Înainte de a pune punctul final în povestea anului 2023, vă invităm să retrăim împreună cele mai importante momente din fotbalul grassroots din acest an. De la finale disputate pe marile stadioane din țară, până la cele mai emoționante momente trăite de la mic la mare în competițiile grassroots!

1. Comuna Dumbrăvița din județul Timiș a scris istorie în 2023, câștigând pentru a doua oară consecutiv trofeul ”CUPA SATELOR”. 

2. Stadionul Municipal ”Constantina Diță” din Târgu-Jiu a găzduit faza finală a ONSȘ Cupa ISF U14 băieți, unde trofeul a fost ridicat de către C.N. “Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad. 

3. Hora bucuriei le aparține fetelor de la Liceul Teoretic ”Spiru Haret” din Târgoviște, care au câștigat prima ediție a ONSȘ – Cupa ISF la categoria U18!

4.Universitatea de Vest Timișoara a devenit, pentru a treia oară consecutiv, campioana universitară a României la fotbal.

5. Faza finală a Cupei Satelor s-a desfășurat dintotdeauna în locuri de poveste. Ei bine, povestea ediției din 2023 s-a scris la Baia de Fier, județul Gorj, la poalele Peșterii Muierii. O locație de vis pentru o poveste cu final fericit. 

6. “Repriza de Joacă” a continuat și în 2023, de data aceasta în școlile din București și proximitate. După evenimentul desfășurat cu succes în toamna lui 2022, în parcul Herăstrău din București, în 2023 ne-am propus să mergem noi ”acasă” la fete și să ne jucăm fotbal împreună, preț de o repriză! 🙂 

7. Stadionul Giulești a fost gazda ediției 2023 a fazelor finale ale Cupei Tymbark Junior, iar fetele de la Școala Gimnazială Nr. 24 Timișoara se numără printre norocoasele care au avut onoarea de a ridica trofeul deasupra capului la ediția din acest an la categoria U10! 

8. Cluju-i fruntea la ONSȘ Cupa Tymbark Junior categoria U10, băieți! Școala Gimnazială „Ion Creangă” Cluj-Napoca a avut onoarea de a ridica trofeul în acest an pe cocheta arenă bucureșteană din Giulești! Un moment care cu siguranță le va marca viitorul micilor campioni! 

9. Indiferent de vreme sau locație, cei mai mari susținători ai micilor fotbaliști rămân părinții. O imagine de nota 10 de la finala Cupei Satelor care s-a desfășurat în comuna Baia de Fier! 

10. Familia UEFA Disney Playmakers continuă să crească în România! În 2023 ni s-au alăturat 63 centre noi, apropiindu-ne astfel de pragul de 200 centre în toată țară (195 la final de an). Fotbalul prinde viață prin intermediul poveștilor Disney în rândul fetițelor între 5-8 ani, iar bucuria cea mai mare este că începem să le regăsim deja în competițiile școlare!