© FOTO:Tudy/SPORT PICTURES

Astăzi, 28 mai, de la ora 14:00, va avea loc primul meci din cadrul barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1, duelul dintre Gloria Buzău și UTA Arad. Mâine, de la ora 20:00, Dinamo va primi pe teren propriu vizita celor de la Campionii FC Argeș. Ambele partide vor putea fi urmărite și de românii din afara țării pe www.frf.tv

A trecut exact o săptămână de la finalul unei noi ediții din Liga 2 Casa Pariurilor, sezonul 2022/2023 avându-le ca premiante pe Politehnica Iași, campioană și promovată direct, și pe Oțelul Galați, o revelație a actualului sezon dacă ținem cont de faptul că formația pregătită de Dorinel Munteanu a avut statutul de nou-promovată. Gălățenii au obținut promovarea directă la finalul ultimei etape din play-off, fiind în duel direct cu Dinamo pentru ultima poziție ce asigura prezența directă în Liga 1. Oțelul a învins-o cu 1-0 pe Unirea Dej, în timp ce Dinamo a cedat pe terenul campioanei, scor 1-4, iar clasamentul final a arătat după cum urmează:

Clasament

  1. Politehnica Iași 60p.
  2. CSA Steaua 52p.
  3. Oțelul Galați 49p.
  4. Dinamo 46p.
  5. Gloria Buzău 42p.
  6. Unirea Dej 40p.
Deși CSA Steaua a încheiat sezonul pe poziția a 2-a, aceasta nu a avut nici în acest sezon drept de promovare, astfel încât Oțelul Galați a fost cea de-a doua echipă promovată direct, în timp ce Dinamo și Gloria Buzău au obținut locurile pentru baraj.

UTA și Argeș promovau împreună

La finalul sezonului 2020/2021, UTA Arad și FC Argeș se întâlneau în ultima etapă a play-off-ului de promovare, rezultatul final, 1-1, fiind suficient pentru a le asigura titlul de campioană celor de la Arad și promovarea directă celor de la Argeș. Acum, la 2 ani după acel moment, cele două formații vor disputa meciurile de baraj pentru menținerea în Liga 1. La finalul play-out-ului primei ligi, UTA Arad s-a clasat pe locul 7, cu 26 de puncte, în timp ce Campionii FC Argeș s-a clasat pe locul 8, cu 24 de puncte.

Dinamo, al doilea sezon cu meci de baraj

Dinamo retrograda pentru prima dată în istorie la finalul sezonului trecut, după dubla cu Universitatea Cluj. Acum, dinamoviștii au șansa de a reveni în prima ligă după doar un sezon. Formația pregătită de Ovidiu Burcă a avut o primă parte de sezon modestă din punct de vedere al rezultatelor, reușind totuși pe final de sezon regular să urce în clasament și să lupte pentru promovare după ce au obținut calificarea în play-off. Lupta pentru promovarea directă s-a dat până în ultima etapă, formația din București clasându-se în cele din urmă doar pe prima poziție ce asigura prezența la baraj.

Duel între Adrian Mihalcea și Mircea Rednic

La finalul sezonului trecut, Adrian Mihalcea a fost aproape de a duce Unirea Slobozia la barajul pentru promovarea în Liga 1. Acum, Gloria Buzău se va duela pentru un loc în primul eșalon cu UTA Arad, formație pregătită de Mircea Rednic. Acesta din urmă a venit pe final de sezon la formația arădeană, reușind să salveze formația de la retrogradarea directă.

Programul meciurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1:

TUR: 

Duminică, 28 mai, ora 14:00

  • Gloria Buzău – UTA Arad

Luni, 29 mai, ora 20:00

  • Dinamo – Campionii FC Argeș

RETUR:

Sâmbătă, 3 iunie, ora 21:00

  • Campionii FC Argeș – Dinamo

Duminică, 4 iunie, ora 21:00

  • UTA Arad – Gloria Buzău

Datele de disputare ale partidelor retur pot suferi modificări. Programul actualizat va putea fi găsit aici