În cadrul campaniei UEFA & FRF „Devino arbitru!” mai mulți arbitri internaționali români vorbesc despre experiențele lor pe terenul de joc și îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte spre această meserie.

Într-un interviu FRF.tv, Iuliana Demetrescu, arbitru în categoria Elite din 2021, spune: „Am ales arbitrajul după ce s-a încheiat un alt capitol din viața mea, handbalul. Am încercat această meserie datorită soțului meu, care este și el arbitru, și acum pot spune că arbitrajul este viața mea”.

Demetrescu a fost prezentă la Campionatul European și Campionatul Mondial de fotbal feminin, a arbitrat meciuri în Liga 1 masculin: „Prezențele la turneele finale mi-au adus cele mai mari bucurii, toate experiențele de până acum m-au făcut să fiu ceea ce sunt azi. A fost o experiență plăcută să arbitraj în Liga 1, îmi doresc să mai fiu implicată și pe viitor”.

Arbitra și-ar dori să arbitreze un meci pe Wembley și, dacă ar putea schimba ceva în arbitraj, „aș sancționa mai aspru simulările, trișorii nu au ce căuta în acest sport”.

Și îi sfătuiește pe tineri „să încerce experiența, e minunat să fii arbitru, cu siguranță te prinde și nu te mai poți lăsa”.

Interviul complet este disponibil pe FRF.tv.


UEFA, cu sprijinul asociațiilor naționale, a lansat în premieră o campanie de recrutare a oficialilor de joc, care are ca scop sporirea cunoștințelor despre arbitraj, evidențierea importanței acestui rol în jocul de fotbal și inspirarea tinerilor să urmeze o astfel de carieră.

Campania face parte dintr-un program mai amplu prin care UEFA va sprijini asociațiile naționale în activitățile lor de recrutare, cu scopul de a înrola aproximativ 40.000 de arbitri noi în fiecare sezon.

Detalii despre campanie, dar și despre cursurile de arbitraj din țara noastră sunt disponibile aici.