Au început înscrierile în competiția de PES 2021 care va stabili jucătorii României la eEURO din vara anului viitor, cea de-a doua ediție a turneului la care naționala noastră a ajuns în semifinale în 2020.

Selecțiile, constând în două etape organizate direct de UEFA prin intermediul Electronic Sports League (ESL), vor avea loc pe 29 noiembrie 2020 și în data de 13 ianuarie 2021.

Cei mai buni jucători din aceste două faze vor disputa un play-off, în 27 ianuarie 2021, în urma căruia cei mai buni patru vor ajunge să reprezinte România în preliminariile eEURO 2021.

Înscrierile se fac pe platforma oficială eEURO, aici: https://eeuro.eslgaming.com/romania.

La eEURO 2020, prima ediție a Campionatului European pe consolă, echipa României formată din Adrian Urmă și Cristian Radu a fost aproape de finală. Cei doi au pierdut în semifinale contra Serbiei, 1-2 la partide. Italia este prima campioană europeană în urma turneului desfășurat exclusiv online, în contextul pandemiei.

Pentru eEURO 2021, UEFA pregătește un turneu final pe Wembley, în iulie, înaintea finalei Campionatului European de fotbal.