FOTO: Facebook / CSM Reșița

Sâmbătă, 19 august, au loc primele partide ale rundei cu numărul 3 a sezonului Liga 2 Casa Pariurilor. 4 partide vor putea fi urmărite live pe canalele Digi Sport și Prima Sport, dar și pe www.frf.tv, unde va fi transmis în exclusivitate duelul dintre CS Tunari și Campionii FC Argeș!

Primele schimbări la nivelul băncilor tehnice

CSM Reșița și Chindia Târgoviște vor începe cea de-a treia rundă cu nume noi pe băncile tehnice după ce Călin Cheregi, respectiv Dragoș Militaru au părăsit echipele în cursul acestei săptămâni. Dragoș Militaru începuse campionatul cu două remize, 1-1 pe teren propriu cu CSA Steaua și 0-0 în deplasare la Slatina, în timp ce formația pregătită de Călin Cheregi a pierdut acasă, 0-1 cu Unirea Slobozia, și în deplasare la Piatra Neamț, scor 0-4.

Liderul clasamentului se deplasează la Alexandria

CSC 1599 Șelimbăr, singura formație cu maxim de puncte după primele două runde, se deplasează la CSM Alexandria. În runda precedentă, nou-promovata a reușit să se impună pe terenul Concordiei Chiajna, una din principalele favorite la promovare înaintea startului sezonului. Va fi primul meci acasă pentru CSM Alexandria, primele două etape disputându-le în deplasare.

Pe lângă cele două victorii înregistrate, CSC Șelimbăr a reușit să își păstreze și poarta intactă în duelurile cu Metaloglobus și Unirea Dej, Claudiu Niculescu mizând între buturi pe tânărul portar Alexandru Roșca, sosit în iarnă sub formă de împrumut de la UTA Arad.

Tot pe o apărare bine organizată se bazează și formația din Alexandria. În partida cu Concordia Chiajna, experimentatul portar Iosif Cristică a avut numeroase intervenții salvatoare ce au păstrat toate cele 3 puncte în contul teleormănenilor la finalul jocului.

Formația pregătită de Cristi Pustai caută primul succes în deplasare

După victoria entuziasmantă din etapa a 2-a împotriva celor de la CSM Reșița, scor 4-0, Ceahlăul se deplasează la Târgu Jiu pentru duelul cu Viitorul Pandurii.

Două rezultate de egalitate au izbutit gorjenii în primele două runde ale sezonului, 0-0 pe teren propriu cu Campionii FC Argeș și 1-1 în deplasare, la Slobozia.

Ceahlăul, chiar dacă are statutul de nou-promovată, are un lot experimentat, cu jucători ce au bifat minute în prima ligă. De cealaltă parte, antrenorul gorjenilor, Călin Cojocaru, se bazează mai mult pe jucători tineri, Viitorul Pandurii fiind, în primele două runde, una din formațiille cu cea mai scăzută medie de vârstă.

Duel tare pe terenul Corvinului

Probabil cel mai disputat duel al zilei de sâmbătă este cel dintre Corvinul Hunedoara și AFK Csikszereda. Hunedorenii au arătat un joc solid în primele două etape, reușind să o învingă pe Ceahlăul în prima rundă și să remizeze ulterior cu CSC Dumbrăvița.

De cealaltă parte, AFK Csikszereda, condusă în acest sezon de pe bancă de Robert Ilyes, a contabilizat un egal și o înfrângere în acest start de sezon, ambele pe teren propriu. A fost 0-3 în runda inaugurală cu Concordia Chiajna și 3-0 cu Progresul Spartac săptămâna trecută. Ciucanii nu concep să mai rateze și în acest sezon, ca în precedentele două, play-off-ul, în timp ce, deși sunt una din formațiile nou-promovate, Corvinul are în spate un sezon precedent încheiat fără înfrângere în campionat! 29 de victorii și 2 egaluri a fost bilanțul echipei pregătite de Florin Maxim!

Cinci echipe în căutarea primului gol al sezonului

Două din formațiile retrogradate din prima ligă a României, CS Mioveni și Campionii FC Argeș, nu au reușit să marcheze momentan în campionat. Argeșenii au remizat cu Viitorul Pandurii și CS Mioveni, aceștia din urmă trecându-și în cont  și o remiză albă, cu Gloria Buzău. CSC Dumbrăvița, Progresul Spartac și CSM Reșița sunt celelalte formații ce nu au reușit momentan să puncteze în acest sezon de Liga 2 Casa Pariurilor. Dumbrăvița și Progresul Spartac au însă un meci mai puțin jucat, duelul direct, acesta urmând să fie programat la o dată ulterioară. Progresul a cedat la Miercurea Ciuc cu 0-3, Dumbrăvița a remizat alb cu Corvinul pe teren propriu, iar CSM Reșița a cedat pe teren propriu cu Unirea Slobozia, scor 0-1, și în deplasare la Ceahlăul Piatra Neamț, scor 0-4.

În această etapă, Progresul va juca împotriva Concordiei Chiajna, în timp ce Dumbrăvița și CSM Reșița se vor întâlni în meci direct!

Unirea Dej primește vizita celor de la CSA Steaua

Fără victorie în primele două etape, CSA Steaua se deplasează la Dej pentru duelul cu Unirea. În sezonul precedent, în cele 3 partide de campionat disputate, CSA Steaua s-a impus de două ori, iar o partidă s-a încheiat la egalitate, singura disputată pe terenul Unirii.

CSA Steaua a început sezonul cu un egal în deplasare, 1-1 cu Chindia Târgoviște, golul egalizator venind în momentele de final ale meciului. A urmat partida cu Metaloglobus, încheiată tot 1-1. Unirea Dej s-a impus în prima etapă cu CSM Alexandria, scor 1-0, reușind să puncteze tot în minutele de final ale meciului. A urmat partida cu Șelimbăr unde, deși la pauză scorul a fost 0-0, a cedat în cea de-a doua repriză, rezultatul final fiind 2-0 pentru sibieni.

Etapa se încheie la Târgoviște

Meciul care închide etapa va fi cel dintre Chindia Târgoviște și Gloria Buzău, două din principalele favorite la câștigarea titlului în acest sezon, dar și la promovarea directă în prima ligă. Formația din Târgoviște a început sezonul cu două remize, 1-1 pe teren propriu cu CSA Steaua și 0-0 în deplasare cu CSM Slatina, în timp ce Gloria Buzău a remizat în prima etapă cu CS Mioveni, scor 0-0, și s-a impus cu CS Tunari, scor 2-1.

Cele două formații au suferit modificări semnificative la nivelul lotului în această vară, Chindia după retrogradarea din prima ligă, iar Gloria după ratarea promovării în urma meciurilor de baraj cu UTA, dâmbovițenii aflându-se în continuare într-un proces de schimbare, după ce aminteam în debutul articolului de recentele modificări de la nivelul băncii tehnice. La nivelul lotului, la Târgoviște au sosit atât jucători cu experiență, cât și jucători tineri, ce au fost prezenți în fazele superioare ale competițiilor de tineret în sezonul precedent, în timp ce la Buzău au fost aduși jucători cu experiență, mulți dintre aceștia fiind străini.

Programul etapei

Sâmbătă, 19 august  

Ora 11:00

Progresul Spartac – Concordia Chiajna

CSM Reșița – CSC Dumbrăvița

Viitorul Pandurii – Ceahlăul Piatra Neamț

Metaloglobus București – CSM Slatina

CSM Alexandria – CSC 1599 Șelimbăr

Ora 12:00

Corvinul 1921 Hunedoara – AFK Csikszereda LIVE TV

Duminică, 20 august

Ora 11:00

CS Mioveni Unirea Slobozia

CS Tunari – Campionii FC Argeș LIVE FRF.tv

Ora 12:00

FC Unirea Dej – CSA Steaua LIVE TV

Marți, 22 august

Ora 19:00

Chindia Târgoviște – Gloria Buzău LIVE TV