© FOTO: Mihai Nitoiu/SPORT PICTURES

Sâmbătă, 12 august, debutează cea de-a doua rundă a sezonului de Liga 2 Casa Pariurilor, urmând să se dispute 8 din cele 10 partide. 5 meciuri din cadrul etapei vor fi transmise live pe canalele Digi Sport și Prima Sport, dar și pe www.frf.tv!

Primul duel televizat al zilei va fi cel dintre CSC Dumbrăvița și Corvinul 1921 Hunedoara. Acesta va putea fi urmărit în exclusivitate pe FRF.tv, în baza unui cont creat, gratuit.

Hunedorenii vin după succesul obținut pe propriul teren în fața unei alte nou-promovate, Ceahlăul Piatra Neamț, scor 2-1. De cealaltă parte, formația din județul Timiș se află în fața debutului în noua stagiune de campionat, meciul din prima etapă împotriva celor de la Progresul Spartac urmând să se dispute ulterior.

Cele două formații s-au întâlnit și într-o partidă amicală în această vară, pe terenul Corvinului, scorul final fiind 2-1 pentru echipa antrenată de Florin Maxim.

Un nou duel CSA Steaua – Metaloglobus în deschiderea sezonului

În sezonul precedent, cele două formații din București închideau prima etapă a sezonului cu un egal spectaculos, 1-1 în Ghencea. Ștefan Bodișteanu marca în prelungirile primei reprize, în timp ce Ovidiu Herea restabilea egalitatea imediat după pauză, la capătul unei acțiuni colective. Eroul meciului a fost însă George Gavrilaș, portarul celor de la Metaloglobus. Acesta a reușit numeroase parade în meciul cu Steaua, cea mai importantă intervenție fiind în minutele de prelungire ale partidei, când a reușit să apere un penalty.

Acum, cele două se întâlnesc în a doua rundă a actualului sezon, loturile suferind numeroase modificări în această pauză, o mare parte a jucătorilor implicați în precedenta partidă evoluând astăzi în tricourile altor formații.

Debut cu dreptul pentru CSM Slatina

Formația pregătită de Daniel Oprescu a câștigat fără prea mari emoții duelul cu CS Tunari din prima etapă a sezonului, scor 3-1. Tot cu 3 goluri în deplasare începea și sezonul precedent CSM Slatina, când se impunea în fața celor de la Concordia Chiajna.

În cea de-a doua etapă vor primi pe teren propriu vizita celor de la Chindia Târgoviște, formație ce vină după remiza cu CSA Steaua. Dâmbovițenii, antrenați, în acest sezon de Dragoș Militaru, tehnicianul care a reușit performanța de a duce Unirea Dej în play-off în sezonul precedent, au ca principal obiectiv revenirea în prima ligă. Chindia a reușit, în sezonul 2018/2019 să câștige trofeul de campioană în Liga 2.

Duelul nou-promovatelor în prim-plan

Ziua de duminică ne oferă un duel interesant între două nou-promovate: Ceahlăul Piatra Neamț și CSM Reșița. Ambele formații au pierdut la limită meciurile din prima etapă, Ceahlăul la Hunedoara, scor 1-2, iar CSM Reșița pe teren propriu cu Unirea Slobozia, scor 0-1. Duelul va putea fi urmărit și de românii din afara țării pe platforma FRF.tv!

În sezonul precedent, în Liga 3, CSM Reșița a încheiat pe primul loc în Seria a 8-a de play-off, în timp ce Ceahlăul a terminat pe poziția secundă în prima serie, în spatele Forestei Suceava. În duelurile din semifinalele barajului, Ceahlăul a învins Metalul Buzău, iar Reșița a trecut de ACSO Filiași. În finalele pentru promovare, după cele două manșe, Reșița trecea de CSM Deva, iar Ceahlăul o învingea pe Foresta Suceava, reușind promovarea în cel de-al doilea eșalon.

Derby-ul județului Argeș în epilogul rundei

Două din formațiile retrogradate din prima ligă, Campionii FC Argeș și CS Mioveni, pun punct etapei a doua. Ambele echipe au încheiat cu rezultate albe prima etapă, Argeșul în deplasare, pe terenul celor de la Viitorul Pandurii, și CS Mioveni pe teren prorpiu cu Gloria Buzău.

Cele două reprezentante ale județului Argeș s-au mai întâlnit, și nu de puține ori, la nivelul eșalonului secund. În sezonul 2017/2018, CS Mioveni se impunea cu 1-0, o partidă se încheia 0-0, iar în următorul sezon Argeșul reușea două victorii fără să primească gol, 1-0 și 2-0.

Sezonul 2019/2020 avea să ofere și cel mai interesant deznodământ al duelurilor dintre cele două echipe. CS Mioveni a câștigat partida din sezonul regular, scor 2-0, dar campionatul a fost întrerupt din cauza pandemiei, finalul de sezon fiind decis în urma unui play-off între primele 6 clasate la momentul întreruperii. CS Mioveni a câștigat și acel meci, scor 3-2, dar, la final, avea să promoveze direct în prima ligă formația Campionii FC Argeș, CS Mioveni cedând în barajul de promovare/menținere cu Chindia Târgoviște. După încă un sezon, echipadin Mioveni li se alătură celor de la Argeș în prima ligă, după ce a trecut, tot în urma unui baraj de promovare/menținere, de această dată de AFC Hermannstadt.

Până la retrogradarea de la sfârșitul precedentului sezon de Liga 1, cele două s-au mai întâlnit de 5 ori, Campionii FC Argeș impunându-se de trei ori, iar două partide încheindu-se la egalitate.

Programul meciurilor

Sâmbătă, 12 august

Ora 11:00

Concordia Chiajna – CSM Alexandria

CSC 1599 Șelimbăr – FC Unirea Dej

Gloria Buzău – CS Tunari

Unirea Slobozia – Viitorul Pandurii

CSC Dumbrăvița – Corvinul Hunedoara – LIVE FRF.tv

AFK Csikszereda – Progresul Spartac

Ora 12:00

CSA Steaua – Metaloglobus București – LIVE FRF.tv

CSM Slatina – Chindia TârgovișteLIVE TV

Duminică, 13 august

Ora 12:00

Ceahlăul Piatra Neamț – CSM ReșițaLIVE TV ȘI FRF.tv (în străinătate)

Luni, 14 august

Ora 17:30

Campionii FC Argeș – CS MioveniLIVE TV