Federația Română de Fotbal mulțumește pentru atmosfera creată la meciul cu Israel tuturor spectatorilor prezenți sâmbătă, 9 septembrie, pe Arena Națională! O mențiune deosebită o facem pentru persoanele cu nevoi speciale care au asistat la meciul Naționalei.

Au fost prezente 150 de persoane cu dizabilități, cărora FRF le-a asigurat condiții optime de acces și vizionare a meciului. Au fost ocupate toate locurile rezervate acestor persoane. Fiecare balcon unde au staționat persoianele în scaune rulante a fost clar delimitat pentru acces și avertizare. Agenți au firmei de pază au asigurat siguranța și protecția persoanelor cu dizabilități și doi voluntari au stat la dispoziția lor.

În tribunele Arenei Naționale am mai fost prezenți 10 persoane cu sindrom Down și 10 nevăzători. Cei din urmă au captat în direct vibrația stadionului și au ascultat comentariul meciului prin transmisia radiofonică.

Federația Română de Fotbal are o preocupare aparte pentru asigurarea condițiilor de acces și practicare a fotbalului pentru persoanele cu dizabilități, derulând un program numit ”Fotbal pentru toate abilitățile” în care colaborează cu asociații dedicate acestor persoane.

La meciul cu Kosovo din nou vor fi ocupate toate cele 150 de locuri pentru persoane cu scaun rulant, iar în tribună vor veni 20 de nevăzători. Le mulțumim pentru exemplul de pasiune pentru fotbal pe care îl transmit și tricolorilor!