Duminică, 14 mai, au avut loc partidele retur din cadrul semifinalelor Ligii de Tineret, competiție aflată la primul sezon. UTA Arad și Universitatea Craiova sunt formațiile ce vor lupta pentru titlul de campioană și dreptul de a reprezenta România în UEFA Youth League în următorul sezon.

UTA Arad – FCSB 3-0

În tur: FCSB – UTA Arad 1-1

Arădenii au rezolvat problema calificării încă din prima repriză, având la pauză un avantaj de 3 goluri pe tabelă. Kyrychenko a deschis scorul în minutul 6 al partidei, după ce șutul trimis de la marginea careului a fost ușor deviat de un adversar și l-a învins pe portarul Maxim. Același Kyrychenko a dublat avantajul gazdelor în minutul 20 al primei reprize după ce, în primă fază, portarul FCSB-ului reușise să pareze șutul jucătorului arădean. Scorul final a fost stabilit în minutul 40 al partidei, după ce golgheterul formației din Arad, Ahmed Ekmekci, l-a învins pe portarul celor de la FCSB cu un șut puternic din interiorul careului, reușind cel de-al 13-lea său gol în campionat pentru UTA.

Farul Constanța – Universitatea Craiova 1-0 (4-5 la lovituri de departajare)

În tur: Universitatea Craiova – Farul Constanța 2-1

Unicul gol al partidei a fost marcat în prelungirile primei reprize de Emanuel Martinovic, același jucător care a punctat pentru Farul și în manșa tur a semifinalelor. Acesta a reluat cu capul mingea venită din corner și l-a învins pe Vlăsceanu, portarul Universității. Egalitatea la general s-a menținut până la final, astfel încât s-a trecut la lovituri de departajare. Singurul jucător ce nu a punctat de la 11 metri a fost Mario Aioanei, jucătorul constănțenilor, Universitatea transformând toate loviturile și obținând calificarea în finala Ligii de Tineret!

Duelul din finala mare reprezintă o reîntâlnire între ocupantele primelor două locuri la finalul play-off-ului din seria de vest.

Finalele Ligii de Tineret se vor juca duminică, 28 mai, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, după următorul program:

  • Finala mică: Farul Constanța – FCSB, ora 12:00
  • Finala mare: UTA Arad – Universitatea Craiova, ora 14:00

Ambele meciuri vor putea fi urmărite live pe platforma FRF.tv!