Naționala de e-fotbal a României pe PES a terminat neînvinsă preliminariile eEURO 2021 și s-a calificat de pe primul loc la turneul final.

Faza a doua a calificărilor a adus victorii pe linie pentru echipa noastră: 2-0 cu Luxemburg, 8-2 cu Slovacia, 5-0 cu Liechtenstein și 9-0 cu Ungaria.

Cu 22 de puncte, România a încheiat grupa pe prima poziție și va evolua, pentru a doua oară consecutiv, la eEURO. La ediția de anul trecut, tricolorii au ajuns până în semifinale.

Turneul din acest an este programat la Londra, în perioada 9-10 iulie 2021.

 


La final de martie, echipa noastră formată din Adrian Urmă, Andrei-Daniel Poenaru, Andrei Ștefănică și Alexandru Bădicioiu a disputat primele meciuri în campania pentru cea de-a doua ediție a turneului final, una programată de această dată la Londra, în perioada 9-10 iulie 2021.

România a jucat pe rând, câte două meciuri ale căror scoruri s-au cumulat, cu Luxemburg (3-3), Slovacia (11-1), Liechtenstein (4-1) și Ungaria (11-3). După prima parte a preliminariilor, tricolorii se află pe locul 2, dar la egalitate de puncte cu liderul Luxemburg, 10 puncte, diferența făcându-se doar la golaveraj.

Pe 26 aprilie, selecționatele se vor întâlni din nou pentru a stabili ierarhia finală a grupei.

Prima clasată în fiecare din cele 10 grupe se califică direct la eEURO 2021, în timp ce toate formațiile de pe locurile secunde vor disputa un play-off, constând în alte două grupe de câte 5 la finalul cărora primele 3 clasate merg la turneul final.

La eEURO, competiție la care, în 2020, România a jucat semifinala, participă 16 echipe care vor începe turneul într-un sistem inedit, urmat apoi de fazele eliminatorii.