Începând de azi, 3 iunie, și până vineri, 5 iunie, arbitrii de Liga 1 și o parte dintre cei de Liga 2 susțin testele fizice.

În vederea reluării competițiilor, arbitrii au început pregătirea. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri.

Conform Protocolului de Reluare a Competițiilor, în fiecare oraș în care se va disputa un meci de fotbal va fi alocat un arbitru de rezervă, în cazul în care unul dintre cei patru arbitri din brigada desemnată pentru meciul respectiv nu va putea participa.

Arbitrii au efectuat deja testele Covid-19, iar rezultatele au fost toate negative.

Testarea se va repeta la fiecare 14 zile, iar costurile acestor teste sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal.

A urmat apoi vizita medicală, iar începând de miercuri, 3 iunie, timp de trei zile, arbitrii susțin testele fizice. Dacă până acum acestea se desfășurau în același loc, de data aceasta au fost înființate 6 centre în țară pentru a se evita aglomerarea și deplasările pe distanțe lungi: Arad, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Craiova, Pitești și București.