Comisia Centrală de Arbitri, cu sprijinul Comisiilor Județene și a Scolilor de Arbitri, va organiza în perioada următoare cursuri pentru tinerii care doresc să devină arbitri de fotbal.

Cursul de formare a arbitrilor de fotbal vizează tinerii (baieţi şi fete) cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani, care sunt apţi din punct de vedere medical pentru efort fizic. Acesta este elaborat de CCA și va fi organizat în fiecare județ din țară, prin intermediul Comisiilor Județene de Arbitri. Durata cursului este de 20 de ore și va fi structurat pe o perioadă cuprinsă între o lună și trei luni. Pe măsura posibilităților, una dintre ședințele de curs va fi susținută de către un arbitru internațional.

Cursul îi va familiariza pe cursanți cu Legile Jocului de Fotbal, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) şi Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Fotbalistice (RODAF). Detalii despre înscrierea la cursuri vor fi afișate ulterior pe site-ul www.frf.ro, precum și pe site-urile Asociațiilor Județene de Fotbal sau ale Școlilor de Arbitri.

“Sunt foarte fericit că vom demara acest proiect. Am creat o campanie prin care ne dorim să reușim să formăm noi arbitri în România. Eu am început arbitrajul la 18 ani și nu visam atunci că voi ajunge la Campionatul Mondial, EURO sau Jocurile Olimpice. Acum vedem că și în România avem arbitri care au ajuns la acest nivel, au atins obiectivele pe care ni le-am fixat în anii trecuți. De aceea cred că este un moment perfect ca tinerii să ni se alăture” este mesajul lui Kyros Vassaras, președintele CCA.

“Comisia Centrală de Arbitri a creat un ghid pentru toate școlile de arbitri din țară prin care ne dorim să uniformizăm cursurile din toată țara, să îi formăm la fel, la nivel național. Încercăm să atragem tineri, poate chiar foști fotbaliști, la nivel de copii și juniori. Ca să creștem valoric, trebuie mai întâi să creștem numeric”, a spus Liviu Ciobotariu, membru CCA și autor curs de formare a arbitrilor.

“Cursurile vor fi atât teoretice, cât și practice. Este obligatoriu în această perioadă să reușim să atragem tineri către arbitraj. Este o meserie care își aduce multe satisfacții și beneficii, iar azi avem exemplele arbitrilor români cu care ne mândrim toți”, a declarat Sorin Boca, Observator Liga 1 și autor curs de formare a arbitrilor.