La final de an, frf.ro vă prezintă imaginile anului 2023 din fotbalul românesc, o galerie foto dedicată competițiilor, loturilor naționale sau proiectelor de dezvoltare la nivel juvenil.

1. La începutul lunii martie, Federația Română de Fotbal a organizat la Buftea, Mogoșoaia și Chitila trei ateliere sub umbrela evenimentului Repriza de Joacă, un proiect menit să încurajeze fetele să joace fotbal. Peste 300 de eleve au fost prezente la evenimente!

2. Tot în martie, naționala feminină U17 a jucat la Buftea pentru calificarea la Campionatul European, împotriva Cehiei, Poloniei și Estoniei. Din păcate, o înfrângere la limită cu Polonia (1-2) a stat în calea prezenței junioarelor la turneul final. Totuși, o victorie spectaculoasă în ultimul meci, 4-3 cu Estonia, le-a menținut pe fete în Liga A; printre marcatoarele acelei partide a fost căpitanul Alexandra Boboc, cu o reușită nominalizată inclusiv la Golul Anului!

3. Înaintea meciului amical cu Maroc, naționala feminină a devenit prima reprezentativă prezentă în vestiarul suporterilor, Romania Store! Tricololere au semnat autogtafe și s-au fotografiat alături de fani înaintea primei partide pe teren propriu din 2023.

4. Jucătoarele tricolore încearcă să le protejeze de ploaie și frig pe fetițele care le-au însoțit pe teren, înaintea fluierului de start de la România – Maroc. Naționala noastră s-a impus în meciul amical disputat pe Stadionul CNS „Arcul de Triumf” cu 1-0!

5. Fotbalistele de la Carmen București sărbătoresc câștigarea în premieră a Cupei României, după o finală cu Universitatea Cluj. Din păcate, din cauza problemelor financiare, Carmen a renunțat la participarea în actualul sezon din Superliga Feminină.

6. Odată cu prima ediție UEFA Women’s Nations League, Naționala Feminină a României a landat campania „Modele de femeie 2023”, pentru normalizarea prezenței femeilor în fotbal și oriunde! Jucătoarele naționalei au fost modele de inspirație pe terenul de fotbal și în afara lui și au încurajat femeile, indiferent de domeniu, să-și spună povestea; să arate lumii cum au depășit prejudecățile care le-au pus piedică.

7. Prima partidă pe teren propriu în prima ediție din UEFA Women’s Nations League a fost contra Finalndei, pe Stadionul CNS „Arcul de Triumf”. Tricolorele au pierdut la limită, scor 0-1.

8. Pe 18 și 19 octombrie, Naționala Feminină a ajuns la aproximativ 180 de copii prin evenimentele „Pasa de Empowerment”, organizate în cadrul campaniei Modele de Femeie. Șase jucătoare de la Echipa Națională au mers în trei școli din Constanța, Cluj-Napoca și Timișoara, unde s-au jucat alături de elevi.

9. Naționala feminină U19 a jucat în această toamnă în Liga B a preliminariilor pentru Campionatul European, însă cu un egal (3-3 contra Slovaciei) și o victorie (1-0 cu Kazahstan), tricolorele au promovat în Liga A, unde vor lupta pentru un loc la EURO! Golul care le-a adus tricolorelor promovarea, în meciul cu Kazahstan, a fost marcat de Jasmina Ouatu, jucătoare la World Class FC, în SUA.

10. După 19 ani la prima reprezentativă, Laura Rus a jucat ultimul meci la Naționala Feminină, partida cu Croația (0-1) din UEFA Women’s Nations League. Atacantul de 36 de ani și una dintre cele mai bune 3 marcatoare all time la națională a purtat banderola de căpitan la ultimul meci.

Episodul anterior: 

TOP 10 imagini memorabile din fotbalul grassroots în 2023!