Duminică, 13 august, și marți, 15 august, s-au jucat meciurile rundei de debut a noului sezon Liga de Tineret. Campioana en-titre, Universitatea Craiova, s-a impus pe teren propriu, scor 4-1 cu Viitorul Cluj, în timp ce UTA Arad, finalista sezonului precedent, a remizat în deplasare, scor 2-2, cu Politehnica Timișoara.

FCSB a realizat scorul primei etape

Locul 3 în sezonul precedent la categoria U17, echipa antrenată de Marius Ștefan a debutat în noul sezon cu o victorie categorică în fața celor de la FC Voluntari, scor 17-0. Alături de finalistele sezonului trecut, Universitatea Cluj și CSA Steaua, dar și de Farul Constanța, FCSB se anunță încă de la startul competiției o candidată serioasă la titlul de campioană a Ligii de Tineret. Clujenii a început de asemenea cu o victorie sezonul, 2-0 în deplasare la Kids Tâmpa Brașov, iar CSA Steaua e remizat în deplasare cu ACS Sport Team, scor 1-1. Farul a început sezonul la Iași, învingând Politehnica cu 6-2!

Victorie pentru Rapid în derby-ul cu Petrolul

Formația din București, pregătită de Octavian Chihaia, s-a impus în duelul cu Petrolul, jucat în apropiere de Ploiești. Alexandru Stan, Eduard Dănilă și Rareș Stanciu au punctat pentru Rapid, în timp ce pentru prahoveni a marcat Sebastian Guiu.

În următoarea etapă, Rapid va primi vizita celor de la Campionii FC Argeș, piteștenii evoluând în seria de est în acest sezon, iar Petrolul se va deplasa la București pentru un nou derby, de această dată în compania celor de la Dinamo. Argeșenii au cedat în meciul Concordia Chiajna, scor 1-2, în timp ce Dinamo a câștigat la Buzău cu LPS Iolanda Balaș, scor 1-0.

Debut cu înfrângere în Liga de Tineret

LPS Bihorul Oradea este debutanta sezonului în competiție, obținând participarea în urma clasificării academiilor, unde s-a clasat pe locul 23. Debutul a avut loc pe terenul celor de la Sepsi OSK, unde au cedat cu 0-1. Tot cu o înfrângere a început sezonul și LPS Banatul Timișoara, adversarea din următoarea rundă a orădenilor. Aceștia au cedat pe teren propriu, scor 1-3, în fața celor de la AFK Csikszereda.

Rezultatele primei etape:

SERIA DE EST

LPS Buăzu – SC Dinamo 1948 0-1

ACS Petrolul 52 – FC Rapid 1923 1-3

Campionii  FC Argeș – Concordia Chiajna 1-2

ACS Sport Team – CSA Steaua 1-1

Politehnica Iași – Farul Constanța 2-6

FCSB – FC Voluntari 17-0

SERIA DE VEST

Kids Tâmpa Brașov – Universitatea Cluj 0-2

Universitatea Craiova – Viitorul Cluj 4-1

Ripensia Timișoara – CFR Cluj 1-1

Sepsi OSK – LPS Bihorul Oradea 1-0

LPS Banatul Timișoara – AFK Csikszereda 1-3

Politehnica Timișoara – UTA Arad 2-2