România, țară gazdă pentru #U21EURO în 2023, cel mai important turneu continental al anului, a pregătit o acțiune specială pentru iubitorii fotbalului: un Trophy Tour în orașele unde se vor juca meciurile din țara noastră: București și Cluj-Napoca.

Turneul final UEFA Under 21 Championship va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023 și se va desfășura în paralel în România și Georgia.

Această acțiune specială a fost promovată cu o provocare în fiecare oraș, astfel că o serie de personalități au dezvăluit indicii care au oferit șansa iubitorilor fotbalului să fie primii care au putut vedea trofeul live. Evenimentul a marcat 50 de zile până la deschiderea turneului UEFA Under 21 Championship 2023.

La București, Ianis Hagi a dat startul ștafetei de indicii, urmat apoi de Pavel Bartoș, Otravă, Cătălin Oprișan și Cabral. La Cluj-Napoca, tot Ianis Hagi, ambasadorul #U21Euro în România, a dat startul ștafetei și apoi au urmat indicii de la Pavel Bartoș, Ionuț Rada, Ivan Anișoreac și Marius Niculae. Toți suporterii care au descifrat indiciile și au aflat astfel numele locațiilor unde a fost amplasat trofeul au putut câștiga mingi-suvenir, iar restul de suporteri au putut să participe la o tragere la sorți cu premii constând în bilete la meciurile organizate în fiecare oraș.

În total, la București pe 6 și 7 mai, iar la Cluj-Napoca pe 13 și 14 mai au venit peste o mie de suporteri pentru a se fotografia cu trofeul #U21Euro.

„Suntem bucuroși că am avut ocazia să le oferim suporterilor o experiență de neuitat: șansa de a vedea live trofeul celui mai important eveniment sportiv găzduit de România în 2023: Campionatul European U21. Am văzut suporteri de toate vârstele la evenimentele de la București și Cluj-Napoca, iar ceea ce ne-a impresionat a fost numărul mare de familii care au venit să vadă trofeul #U21Euro, semn că astfel de evenimente reunesc un public din ce în ce mai larg, acesta fiind și scopul organizării turneului în țara noastră”, a declarat Răzvan Burleanu, Președintele Federației Române de Fotbal.

Bucureștiul va găzdui șase meciuri din grupa în care se află România, Spania, Croația și Ucraina, un sfert de finală și o semifinală. Cluj-Napoca va găzdui șase meciuri din grupa cu Franța, Italia, Elveția și Norvegia și un sfert de finală.