În cadrul campaniei UEFA & FRF „Devino arbitru!” mai mulți arbitri internaționali români vorbesc despre experiențele lor pe terenul de joc și îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte spre această meserie.

Într-un interviu FRF.tv, arbitrul FIFA Radu Petrescu spune că în carieră „am ajuns pe stadioane pe care le vedeam doar la televizor, am întâlnit jucători pe care nici prin cap nu îmi trecea că o să am ocazia să îi arbitrez și oameni extraordinari. E o meserie foarte frumoasă, le recomand tuturor celor care vor să își continue parcursul în fotbal să încerce această experiență”.

„Centralul” a explicat care este impactul tehnologiei asupra arbitrajului, care sunt trăirile în camera VAR și a dezvăluit pe ce stadion și-ar dori să arbitreze și cine i-au fost idolii în cariera de jucători și, mai apoi, în cea de arbitru.

Radu Petrescu a vorbit și despre problemele de sănătate din 2017: „Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce am trecut. Motivația de a reveni am avut-o din prima zi în care am aflat de operație și de procesul lung de recuperare care mă aștepta”.

Interviul complet este disponibil pe FRF.tv.


UEFA, cu sprijinul asociațiilor naționale, a lansat în premieră o campanie de recrutare a oficialilor de joc, care are ca scop sporirea cunoștințelor despre arbitraj, evidențierea importanței acestui rol în jocul de fotbal și inspirarea tinerilor să urmeze o astfel de carieră.

Campania face parte dintr-un program mai amplu prin care UEFA va sprijini asociațiile naționale în activitățile lor de recrutare, cu scopul de a înrola aproximativ 40.000 de arbitri noi în fiecare sezon.

Detalii despre campanie, dar și despre cursurile de arbitraj din țara noastră sunt disponibile aici.