© FOTO: Andrei Pitigoi/SPORT PICTURES

Luni, 15 mai, penultima etapă a play-off-ului debutează cu duelul dintre Unirea Dej și Politehnica Iași, de la ora 17:30, urmat de derby-ul dintre Dinamo și CSA Steaua, de la ora 20:30. Toate cele 3 partide din play-off vor fi transmise live pe canalele Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport. De asemenea, românii din afara țării vor avea posibilitatea de a urmări în direct duelul dintre Dinamo și CSA Steaua pe platforma FRF.tv

.

Înaintea startului etapei a 9-a, clasamentul se prezintă astfel:

  1. Politehnica Iași 56p.
  2. CSA Steaua 49p.
  3. Oțelul Galați 46p.
  4. Dinamo 43p.
  5. Gloria Buzău 39p.
  6. Unirea Dej 39p.

Politehnica Iași a obținut deja promovarea matematică în prima ligă, dar și titlul de campioană a sezonului. Pentru ultima poziție ce asigură promovarea directă se află în luptă Oțelul Galați și Dinamo, formații despărțite de 3 puncte. CSA Steaua nu a primit, de la startul sezonului, dreptul de promovare, astfel încât formația pregătită de Daniel Oprița nu intră în calculele promovării în acest final de sezon. Dinamo a învins în ultima etapă, scor 2-0, chiar pe terenul celor de la Oțelul, goluri reușite de Larrucea și Ahmed Bani.

Oțelul depinde în acest moment doar de ea pentru a reuși promovarea directă în prima ligă, o victorie fiind suficientă pentru a promova după doar un sezon petrecut în cel de-al doilea eșalon fotbalistic din România. Oțelul Galați poate promova și înainte de a-și disputa partida cu Gloria Buzău, în cazul în care Dinamo pierde duelul cu CSA Steaua de astăzi.

Pentru a obține promovarea directă, Dinamo are nevoie de două victorii în ultimele două etape și, în același timp, Oțelul Galați să nu obțină mai mult de două puncte în cele două meciuri pe care le mai are de disputat în campionat deoarece, în caz de egalitate la finalul sezonului, prinicpalul criteriu de departajare îl reprezintă numărul de puncte acumulate la finalul sezonului regular, capitol la care Oțelul este în avantaj, intrând în play-off cu 36 de puncte, comparativ cu cele 31 cu care a intrat Dinamo.

În ceea ce privește lupta pentru locurile de baraj, principalul duel se dă între Unirea Dej și Gloria Buzău pentru ocuparea ultimei poziții ce asigură prezența la barajul de promovare. Cele două formații se află la egalitate de puncte, fiind despărțite, înaintea finalului sezonului, de golaveraj. În cazul în care Unirea Dej și Gloria Buzău termină play-off-ului la egalitate de puncte, atunci formația din Dej se va clasa deasupra Buzăului, având avantajul punctajului cu care a încheiat sezonul regular, respectiv 32 de puncte, comparativ cu cele 31 de puncte ale Gloriei.

În aceste condiții, o victorie a Unirii Dej în această rundă, cumulată cu o înfrângere a Gloriei Buzău în partida cu Oțelul, ar stabili situația echipelor promovate, cu o etapă înainte de final. În cazul în care jocul rezultatelor va fi așa cum a fost prezentat, Politehnica Iași și Oțelul Galați vor fi cele două formații promovate matematic, în timp ce Dinamo, indiferent de rezultatul din partida cu CSA Steaua, și Unirea Dej se vor califica la baraj.

Etapa 9 – Play-off

Luni, 15 mai

Ora 17:30

Unirea Dej – Politehnica IașiLIVE TV

Ora 20:30

Dinamo – CSA Steaua LIVE TV și FRF.tv

Marți, 16 mai

Ora 19:00

Gloria Buzău – Oțelul Galați LIVE TV