Sport Team), Daniel Groza (AFC Hermannstadt), Marian Constantinescu (Juventus Bucureşti), Samson Nwabueze (Flacăra Horezu), Mădălin Calu (Concordia Chiajna 2), Eduard Ispas (Viitorul Dragomireşti), Ionuţ Tătaru (Cetate Deva), Bogdan Stancu, Corneliu Pulhac (ultimii doi cu destinaţie necunoscută).

Arădenii şi-au prezentat oficial achiziţiile

Joi, cele şapte noutăţi ale arădenilor s-au prezentat joi în faţa presei pentru a vorbi despre planurile lor în „alb-roşu” şi au făcut-o cu doza de optimism ce caracterizează fiecare început, bazat – însă – şi pe un joc destul de bun în meciurile de verificare ale iernii. O parte dintre achiziţii sunt jucători care au mai evoluat la echipă sau au făcut junioratul în fotbalul arădean.

La 24 de ani, nou venitul Roberto Bodea este unul dintre veteranii UTA-ei. Din actualul lot, doar Alex Manea a debutat înainte sa în „alb-roşu”. Goalkeeperul a dat o mână de ajutor la cele două promovări consecutive, în ligile doi şi trei, după care a evoluat în eşalonul trei, la Ighiu, Deva şi în toamnă, la Cermei.

Parte a generaţiei 1997-1998 crescută de tandemul Păcurar-Tisza la Atletico, Denis Lazăr a debutat la UTA la numai 16 ani. A fost piesă de bază a echipei de Liga 3, dar şi a celei care câştiga Cupa României Elite în 2016 şi ajungea în finala pe ţară un an mai târziu. În tur, a bifat aproape toate minutele oficiale, ca fundaş dreapta sau central, la liderul din seria a patra a eşalonului al treilea, ACS Şirineasa.

O altă noutate este Angelo Iuga, primul fotbalist din generaţia 1997-1998 de la Atletico transferat la un alt club. În vara anului 2014, la turneul semifinal de juniori B, de la Arad, CS U Craiova i-a remarcat mijlocaşului calităţile tehnice şi capacitatea de efort arădeanului originar din Munar şi i-a oferit un contract. Acesta s-a încheiat pe cale amiabilă în această iarnă, fără ca Iuga să simtă fiorul debutului în Liga I.

De la Cermei a sosit şi Darius Buia care a ieşit în evidenţă prin prestaţiile sale la gruparea din eşalonul al treilea, în timp ce de la colega de eşalon din Târgu Mureş a fost transferat Mihai Petra. În ofensiva arădenilor a apărut şi David Popa a urmat traseul colegilor de generaţie, Emanuel Vasi şi Răzvan Oaidă, în fotbalul englez, dar, ca şi ei, a revenit acasă.

Ultima achiziţie a arădenilor vine de peste Prut, fiind un fundaş de 23 de ani, care a evoluat la Dacia Chişinău, pe numele său Mihai Roşca.

Antrenor nou şi un "11" de împrumut la Clinceni

Academica Clinceni se numără printre echipele care vor aborda a doua parte a sezonului cu un nou tehnician. Este vorba de Ilie Poenaru, care a revenit în postura de antrenor principal la seniori după ce în ultimele luni a pregătit juniorii mari ai clubului din Ştefan cel Mare. Noul tehnician al ilfovenilor a mai antrenat la Clinceni în 2012, dar pe Inter Clinceni, atunci când se afla pe final de carieră ca jucător.

Acesta nu va avea o misiune uşoară la Academica ţinând cont că va trebui să omogenizeze cât mai repede un lot schimbat aproape în totalitate. Ca dovadă este şi faptul că el poate încropi un "11" de start doar din jucătorii care au fost împrumutaţi în această iarnă! Şase dintre aceştia sunt de la Viitorul Domneşti, în frunte cu portarul Vâlceanu şi jucătorii de câmp Baniţă, Dobrescu, Paţurcă, Găină şi Bogdan Barbu, în cazul ultimilor doi fiind vorba de o prelungire de împrumut. Alţi jucători împrumutaţi sunt Hreniuc şi Alex Popescu de la CS U Craiova, Mario Mihai de la FCSB, Sabin Moldovan de la CSM Poli Iaşi şi Târşa de la Botoşani.

Răuţă de la Baloteşti, Chitaş şi Achim de la Olimpia, Petriş de la ASA 2013, alături de Teut, revenit în activitate, completează lista de achiziţii a ilfovenilor.