Cartea a fost editată prima oară în 2016

Federația Română de Fotbal a reeditat cartea “Istoria Echipei Naționale de Fotbal”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la primul meci de fotbal al selecționatei României.

Cartea scrisă de jurnalistul Cătălin Oprișan și editată de FRF propune cititorilor atât poveștile acelor meciuri și întâmplările timpurilor, dar și statistici și palmaresuri ale marilor fotbaliști români. O documentație atent construită – din presa vremii, din vorbele regilor, personalităților, scriitorilor epocii – recompune într-un tot unitar, fotbalul românesc, cu perioadele sale de glorie, dar și cu cele mai puțin fericite.

Cartea a fost editată prima oară în 2016, cu ocazia aniversării a 94 de ani de la înființarea echipei naționale. Azi, autorul a adus cartea la zi, completând poveștile tricolorilor.

Aceasta poate fi citită online, aici:

Istoria Echipei Naționale de Fotbal

“Pe 8 iunie 1922, meciul dintre România și Iugoslavia avea să însemne debutul în istorie al Echipei Naționale. S-au scurs 94 de ani care au adunat povești ce nu au fost până acum istorisite într-o carte. Prin această lucrare am cuprins întreg parcursul Naționalei de dinainte de fondare și până în ziua de azi”, a precizat Cătălin Oprișan, autorul cărții, în 2016, la tipărirea primei ediții.

Despre autor – Cătălin Oprișan

46 de ani, Absolvent de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Presa Sportivă. Licența luată cu ”Particularități ale limbajului presei sportive”. Debut la ”Salut”, 1992, la 16 ani. Cel mai tânăr Redactor Șef din istoria Gazetei Sporturilor, 24 de ani, 2000. Premiul ”Ioan Chirilă” în 2009, pentru ”Istoria Stelei”, cea mai vândută carte în România în 2009.